Νέα Ζηλανδία: Μυστήριο με θάνατο φοιτητή - Το πτώμα του ήταν για δυο μήνες σε δωμάτιο της εστίας

Νέα Ζηλανδία: Μυστήριο με θάνατο φοιτητή - Το πτώμα του ήταν για δυο μήνες σε δωμάτιο της εστίας Facebook Twitter
0

Ένας πρωτοετής φοιτητής σε πανεπιστήμιο της Νέας Ζηλανδίας βρέθηκε νεκρός έπειτα από σχεδόν δύο μήνες μέσα στο δωμάτιό του στη φοιτητική εστία. 

Το πτώμα του φοιτητή βρισκόταν σε αποσύνθεση και χρειάστηκε η συνδρομή της αστυνομίας και της ειδικής μονάδας ερευνών ταυτοποίησης θυμάτων από φυσικές καταστροφές προκειμένου να γίνει η αναγνώρισή του. Οι πανεπιστημιακές αρχές θα διενεργήσουν έρευνα για να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου του.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ο πατριός του φοιτητή είχε ανησυχήσει και είχε ειδοποιήσει την αστυνομία καθώς δεν είχε καταφέρει να έρθει σε επαφή με τον φοιτητή μέσω φίλων του.

Η υπόθεση προκάλεσε σοκ στη Νέα Ζηλανδία και ερωτήματα για το πώς δεν είχε γίνει αντιληπτή νωρίτερα η απουσία του φοιτητή. Η υπόθεση εξάλλου δημιουργεί και επιπλέον ερωτήματα αναφορικά με την μέριμνα που λαμβάνουν οι φοιτητές στη χώρα.

Η Campus Living Villages, η αυστραλιανή εταιρεία που διαχειρίζεται τους φοιτητικούς κοιτώνες στο πανεπιστήμιο Canterbury στην πόλη Κράισττερτς αλλά και στις ΗΠΑ, τη Βρετανία και την Αυστραλία, ανακοίνωσε σήμερα ότι η οικογένεια του φοιτητή δικαιούται να γνωρίζει τι συνέβη.

«Αν κάτι πρέπει να αλλάξει στον τρόπο με τον οποίον λειτουργούν οι υπηρεσίες μας, σας διαβεβαιώνω ότι θα το πράξουμε. Ποτέ δεν μπορούμε να εξαλείψουμε κάθε κίνδυνο, αλλά μπορούμε και πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να τον ελαχιστοποιήσουμε», δήλωσε ο επικεφαλής της CLV Τζον Σρέντερ στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο φοιτητής δεν έχει κατονομαστεί, παρότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι ήταν πολίτης της Νέας Ζηλανδίας.

Το πτώμα του βρέθηκε όταν κάποιοι συμφοιτητές του αντιλήφθηκαν μια άσχημη μυρωδιά προερχόμενη από το δωμάτιό του και ειδοποίησαν την αστυνομία. Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν επιβεβαιωθεί και η υπόθεση ανατέθηκε τόσο στην αστυνομία όσο και σε ιατροδικαστή.

Η αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Σέριλ ντε λα Ρέι ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι πανεπιστημιακές αρχές είναι «συντετριμμένες από το συμβάν και εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια».

Ο υπουργός Παιδείας της Νέας Ζηλανδίας Κρις Χίπκινς δήλωσε ότι η υπόθεση οφείλεται σε αποτυχία τόσο του πανεπιστημίου όσο και της διαχειρίστριας εταιρείας της φοιτητικής εστίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Ανάλυση / Τουρκία: Τριπλό γεωπολιτικό παιχνίδι του Ερντογάν με στόχο την απόλυτη εξουσία

Απόπειρα εξουδετέρωσης της αντιπολίτευσης, προσέγγιση με Κούρδους, και στρατηγικός ρόλος στη Συρία – Οι κινήσεις Ερντογάν στην πιο κρίσιμη πολιτική φάση της καριέρας του
LIFO NEWSROOM
UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Διεθνή / UNICEF: Πάνω από 1 εκατομμύριο παιδιά στην Αϊτή σε διατροφική ανασφάλεια λόγω βίας και οικονομικής κατάρρευσης

Πολλοί γονείς αδυνατούν πλέον να προσφέρουν βασική φροντίδα και τροφή στα παιδιά τους, λόγω της συνεχιζόμενης βίας, της ακραίας φτώχειας και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης
LIFO NEWSROOM