Πτώχευση FTI: 7.500 ξένοι επισκέπτες στην Ελλάδα μέσω του γερμανικού tour operator

Πτώχευση FTI: 7.500 ξένοι επισκέπτες στην Ελλάδα μέσω του γερμανικού tour operator Facebook Twitter
Τουρισμός/ Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Αίτηση πτώχευσης κατέθεσε ο τρίτος μεγαλύτερος ταξιδιωτικός πράκτορας της Ευρώπης, η γερμανική FTI, προκαλώντας ανησυχία στην αρχή της καλοκαιρινής περιόδου. Τι σημαίνει αυτή η αίτηση πτώχευσης και πώς επηρεάζονται οι ταξιδιώτες;

Eίναι χαρακτηριστικό ότι σε 7.500 υπολογίζονται οι ξένοι επισκέπτες που βρίσκονται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή και έχουν έλθει στην χώρα μας, μέσω του διεθνή οργανωτή ταξιδίων από την Γερμανία FTI, που νωρίτερα σήμερα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, οι 7.500 επισκέπτες που έχουν έλθει μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα, θα επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους όταν τελειώσουν τις διακοπές που έχουν προγραμματίσει. Πάντως, δεν θα διαταραχθούν οι διακοπές τους από την αίτηση πτώχευσης του διεθνούς Tour Operator, κι αυτό είναι που τονίζεται από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Μάλιστα οι ξενοδόχοι της χώρας που τους φιλοξενούν στην Ελλάδα, με ίδια έξοδα θα φροντίσουν την μεταφορά τους στα ελληνικά αεροδρόμια. Την ίδια στιγμή, χωρίς οικονομική ζημία θα είναι η παρούσα εξέλιξη για τους ξενοδόχους που συνεργάζονται με τον FTI, αφού όπως έχει γίνει γνωστό, τα ξενοδοχεία αυτά έχουν προπληρωθεί για τις μέχρι τώρα αφίξεις των πελατών του FTI.

Άλλωστε ήταν υποψιασμένοι από την περσινή χρονιά οι Έλληνες επαγγελματίες του κλάδου, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον συγκεκριμένο οργανωτή ταξιδιών. Ωστόσο υπάρχουν περίπου 300 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στα οποία ο FTI οφείλει συνολικά περί τα 1,8 εκατ. ευρώ, από την προηγούμενη χρονιά.

Όπως δηλώνει ο πρόεδρος των Τουριστικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης, η κατάρρευση της FTI, ενός από τους μεγαλύτερους τουριστικούς οργανισμούς παγκοσμίως, δεν πλήττει τόσο την συνολική οικονομία της τουριστικής βιομηχανίας, αλλά κυρίως την αξιοπιστία των Τουριστικών Πρακτόρων που συνεργάζονταν μαζί της. «Προφανώς οι 150.000 τουρίστες που έφταναν ετησίως στην Κρήτη, θα διακινούνται πλέον μέσω άλλων οργανισμών».

Εκτιμά δε πως η πραγματική άμεση οικονομική ζημία σε τουριστικές μονάδες της Κρήτης «δεν ξεπερνά συνολικά τα 2εκ. ευρώ  και αυτά, όχι από τις φετινές οφειλές οι οποίες έχουν ήδη εξοφληθεί , αλλά από υπόλοιπα της εκκαθάρισης για το 2023».

Ήδη το γραφείο του ΕΟΤ στην Γερμανία βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις, ενώ στην Αθήνα το υπουργείο Τουρισμού και η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο όμιλος έχει περίπου 11.000 υπαλλήλους με τζίρο 4,1 δισεκατομμύρια ευρώ. Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι θα φροντίσει να διασφαλιστεί η ασφαλής επιστροφή των ταξιδιωτών.


 

Οικονομία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα μέτρα: Η εξειδίκευση για τράπεζες, χαμηλοσυνταξιούχους, ενστόλους

Οικονομία / Νέα μέτρα: Πιο νωρίς το επίδομα στους ενστόλους – Σε ποιες πληρωμές μηδενίζεται η χρέωση

Η εξειδίκευση για τράπεζες, χαμηλοσυνταξιούχους, ενστόλους - Από τα μέσα Ιανουαρίου σε ισχύ τα μέτρα για τις χρεώσεις τραπεζών - Στα 100 ευρώ μηνιαίως το επίδομα επικινδυνότητας στους ενστόλους, από 1η Ιουλίου 2025
LIFO NEWSROOM