Ghostbox

Ghostbox Facebook Twitter
0

Ένα ανοιξιάτικο σουλάτσο στους δρόμους του Belbury. Αυτή η επαρχιακή αγγλική πόλη, πλασμένη από τον CS Lewis στην αλληγορική νουβέλα του The Hideous Strength, είναι επίσης το φανταστικό σπίτι των εκκεντρικών πρωτοπόρων της νέας electronica, των Belbury Poly. Το περσινό άλμπουμ τους The Owl’s Map ήταν μία περιπλάνηση σε στοιχειωμένα δάση, ανεξήγητους κύκλους «εξωγήινων» σε χωράφια με στάχια, πράσινα λιβάδια, κήπους με τριανταφυλλιές, σιντριβάνια και αγάλματα με νύμφες. Η πιο απολαυστική ηλεκτρονική μουσική που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια στην Αγγλία – απ’ την εποχή των Aphex Twin, των Black Dog και των Global Communication στις αρχές των 90s. Η Ghost Box εξελίσσεται σταθερά σε εταιρεία ορόσημο, όπως ήταν η Warp ή παλιότερα η Factory. Οι κυκλοφορίες της έχουν μια συγκινητική νοσταλγία, είναι γεμάτες θέματα από παλιούς δίσκους – τόσο μοντέρνες όμως, που δεν κατατάσσονται πουθενά· πέρσι στα αγγλικά blog και στις κριτικές των εφημερίδων χρησιμοποιήθηκε ο όρος hauntology για να περιγράψει τον ήχο της. Τα εξώφυλλα αναβιώνουν την αισθητική των μοντερνιστών των 40s και των 50s, ο ήχος δανείζεται από easy listening ξεχασμένους δίσκους, παιδικά προγράμματα των 70s, μεταπολεμικά τραγούδια και αποσπάσματα ηχογραφήσεων απ’ τις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Η τελευταία κυκλοφορία της, το νέο άλμπουμ των Focus Group We Are All Pan’s People, δανείζεται τον τίτλο απ’ το αριστούργημα του Arthur Machen Great God Pan και είναι απ’ την αρχή ώς το τέλος στοιχειωμένο απ’ το φάντασμα του παλιού BBC. Ήχοι ηχογραφήσεων, φωνές, ποίηση, psych-rock θέματα, ο Dr. Who, ο Nigel Kneale, όλη η Αγγλία τεσσάρων δεκαετιών σε ένα φουτουριστικό αριστούργημα. Απ’ τους δίσκους που δεν μοιράζεται κανείς για download. Χάρη σε μια μυστική μουσική συνομωσία, οι δίσκοι της Ghost Box έχουν γλιτώσει το file sharing…

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Milano Design Film Festival Greece: Οι προφεστιβαλικές δράσεις ξεκινούν στην Αθήνα

Design / Milano Design Film Festival Greece: Οι προφεστιβαλικές δράσεις ξεκινούν στην Αθήνα

Η Άννη Μαρκιτάνη, καλλιτεχνική διευθύντρια του πρώτου Milano Design Film Festival Greece της Αθήνας, το οποίο λόγω της πανδημίας μετατέθηκε για το 2021, μιλά για τις ενδιαφέρουσες προφεστιβαλικές δράσεις που ξεκινούν τώρα στην πόλη.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Διονύσης Ατζαράκης: «Θυμάστε που διαβάζαμε κάποτε ότι καιγόταν ολόκληρη η Αυστραλία; Ήταν φέτος!»

Small Talk / Διονύσης Ατζαράκης: «Θυμάστε που διαβάζαμε κάποτε ότι καιγόταν ολόκληρη η Αυστραλία; Ήταν φέτος!»

Ο stand-up κωμικός που έγινε viral με το βίντεό του για τον κορωνοϊό και τις θεωρίες συνωμοσίας μιλά για το 2020, τα drive-in, τους φόβους του και τα νέα του πλάνα.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ
Η ονειρική φαντασίωση μιας αλλαγής απασχολεί τον νεαρό εικαστικό Μανώλη Δασκαλάκη-Λεμό στα έργα του

Εικαστικά / Η ονειρική φαντασίωση μιας αλλαγής απασχολεί τον νεαρό εικαστικό Μανώλη Δασκαλάκη-Λεμό στα έργα του

Θραύσματα από μάρμαρο, κομμάτια μια ιδιότυπης συλλογής από τις μεγάλες πορείες της Αθήνας, αιωρούνται σαν αστρική σκόνη σε νυχτερινό ουρανό στη συμμετοχή του νεαρού εικαστικού στην έκθεση «The state of emergency has become the rule» της γκαλερί Can.
ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΠΑΣΤΑΜΟΥ