Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter
1

Οι Έλληνες ανέκαθεν αγαπούσαν την Ταϊλάνδη και το φαγητό της, αν και πολλές φορές στο παρελθόν παραπλανήθηκαν γευστικά με πιάτα που θύμιζαν την εξωτική Ταϊλάνδη, αλλά δεν κατάφερναν να την αποδώσουν σωστά.

Το Thai Zab ήρθε για να κάνει τις σωστές συστάσεις στο ελληνικό κοινό και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Έτσι, τον Ιούλιο του 2018 το Thai Zab άνοιξε τις πόρτες του και ο Ταϊλανδός σεφ Den Simla πήρε τη θέση του στην κουζίνα.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Στόχος του Den ήταν να επικοινωνήσει το ταϊλανδέζικο φαγητό, τη γνήσια κουλτούρα μιας χώρας που αγαπάει τις spicy γεύσεις αλλά και τις σχέσεις των ανθρώπων όταν αυτές αναπτύσσονται γύρω από ένα τραπέζι. Γι αυτό και ο προσδιορισμός Thai-verna, που ενώνει τις μεσογειακές με τις ασιατικές συνήθειες.


Όταν επισκεφτήκαμε το Thai Zab ήταν μια όμορφη μέρα, με το φως να λούζει όλο το μαγαζί. Η διακόσμηση ήταν ακόμα καλύτερη απ' αυτήν που φανταζόμασταν γιατί δεν είχε καμιά επιτήδευση και καμιά διάθεση να σε σπρώξει προς την Ασία, μόνο να σε χαλαρώσει και να σε βοηθήσει να υποδεχτείς σωστά το γεύμα σου.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Το ξύλινο πάτωμα σε συνδυασμό με την ξύλινη στέγη έκαναν ένα υπέροχο εφέ, τα παράθυρα κεντραριζόντουσαν σωστά, το μπαρ βρισκόταν στη σωστή θέση και τα τραπεζάκια ήταν λιτά, κομψά και τοποθετημένα έτσι ώστε οι θαμώνες να νιώθουν άνετα στον χώρο.

Αργότερα, όταν το μαγαζί φωτίστηκε, το αποτέλεσμα έγινε ακόμα πιο ελκυστικό. Σε αυτό, βέβαια, συνέβαλε και η μουσική, άλλοτε με σάουντρακ, άλλοτε με τζαζ κι άλλοτε με ασιατικά κομμάτια που σε γλυκαίνουν και σε παρασύρουν σε ένα μικρό ταξίδι στον τόπο καταγωγής της κουζίνας που θα γευτείς.


Όλα τα πιάτα προετοιμάζονται και παρασκευάζονται τη στιγμή της παραγγελίας για να είναι τόσο φρέσκα, όσο ακριβώς θα ήθελες. Αν υπάρχει κάποια αναμονή, είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Δεν μπορείς να μην περιμένεις λίγο αν θέλεις να γευτείς κάτι που ο σεφ επιμελείται με αγάπη και μεράκι μόνο για σένα.

Και ο Den Simla φροντίζει κάθε πιάτο με απίστευτη προσοχή. Όλες οι σάλτσες είναι χειροποίητες και το ίδιο συμβαίνει με το 80% των noodles, του ρυζιού ή του σίτου που σερβίρονται.

Οι συνταγές είναι απόλυτα αυθεντικές. Αυτό είναι το πρώτο που καταλαβαίνεις και αγαπάς στο Thai Zab. Το μενού έχει δημιουργηθεί όχι για να φλυαρήσει ούτε για να παραπλανήσει, αλλά για να δώσει την τέλεια απόλαυση μιας κουζίνας με μεγάλη ιστορία.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Δεν είναι τυχαίο που πάρα πολλοί Ταϊλανδοί το επισκέπτονται για να έχουν τη χαρά να δοκιμάσουν κάτι που θα τους μεταφέρει νοερά στην πατρίδα τους.


Ένα ακόμα μεγάλο πλεονέκτημα του μαγαζιού είναι το προσωπικό. Ενημερωμένο και φιλόξενο, θα σε βοηθήσει να επιλέξεις σωστά τα πιάτα σου και θα σου δώσει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεσαι για να ξέρεις με ακρίβεια τι τρως και πώς είναι μαγειρεμένο.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Επίσης, θα σε καθοδηγήσει σωστά για να επιλέξεις την ένταση του κάθε πιάτου. Η ασιατική κουζίνα είναι αρκετά spicy, αλλά εδώ μπορείς εσύ να επιλέξεις τη δύναμη του κάθε πιάτου.


Ό,τι μας έφερε ο Den ήταν πραγματικά υπέροχο. Η Tom Kha σούπα, ονειρεμένη και σερβιρισμένη με τον σωστό τρόπο. Τα αρώματα του lemongrass και της καλάνγκα, μοναδικά. Η γεύση, ισορροπημένη και πλούσια.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter

Το ίδιο συνέβη και με τα ορεκτικά. Τα ρολά Thai Zab από λεπτά noodles ρυζιού, αέρινα και μαγικά. Η σάλτσα, μεστή και μυρωδάτη. Φρέσκα και υπέροχα όλα. Θα μπορούσαμε να περιγράφουμε ώρες κάθε μαγικό πιάτο που πέρασε από μπροστά μας, αλλά δεν θα είχε νόημα, γιατί μεγαλύτερη σημασία είχε πως καθετί που γευόμασταν άφηνε μια υπέροχη επίγευση.

Τα πιάτα, αν και πλούσια, ήταν έτσι μαγειρεμένα ώστε να μπορεί κάποιος να δοκιμάσει πολλές, διαφορετικές γεύσεις, χωρίς να βαραίνει το στομάχι του ή να του προκαλείται γευστική σύγχυση.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter


Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε το Larb, οπωσδήποτε να πάρετε ένα πιάτο με κάρι, όπως το massaman, και μη φύγετε χωρίς να γευτείτε το Miang Pla, το ψητό λαβράκι με noodles ρυζιού που συνοδεύεται από φανταστική σάλτσα φιστίκι.


Στη διάθεσή σας υπάρχουν, ακόμα, επίλεκτες ετικέτες ελληνικών κρασιών που εγγυημένα ταιριάζουν με τις γεύσεις της Ταϊλάνδης, καθώς και κοκτέιλ, αφού καθημερινά λειτουργεί στον χώρο το μπαρ, στο οποίο μπορείτε να απολαύσετε κάτι γρήγορο, εάν δεν έχετε διάθεση για ένα μεγαλύτερο γεύμα.

Thai Zab: Μια αυθεντική «Thaiverna» προσγειώθηκε στο Γκάζι Facebook Twitter


Για το Thai Zab θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά ακόμα. Τίποτα, όμως, δεν θα μπορούσε να περιγράψει σωστά την εμπειρία αλλά και τα καλά vibes του χώρου.

Αληθινός κύριος και γεμάτος πάθος και αγάπη για τη δουλειά του, ο Den είναι ένας από τους βασικούς λόγους για να το επισκεφτείς άμεσα. Εξάλλου, θα γνωρίσεις και τον ίδιο από κοντά, αφού συνηθίζει να βγαίνει στη σάλα, να μιλάει με τους πελάτες, να μοιράζεται τις γνώσεις του και να ακούει προσεκτικά τη γνώμη τους.

Λίγη Ταϊλάνδη έλειπε από την Αθήνα και το Γκάζι τής ταιριάζει απίστευτα.

Info

Thai Zab

Δεκελέων 22, Κεραμεικός, 211 1115486 

www.thaizab.gr

FΒ: @thaizab.gr, instagram: thai.zab.athens

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT

σχόλια

1 σχόλια