Βγες έξω επιτέλους

Βγες έξω επιτέλους Facebook Twitter
0
Κουβέρ και ξερό ψωμί

Η υποχρεωτική χρέωση τουκουβέρ είναι πια παράνομη, όπως μας ενημερώνει το ΚΕ.Π.ΚΑ. (Κέντρο ΠροστασίαςΚαταναλωτών). Σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη 1/7.5.2007 που ισχύει από τις24 Μαΐου, οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να χρεώνουν για μαχαιροπίρουνα,χαρτοπετσέτες, οδοντογλυφίδες κ.λπ. , ενώ το ψωμί, νερό και άλλα τέτοια είδη,θα χρεώνονται μόνο εφόσον τα παραγγείλει ο πελάτης. Ελέγξτε τους λογαριασμούςσας!

Δύσκολοι καιροί για τονΠρίγκιπα Κάρολο

Σύμφωνα με την Guardian, που μόλις τώρα είχε το δικαίωμα να το αποκαλύψει,τον περασμένο Ιανουάριο η βρετανική αλυσίδα σουπερμάρκετ Sainsbury's έπαψε νααγοράζει λαχανικά από τον Πρίγκιπα Καρόλο και τη Soil Association(σ.σ. φιλανθρωπική οργάνωση για την καλλιέργεια βιολογικών τροφίμων, της οποίαςηγείται ο Κάρολος). Υποτίθεται ότι τα προϊόντα του Πρινς Τσαρλς δεν ήτανκατάλληλης ποιότητας. Μόνο που η ιστορία δεν είναι ακριβώς έτσι: προκειμένου ταβιολογικά προϊόντα να φτάνουν στα ράφια της Sainsbury's, η διαδικασίαδιανομής ήταν τόσο χρονοβόρα και οι διεργασίες συσκευασίας και οπτικήςομογενοποίησης τόσο πολύπλοκες, που τελικά όντως χανόταν η ποιότητα. Ποιος έχειδίκιο; Το σουπερμάρκετ που επιμένει σε μια γραφειοκρατική αντιμετώπιση τωνπραγμάτων ή οι βιο-καλλιεργητές, που δεν έχουν άλλη διέξοδο διάθεσης τωνπροϊόντων τους; Η απάντηση αφορά και την τοπική αγορά.

Ταχυφαγείο Ι

Την περασμένη Τετάρτη 4Ιουλίου ήταν τα εγκαίνια του εστιατορίου Ελαία (Ερεχθέως 16 & Ερωτόκριτου,Πλάκα, 210 3250 353), του Ομίλου Σταθοκωστόπουλου. Η κουζίνα συνδυάζει τηνκρητική με τη μεσογειακή παράδοση. Σωστή στρατηγική κίνηση, μάλλον στοχευμένηστους τουρίστες υψηλού επιπέδου. Τελικά το Zonar's, στη γωνίαΠανεπιστημίου και Βουκουρεστίου, δεν είναι πλέον συμφερόντων Προβελεγγιάδη (Pasaji, Clemente), όπωςαρχικά είχε συμφωνηθεί και ανακοινωθεί. Ο ιστορικός χώρος που ήταν ναμεταπλαστεί σε σύγχρονη ιταλική ντελικατέσεν - μπρασερί, επέστρεψε στα χέριατης Τράπεζας Πειραιώς. Κάτω στην Καπνικαρέα, με μεζέδες και παρέα. Τι σου κάνειο καύσωνας; Σε ωθεί προς τις χαζές ρίμες. Πάντως, το μικρό μεζεδοπωλείοΚαπνικαρέα, σ' ένα δρομάκι κοντά στον ομώνυμο ναό (Ερμού 57 & Χριστοπούλου2, 210 3227 394) είναι από τα καλύτερα της πόλης. Και ορισμένες φορές έχει καιμια μικρή λαϊκο-ρεμπέτικη ορχήστρα. Μόνο που είναι ανοιχτό από τις 11π.μ. μέχριτις 6μ.μ., Δευτέρα με Σάββατο, οπότε δεν το ξέρουν και τόσοι πολλοί.

Ταχυφαγείο ΙΙ

Με τρόμο η στήληδιαπιστώνει ότι έχασε την ευκαιρία να παραβρεθεί σε δείπνο προς τιμήν της ΝίκιΧίλτον, αδελφής της σελεμπριτο-αγωνίστριας Πάρις, που διοργάνωσε το Eurostyle Group(σ.σ. είδη ένδυσης), στο ιταλικό εστιατόριο Captain's House, του Lagonissi Grand Resort. Θα τρώει σπαγγέτι η Νίκι ή της το έχει απαγορεύσει οδιαιτολόγος της; Να μια καλή ιδέα: Το ξενοδοχείο Saint GeorgeLycabettus (Κλεομένους 2, Κολωνάκι) θέσπισε την οικονομικότερηχρέωση δωματίου "Don't drink and drive", για τις μεταμεσονύκτιες κρατήσεις. Με άλλαλόγια, αν είναι αργά το βράδυ, είσαι στο κέντρο, έχεις πιει πολύ και δεν έχειςκουράγιο να οδηγήσεις, πας και κλείνεις ένα δωμάτιο μέχρι να συνέρθεις. Στηνυποδοχή σου δίνουν και emergency kit, βλέπε ασπιρίνες κ.λπ.! Αυτέςείναι πραγματικές κοινωνικές προσφορές. Μαύρο χιούμορ (δυστυχώς με μια δόσηπολύ πικρής αλήθειας): οι ταβέρνες στη Χασιά και στον Άγιο Μερκούριο με τι ξύλοθα ψήνουν τις μπριζόλες τους; Πέρα από τους οικοπεδοφάγους, από τους εμπρησμούςκερδίζει και το κύκλωμα εμπορίας καυσόξυλων.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ