4 ιταλικά εστιατόρια που ξεχωρίζουν στην Αθήνα

4 ιταλικά εστιατόρια που ξεχωρίζουν στην Αθήνα Facebook Twitter
0

Tre Sorelle

Ένα concept διασκέδασης με έμπνευση από την Ιταλία.

Όταν μια ιδέα βασίζεται στην πρωτοτυπία και όχι στο αμπαλαρισμένο copy paste, όταν είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στον τρόπο που ζούμε σήμερα και όταν υλοποιείται με μεγάλη προσοχή, μακριά από την προχειρότητα, τότε αυτή η ιδέα μπορεί να απολαύσει την επιτυχία της αυθεντικής έμπνευσης. Το Tre Sorelle είναι η αθηναϊκή συνέχεια του θεσσαλονικιώτικου Pizza Poselli και φέρνει στο Παγκράτι την αισθητική της ιταλικής πιτσαρίας στην πιο elegant εκδοχή της.

Με ένα μενού που περιλαμβάνει 10 προτάσεις πίτσας, οι οποίες συνεχώς ανανεώνονται, και μια λίστα κοκτέιλ με classic και signature επιλογές, το Tre Sorelle αποτελεί το ξεχωριστό concept spot όπου μπορείς να συνοδεύσεις το ποτό σου με εξαιρετικές γεύσεις που βασίζονται στην ιταλική παράδοση και εμπλουτίζονται με την ποιότητα των ολόφρεσκων υλικών σε αναπάντεχους συνδυασμούς. Το ζυμάρι που ωριμάζει για 48 ώρες και η χειροποίητη προζύμη δημιουργούν από μόνα τους τη διαφορά στη γεύση της κάθε συνταγής.

Η πίτσα Πάρμα, με σάλτσα ντομάτας, φρέσκια μοτσαρέλα, ρικότα και σαλάμι βετριτσίνα, και η Ταρτούφο, με φρέσκια μοτσαρέλα, τρούφα, ντοματίνια, βουβαλίσια μοτσαρέλα και βασιλικό, είναι από τις must επιλογές, ενώ η Πεσκετέριαν, με ζυμάρι ενεργού άνθρακα και ελαφριά σάλτσα ντομάτας με γαρίδες, ημίλιαστα ντοματίνια, μουστάρδα, αρωματικά και ρόκα, αποκαλύπτει μια νέα πρόταση της ιταλικής γαστρονομίας. Όλες οι πίτσες ψήνονται στον ιταλικό χτιστό φούρνο στους 450 βαθμούς για 90 δευτερόλεπτα, διατηρώντας την αυθεντική γεύση των ιταλικών υλικών και την τραγανή υφή του ιδιαίτερου ζυμαριού.

Όσο για τα ποτά, αυτά καταλαμβάνουν τη δική τους θέση στην μπάρα, είτε πρόκειται για ένα κλασικό aperitivo Spritz είτε για ένα signature cocktail με φρουτώδη γεύση. Ό,τι κι αν επιλέξεις, το Tre Sorelle θα σ' το σερβίρει σωστά, υποστηρίζοντας ότι αυτή η ιδέα ήρθε για να κάνει τη διαφορά στην καθημερινή σου διασκέδαση.

Tre Sorelle, Αρχελάου 19, Παγκράτι, 211 4072172, FB: tresorellepizza, Instagram: tre_sorelle_pizza

 

Granello

Φωτιά και φυσική προζύμη αλλάζουν την έννοια του street food.

4 ιταλικά εστιατόρια που ξεχωρίζουν στην Αθήνα Facebook Twitter

Η κουζίνα είναι ένας τόπος δημιουργίας και έκφρασης. Και όταν δεν περιλαμβάνει αυτά τα δύο στοιχεία, τότε μάλλον... θα πρέπει να αλλάξεις κουζίνα. Αυτό έκανε ο Κυριάκος Λιοδάκης όσο βρισκόταν στο εξωτερικό, για να ανακαλύψει τελικά ότι ο ξυλόφουρνος αποτελεί ένα γαστρονομικό εργαλείο που μπορεί να κάνει τη διαφορά στη γεύση. Η φωτιά και η φυσική προζύμη είναι εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την Granello Pizza να ξεχωρίζει και να δημιουργεί τη δική της πρόταση στον χώρο του street food.

Βάση είναι τα φρέσκα υλικά που έρχονται από διαφορετικά μέρη, ανάλογα με τον ρόλο που παίζουν σε κάθε συνταγή. Αλλαντικά και τυριά από την Ιταλία, λάδι από τη Μάνη, τρούφα από ένα χωριό έξω από τη Λαμία και φρέσκα λαχανικά από έναν μικρό παραγωγό της γειτονιάς, όλα συναντιούνται στη φιλοσοφία της υψηλής ποιότητας. Η Piccante Pizza με mozzarella, παρμεζάνα, πικάντικο σαλάμι, μέλι με chili και φρέσκο βασιλικό και η Truffa με μανιτάρια και μαύρη αυθεντική τρούφα είναι από τις προτάσεις που θα σε κάνουν να αναθεωρήσεις την έννοια του street food, ενώ κάποιες από τις συνταγές προσφέρονται και σε κομμάτι, αν θέλεις κυριολεκτικά να τις απολαύσεις περπατώντας στον δρόμο.

Όλες οι πίτσες φτιάχνονται με τη ζύμη από φρέσκια προζύμη (την οποία ανανεώνει καθημερινά ο Κυριάκος με όλη την απαραίτητη φροντίδα που χρειάζεται ένας ζωντανός οργανισμός) και η γεύση τους είναι ξεχωριστή χάρη σε αυτήν τη φροντίδα. Στο βάθος του Granello θα δεις το ανοιχτό παρασκευαστήριο με τον εντυπωσιακό χειροποίητο ξυλόφουρνο που έχει κατασκευαστεί στη Νάπολη μετά από ειδική παραγγελία και αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα σε ένα πεντακάθαρο και ευχάριστο περιβάλλον. Άλλωστε, στο Granello η ευχαρίστηση του σεφ μετατρέπεται σε ευχαρίστηση για τον καθέναν από εμάς.

Granello, Περικλέους 18, Αθήνα, 210 3226542, FB: granellopizza, Instagram: granellopizza

 

L' Artigiano

Το νέο talk of the town, το πρώτο dine in κατάστημα της L' Artigiano.

4 ιταλικά εστιατόρια που ξεχωρίζουν στην Αθήνα Facebook Twitter

Το νέο talk of the town, το πρώτο dine in κατάστημα της L' Artigiano στην Ακρόπολη, εκεί όπου χτυπά η καρδιά της πόλης, υποδέχεται από νωρίς το πρωί μέχρι το βράδυ το κοινό που θέλει να απολαύσει μια ξεχωριστή γευστική εμπειρία. Με κίνητρο το πάθος και τη δημιουργικότητα, το μενού του καταστήματος προσφέρει νέες γεύσεις, διευρύνοντας την απόλαυση. Ο φιλόξενος, ζεστός και συνάμα μοντέρνος χώρος του καταστήματος με χωρητικότητα 30 ατόμων διαθέτει αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που υιοθετεί όλα τα στοιχεία του casual dining με open space κουζίνα. Το εμπλουτισμένο μενού περιλαμβάνει επιλογές πρωινού και καφέ, γευστικά σνακ, όπως μπρουσκέτες και τσιαπάτες με βάση τη χαρακτηριστική χειροποίητη ζύμη L' Artigiano που ωριμάζει φυσικά για 24 ώρες, ξεχωριστές ομελέτες με αλλαντικά και τυριά, αλλά και την τραγανή και φρεσκοψημμένη φοκάτσια, ακολουθώντας τη φιλοσοφία της L' Artigiano για ιδιαίτερες προτάσεις με ποιοτικές πρώτες ύλες. Από το μενού δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι χαρακτηριστικές και άκρως απολαυστικές πίτσες της L' Artigiano αλλά και οι περίφημες ιταλικές μακαρονάδες της που, συνδυάζοντας ποιοτικά υλικά, υπόσχονται υψηλή απόλαυση μέσα από εμπνευσμένα, μοντέρνα και δημιουργικά πιάτα.

L' Artigiano, Συγγρού 1 & Αθανασίου Διάκου 20, Αθήνα, 210 9233303, www.l'artigiano.gr, www.facebook.com/lartigiano.gr

 

smak.

Από καλαμάκι μέχρι κρέμα τρούφας, το street food σερβίρεται σε... ναπολιτάνικο πεϊνιρλί.

4 ιταλικά εστιατόρια που ξεχωρίζουν στην Αθήνα Facebook Twitter

Λένε πως η υπομονή είναι μεγάλη αρετή στη ζωή. Η αλήθεια είναι πως το ίδιο ισχύει και για τη γεύση και μια παρέα από τη Δράμα το γνωρίζει καλά. Η Μαίρη, ο Μηνάς, ο Άκης και η Σάντυ, μετά τις περιπλανήσεις τους εντός και εκτός Ελλάδας, αποφάσισαν να δημιουργήσουν το smak., ένα ιδιαίτερο street food point που επανασυστήνει το γνωστό μας πεϊνιρλί, με μια εντελώς διαφορετική ζύμη αργής ωρίμανσης, βασισμένο στη ναπολιτάνικη σχολή πίτσας. Το smak. αποτελεί περίτρανη απόδειξη του το πώς η υπομονή που κρύβεται πίσω από κάθε ζυμαράκι αλλά και η επιμονή με τους αμέτρητους πειραματισμούς μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα πρόταση γρήγορου φαγητού.

Το γεγονός ότι για το ζυμάρι δεν χρησιμοποιείται λάδι ή βούτυρο είναι η πρώτη και βασική διαφορά που αντιλαμβάνεσαι όχι μόνο με την πρώτη αλλά και με την τελευταία μπουκιά, αφού η ανάλαφρη γεύση σε εκπλήσσει ευχάριστα. Όσο για τις συνταγές, αυτές ετοιμάζονται μπροστά στα μάτια σου τη στιγμή που παραγγέλνεις και ψήνονται σε φούρνο με ειδική πέτρα. Τρία λεπτά είναι αρκετά για να κρατήσεις στα χέρια σου κάποια από τις εξαιρετικές προτάσεις του smak., οι οποίες περιλαμβάνουν παραδοσιακά πεϊνιρλί με mix τυριών και σουτζούκι Δράμας, αλλά και πιο ιδιαίτερους συνδυασμούς, όπως κρέμα τρούφας, μανιτάρια Πορτομπέλο και φύλλα σπανάκι ή χούμους παντζαριού, μυρωδικά και σος γιαουρτιού.

Στα new entries είναι το πεϊνιρλί με καλαμάκι κοτόπουλο, τυριά, λεμόνι και ρίγανη, ενώ στις γλυκές παραλλαγές ξεχωρίζει η επιλογή με ρικότα, μέλι και χειροποίητο γλυκό πορτοκάλι. Το smak. στη Ρόμβης είναι εκείνο το μέρος που σε κάνει να αισθάνεσαι πως η παρέα σου ανάβει τον φούρνο κάθε πρωί για να μαγειρέψει κάτι ιδιαίτερο και σε περιμένει να το δοκιμάσεις.

smak., Ρόμβης 21, Αθήνα, 211 4097046, FB: smakathens, Instagram: smakathens

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ