Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter
1

Οι Έλληνες ανέκαθεν αγαπούσαν την Ταϊλάνδη και το φαγητό της, αν και πολλές φορές στο παρελθόν παραπλανήθηκαν γευστικά με πιάτα που θύμιζαν την εξωτική Ταϊλάνδη, αλλά δεν κατάφερναν να την αποδώσουν σωστά.

Το Thai Zab ήρθε για να κάνει τις σωστές συστάσεις στο ελληνικό κοινό και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Έτσι, τον Ιούλιο του 2018 το Thai Zab άνοιξε τις πόρτες του και ο Ταϊλανδός σεφ Den Simla πήρε τη θέση του στην κουζίνα.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Στόχος του Den ήταν να επικοινωνήσει το ταϊλανδέζικο φαγητό, τη γνήσια κουλτούρα μιας χώρας που αγαπάει τις spicy γεύσεις αλλά και τις σχέσεις των ανθρώπων όταν αυτές αναπτύσσονται γύρω από ένα τραπέζι. Γι αυτό και ο προσδιορισμός Thai-verna, που ενώνει τις μεσογειακές με τις ασιατικές συνήθειες.


Όταν επισκεφτήκαμε το Thai Zab ήταν μια όμορφη μέρα, με το φως να λούζει όλο το μαγαζί. Η διακόσμηση ήταν ακόμα καλύτερη απ' αυτήν που φανταζόμασταν γιατί δεν είχε καμιά επιτήδευση και καμιά διάθεση να σε σπρώξει προς την Ασία, μόνο να σε χαλαρώσει και να σε βοηθήσει να υποδεχτείς σωστά το γεύμα σου.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Το ξύλινο πάτωμα σε συνδυασμό με την ξύλινη στέγη έκαναν ένα υπέροχο εφέ, τα παράθυρα κεντραριζόντουσαν σωστά, το μπαρ βρισκόταν στη σωστή θέση και τα τραπεζάκια ήταν λιτά, κομψά και τοποθετημένα έτσι ώστε οι θαμώνες να νιώθουν άνετα στον χώρο.

Αργότερα, όταν το μαγαζί φωτίστηκε, το αποτέλεσμα έγινε ακόμα πιο ελκυστικό. Σε αυτό, βέβαια, συνέβαλε και η μουσική, άλλοτε με σάουντρακ, άλλοτε με τζαζ κι άλλοτε με ασιατικά κομμάτια που σε γλυκαίνουν και σε παρασύρουν σε ένα μικρό ταξίδι στον τόπο καταγωγής της κουζίνας που θα γευτείς.


Όλα τα πιάτα προετοιμάζονται και παρασκευάζονται τη στιγμή της παραγγελίας για να είναι τόσο φρέσκα, όσο ακριβώς θα ήθελες. Αν υπάρχει κάποια αναμονή, είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Δεν μπορείς να μην περιμένεις λίγο αν θέλεις να γευτείς κάτι που ο σεφ επιμελείται με αγάπη και μεράκι μόνο για σένα.

Και ο Den Simla φροντίζει κάθε πιάτο με απίστευτη προσοχή. Όλες οι σάλτσες είναι χειροποίητες και το ίδιο συμβαίνει με το 80% των noodles, του ρυζιού ή του σίτου που σερβίρονται.

Οι συνταγές είναι απόλυτα αυθεντικές. Αυτό είναι το πρώτο που καταλαβαίνεις και αγαπάς στο Thai Zab. Το μενού έχει δημιουργηθεί όχι για να φλυαρήσει ούτε για να παραπλανήσει, αλλά για να δώσει την τέλεια απόλαυση μιας κουζίνας με μεγάλη ιστορία.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Δεν είναι τυχαίο που πάρα πολλοί Ταϊλανδοί το επισκέπτονται για να έχουν τη χαρά να δοκιμάσουν κάτι που θα τους μεταφέρει νοερά στην πατρίδα τους.


Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα του μαγαζιού είναι το προσωπικό. Ενημερωμένο και φιλόξενο, θα σε βοηθήσει να επιλέξεις σωστά τα πιάτα σου και θα σου δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να ξέρεις με ακρίβεια τι τρως και πώς είναι μαγειρεμένο.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Επίσης, θα σε καθοδηγήσει σωστά για να επιλέξεις την ένταση του κάθε πιάτου. Η ασιατική κουζίνα είναι αρκετά spicy, αλλά εδώ μπορείς εσύ να επιλέξεις τη δύναμη του κάθε πιάτου.


Ό,τι μας έφερε ο Den ήταν πραγματικά υπέροχο. Η Tom Kha σούπα, ονειρεμένη και σερβιρισμένη με τον σωστό τρόπο. Τα αρώματα του lemongrass και της καλάνγκα, μοναδικά. Η γεύση, ισορροπημένη και πλούσια.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Το ίδιο συνέβη και με τα ορεκτικά. Τα ρολά Thai Zab από λεπτά noodles ρυζιού, αέρινα και μαγικά. Η σάλτσα, μεστή και μυρωδάτη. Φρέσκα και υπέροχα όλα. Θα μπορούσαμε να περιγράφουμε ώρες κάθε μαγικό πιάτο που πέρασε από μπροστά μας, αλλά δεν θα είχε νόημα, γιατί μεγαλύτερη σημασία είχε πως καθετί που γευόμασταν άφηνε μια υπέροχη επίγευση.

Τα πιάτα, αν και πλούσια, ήταν έτσι μαγειρεμένα ώστε να μπορεί κάποιος να δοκιμάσει πολλές, διαφορετικές γεύσεις, χωρίς να βαραίνει το στομάχι του ή να του προκαλείται γευστική σύγχυση.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter


Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε το Larb, οπωσδήποτε να πάρετε ένα πιάτο με κάρι, όπως το massaman, και μη φύγετε χωρίς να γευτείτε το Miang Pla, το ψητό λαβράκι με noodles ρυζιού που συνοδεύεται από φανταστική σάλτσα φιστίκι.


Στη διάθεσή σας υπάρχουν, ακόμα, επίλεκτες ετικέτες ελληνικών κρασιών που εγγυημένα ταιριάζουν με τις γεύσεις της Ταϊλάνδης, καθώς και κοκτέιλ, αφού καθημερινά λειτουργεί στον χώρο το μπαρ, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε κάτι γρήγορο, εάν δεν έχετε διάθεση για ένα μεγαλύτερο γεύμα.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter


Για το Thai Zab θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμα. Τίποτα, όμως, δεν θα μπορούσε να περιγράψει σωστά την εμπειρία αλλά και τα καλά vibes του χώρου.

Αληθινός κύριος και γεμάτος πάθος και αγάπη για τη δουλειά του, ο Den είναι ένας από τους βασικούς λόγους για να το επισκεφτείς άμεσα. Εξάλλου, θα γνωρίσεις και τον ίδιο από κοντά, αφού συνηθίζει να βγαίνει στη σάλα, να μιλάει με τους πελάτες, να μοιράζεται τις γνώσεις του και να ακούει προσεκτικά τη γνώμη τους.

Λίγη Ταϊλάνδη έλειπε από την Αθήνα και το Γκάζι τής ταιριάζει απίστευτα.

Info

Thai Zab

Δεκελέων 22, Κεραμεικός, 211 1115486 

www.thaizab.gr

FΒ: @thaizab.gr, instagram: thai.zab.athens

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ

σχόλια

1 σχόλια