Στα άδυτα του Funky Gourmet

Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
0
Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO

Μια μικρή, διακριτική πινακίδα στον πεζόδρομο της Παραμυθίας στον Κεραμεικό μόνο με το όνομα της οδού και τον αριθμό 13 και μια διατηρητέα ξύλινη πόρτα σε λευκή λάκα με ένα μοντέρνο ανοξείδωτο χερούλι μάλλον δεν σε προϊδεάζουν για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του κτιρίου. Ούτε για το ότι σε λίγα δευτερόλεπτα, αν έχεις κάνει κράτηση, θα βρίσκεσαι στο Funky Gourmet, σε ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου (βάσει του οδηγού Trip Advisor) και βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin, το πρώτο το 2012, το δεύτερο το 2014, που καταφέρνει έκτοτε με συνέπεια να διατηρεί.

Στα παρασκήνια του Funky Gourmet, μια ολόκληρη μπριγκάντα από σοβαρούς chefs, sous chefs και pastry chefs με τους βοηθούς τους, αφοσιωμένους 101% στο πόστο τους, δημιουργούν μικροσκοπικά αριστουργήματα, που εύκολα σε πείθουν ότι μερικές φορές η μαγειρική μπορεί να είναι και τέχνη.


Επίσης, αν δεν είσαι foodie ή δεν έχεις αποφασίσει να προσφέρεις στον εαυτό σου ένα εξαιρετικό γεύμα (που ξεκινά από τα 70 και φτάνει στα 100-130 ευρώ ανά άτομο), μπορεί και να προσπεράσεις το κτίριο, απλώς θαυμάζοντας τον επιχειρηματία που το ανακαίνισε σε μια πανέμορφη περιοχή στο κέντρο της Αθήνας.

Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
«H Φέτα που ήθελε να είναι παντζάρι». Μπαλάκι φέτας βουτιέται πρώτα σε υγρό άζωτο στους -196 °C για να παγώσει. Επειτα βουτιέται σε χυμό παντζαριού. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Οι τρεις τολμηροί αυτοί επιχειρηματίες, λοιπόν, είναι οι δύο σεφ του Funky Gourmet, η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος, καθώς και η αδερφή της chef, η Αργυρώ Χιλιαδάκη, maître d' του εστιατορίου, που, γοητευμένοι από τον αβανγκάρντ χαρακτήρα της περιοχής, αποφάσισαν να στεγάσουν εδώ την φιλοσοφία τους ως προς την εστίαση.


Στη φωτεινή κουζίνα τους δημιουργούνται πέντε ημέρες την εβδομάδα, από Τρίτη έως Σάββατο, γαστριμαργικά θαύματα απίστευτης ομορφιάς που προϋποθέτουν επίσης τρομερά σχολαστική και κοπιώδη προεργασία δεκάδων υπο-παρασκευών για κάθε πιάτο από ειδικά εκπαιδευμένους σεφ. Και αυτό γιατί το Funky Gourmet βασίζει το μενού του τόσο στην άριστη πρώτη ύλη όσο και στις περίπλοκες τεχνικές, που σκοπός τους είναι να ξαφνιάζουν τον πελάτη, μεταμορφώνοντας κάθε φαγητό σε πίνακα τέχνης με αστείρευτη παιχνιδιάρικη διάθεση από την πλευρά των chefs. Απώτερος σκοπός; Να προκαλέσουν όλες τις αισθήσεις σε κάθε μπουκιά. Εδώ δεν έρχεσαι να χορτάσεις, αλλά για να εκπλαγείς, να μαντέψεις, να κλείσεις τα μάτια και να φανταστείς τι μπορεί να είναι αυτό που γεύεσαι, που κάτι σου θυμίζει, αλλά δεν είσαι και εντελώς σίγουρος τι ακριβώς...

Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
«H Φέτα που ήθελε να είναι παντζάρι». Μπαλάκι φέτας βουτιέται πρώτα σε υγρό άζωτο στους -196 °C για να παγώσει. Επειτα βουτιέται σε χυμό παντζαριού. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
H sous chef Ερασμία Μπαλάσκα ετοιμάζει τη «Φέτα που ήθελε να είναι παντζάρι». Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Ο chef Νίκος Ρούσσος συζητάει με τη βοηθό maître d’ Βάσια Ιωάννου κάτι σχετικά με τις κρατήσεις της αποψινής βραδιάς. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Το Funky Gourmet, μια ομάδα είκοσι πέντε ταλαντούχων νεαρών ανθρώπων, καλωσόρισε τη LIFΟ λίγες ημέρες μετά τη φετινή βράβευση Michelin και μας άνοιξε την κουζίνα του λίγο πριν ο πρώτος πελάτης καθίσει στο τραπέζι του, στις επτάμισι το απόγευμα, έτοιμος για μια δυνατή γαστριμαργική εμπειρία. Η χαρά μας ήταν απερίγραπτη: οι πιο πολλοί από εμάς μπαίνουμε στα παρασκήνια ενός top εστιατορίου μόνο μέσα από τις ταινίες και τα ντοκιμαντέρ. Και, στην πραγματικότητα, η επαγγελματική κουζίνα ενός βραβευμένου εστιατορίου, όπου τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη, είναι ακριβώς όπως τη φαντάζεστε. Στα παρασκήνια του Funky Gourmet, μια ολόκληρη μπριγκάντα από σοβαρούς chefs, sous chefs και pastry chefs με τους βοηθούς τους, αφοσιωμένους 101% στο πόστο τους, δημιουργούν μικροσκοπικά αριστουργήματα, που εύκολα σε πείθουν ότι μερικές φορές η μαγειρική μπορεί να είναι και τέχνη.


Γιατί, πώς αλλιώς μπορείς να περιγράψεις ένα amuse bouche από την πικάντικη ελληνική φέτα που συναντά ένα ζελέ από γλυκό παντζάρι και βουτά για ελάχιστα δευτερόλεπτα μέσα σε άζωτο θερμοκρασίας -196 °C που θα την παγώσει, δημιουργώντας μια μικρή γυαλιστερή πορφυρένια σφαίρα και μια εξαίσια μπουκιά που ενώνει το γλυκό του λαχανικού και το πικάντικο του τυριού; Ή την πέτσα που δημιουργείται στο ζεστό γάλα, όταν κρυώσει, και δουλεύεται, αντί για φύλλο κρούστας, με καρύδια και αρωματικά, δημιουργώντας έναν new age μπακλαβά σε σχήμα βραχιολιού που σερβίρεται σε ένα βελούδινο κουτάκι κοσμημάτων; Ή το επιδόρπιο με τις μίνι-πατατούλες γεμισμένες με παγωτό γλυκοπατάτας που εμφανίζεται σαν ένας μικρός βουκολικός πίνακας στο τραπέζι σου κομπλέ, με το μικροσκοπικό σακί από λινάτσα και το χώμα (που στην πραγματικότητα είναι τρίμμα μπισκότου!) χυμένο «κατά λάθος»;

Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Το βραχιόλι με χειροποίητο λικέρ, μέλι και κανέλα. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Στην απροσδιόριστη δημιουργική ηλικία των «τριάντα κάτι», η Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και ο Νίκος Ρούσσος (που γνωρίστηκαν στη σχολή μαγειρικής ICΕ της Νέας Υόρκης και αποφάσισαν, μετά την αποφοίτησή τους, να συμπορευτούν επαγγελματικά) ανοίγουν την κουζίνα του Funky Gourmet στις δύο η ώρα το μεσημέρι για να ετοιμάσουν με τους συνεργάτες τους στην εντέλεια τρία μενού degustation με wine pairing σε κάθε πιάτο υπό την επιμέλεια του sommelier Φαίδωνα Δερνίκου.


Η μεγάλη λίστα του ελληνικού αμπελώνα δεν είναι το μόνο σημάδι ελληνικότητας στο βραβευμένο εστιατόριο. Τα πιάτα του μενού αλλάζουν σύμφωνα με την έμπνευση των chefs και την εποχικότητα των τοπικών υλικών ή την ελληνική παράδοση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το signature dish «χωριάτικη σαλάτα», το ελληνικό μεσολογγίτικο αυγοτάραχο με τη λευκή σοκολάτα, το χειροποίητο κουλούρι Θεσσαλονίκης που συνδυάζεται με αλάτι Κυθήρων και ανθόγαλα από την Κρήτη, ένα ιδιαίτερο προϊόν που παράγεται αποκλειστικά για το Funky Gourmet. Το πιάτο αυτό συνδυάζεται έξυπνα με μια φρέσκια και αρωματική μπίρα, τη «Χίος», όπου η μαγιά του ψωμιού δένει τέλεια με τη μαγιά της μπίρας.


Οι vegetarian επίσης θα τύχουν εξαιρετικής μεταχείρισης εδώ, μια και κάθε πιάτο από τα δεκαέξι του menu degustation μεταφράζεται σε vegan με μια απλή ενημέρωση κατά την κράτηση. Έτσι, στο «Χτένι στον Βυθό» το θαλασσινό αντικαθίσταται από έναν λευκό δίσκο από parsnip, ώστε κάθε vegan να συμπορεύεται με τους συνδαιτυμόνες του, με τον ίδιο αριθμό πιάτων και παρόμοια εμφάνιση.

Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Ο αρτοποιός Μπάμπης Ζιντίλης ετοιμάζει τις μπαγκέτες για το πιάτο «Πικ-νικ». Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Απολαμβάνω ένα τραγανό τσιπς από ρίζα salsify (που οι chefs το σερβίρουν ως amuse bouche με κρέμα ταραμά) και σκέφτομαι ότι η τρίτη τολμηρή επιχειρηματίας, η Αργυρώ Χιλιαδάκη, δεν βρίσκεται επί σκηνής. Όταν όμως ρωτώ για τον ρόλο της, καταλαβαίνω ότι πίσω από τους δύο δημιουργικούς σεφ στέκεται ισάξια η Αργυρώ Χιλιαδάκη, που, ενώ σπούδασε συντήρηση έργων τέχνης στο Λονδίνο και εργάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη για αρκετό καιρό, αποφάσισε να ενώσει κι εκείνη τις δυνάμεις της, το 2007, με τους δύο σεφ, στηρίζοντας διοικητικά την επιχείρηση. Είναι μια νεαρή εμπνευσμένη διευθύντρια που φροντίζει να είναι όλα ρυθμισμένα στην εντέλεια, προσφέροντας έτσι τη δημιουργική άνεση που χρειάζονται οι chefs. Επίσης, είναι εκείνη που έβαλε την ανακύκλωση στη συνείδηση όλων των εργαζομένων στο Funky Gourmet, ανακυκλώνοντας με τη βοήθεια ειδικών συνεργατών τα πάντα με στόχο τη σταδιακή ελαχιστοποίηση των απορριμμάτων, κάτι που όλα τα προσανατολισμένα στην εταιρική κοινωνική ευθύνη εστιατόρια προσπαθούν πλέον, αποτελώντας εμπνευσμένα παραδείγματα ολιστικής προσέγγισης στο φαγητό.

Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Η ομάδα του Funky Gourmet. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Είναι, προπάντων, το εκπληκτικό μενού, το funky πάντρεμα της ελληνικής κουζίνας με μοντέρνες τεχνικές, είναι αναμφισβήτητα οι νέοι επιχειρηματίες και chefs, η απίστευτα νεαρή πολυπολιτισμική ομάδα που φωτογραφίζεται ενωμένη στον πεζόδρομο της Παραμυθίας, έξω από το όμορφο εστιατόριο που κάθε χρόνο μας βγάζουν ασπροπρόσωπους στη διεθνή γαστρονομική σκηνή, παρά τις όποιες δυσκολίες. Αλλά, βασικά, είναι το πολύ καλό φαγητό σε ένα α-ψε-γά-δια-στο περιβάλλον με ε-ξαι-ρε-τι-κό σέρβις, πολύ υψηλού επιπέδου.


Θυμήθηκα, βγαίνοντας, που πριν από αρκετά χρόνια, όταν ρώτησα τον κριτικό εστιατορίων Αλβέρτο Αρούχ, τον Επίκουρο, να μου πει ποια είναι η βασική πεντάδα νέων winners chefs, ποιοι προέβλεπε ότι θα δημιουργούσαν το καινούργιο ελληνικό γαστριμαργικό στερέωμα, εκείνος φυσικά συμπεριέλαβε το ντουέτο Χιλιαδάκη-Ρούσσου, που τον είχε εντυπωσιάσει τότε με το μελομακαρόν του (στην ίδια πεντάδα ήταν και ο Γκίκας Ξενάκης με το ρυζόγαλο, ο Νίκος Καραθάνος με τον μουσακά, ο τραχανάς με αχινό σε κοχύλι του Νίκου Μπούκη και το ριζότο γεμιστά των Κουτσόπουλου-Ζαχαράκη). Αμέσως μετά, θυμάμαι, μου διηγήθηκε μια φορά που πήρε ένα ταξί να πάει για φαγητό στον μέγα Χουάν Μαρί Αρθάκ και ο ταξιτζής τού είπε: «Α, στον Αρθάκ! Κι εγώ κάνω οικονομίες έναν χρόνο για να πάω με τη γυναίκα μου να γιορτάσω την επέτειό μας μεθαύριο». Η αντίδραση ξάφνιασε τον κ. Αρούχ σε σχέση με το πόσο οι πολίτες εκεί εκτιμούν τη δουλειά που γίνεται στο συγκεκριμένο εστιατόριο!

Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Μυαλά αρνιού καθαρίζονται από το αίμα για το πιάτο «Η σιωπή του αμνού, Μέρος Πρώτο». Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Έτσι είναι, καθώς φαίνεται, οι ώριμες γαστρονομικά πόλεις. Καλωσορίζουν, στηρίζουν και διευκολύνουν τέτοιες προσπάθειες και οι πολίτες με τη σειρά τους καταλαβαίνουν ότι κάτι σημαντικό γίνεται εκεί, στο νεοκλασικό κτίριο με το όνομα της οδού και τον αριθμό 13 και σε μια εξαιρετική περίσταση χτυπούν το κουδούνι για να απολαύσουν μια αξέχαστη εμπειρία με περίπου δύο ώρες μοναδικών γεύσεων και ιδιαίτερης φροντίδας.

Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Ο sommelier Φαίδων Δερνίκος δοκιμάζει τα κρασιά του wine pairing πριν ξεκινήσει η βραδιά. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
«Πατάτες παγωτίνι». Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και Νίκος Ρούσσος. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Το βραχιόλι γεμίζεται με καρύδι και μέλι και βουτιέται σε χρώμα μπρονζέ. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Ο pastry chef Μανώλης Στήθος βγάζει προσεχτικά την πέτσα για το βραχιόλι. Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO
Στα άδυτα του Funky Gourmet Facebook Twitter
Φωτό: Πάρις Ταβιτιάν/ LIFO


Funky Gourmet

Παραμυθίας 13 & Σαλαμίνος, Κεραμεικός, 210 5242727
www.funkygourmet.com, facebook.com/pages/Funky-Gourmet

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ