Ρωσία: Αυξήθηκαν οι ροές αερίου προς την Ευρώπη

Ρωσία: Αυξήθηκαν οι ροές αερίου προς την Ευρώπη Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / ASSOCIATED PRESS
0

Ο αγωγός Γιαμάλ-Ευρώπη, ο οποίος συνήθως μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο προς τη Δυτική Ευρώπη, έστειλε αέριο στην Πολωνία για 12η μέρα σήμερα σε αυξημένες ποσότητες, σύμφωνα με στοιχεία του γερμανικού φορέα διαχείρισης δικτύου Gascade.

Οι ροές στο σημείο μέτρησης Mallnow στα γερμανοπολωνικά σύνορα κατευθύνονταν ανατολικά στην Πολωνία με ωριαίο ρυθμό τουλάχιστον 5,2 εκατ. κιλοβατώρες την ώρα (kWh/h) σήμερα το πρωί, σύμφωνα με τα στοιχεία από περίπου 1,2 εκατ. kWh/h τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ο αγωγός αποτελεί μία σημαντική οδό για τις ρωσικές εξαγωγές αερίου στην Ευρώπη.

Την ίδια ώρα, τα αιτήματα για ροές προς τα δυτικά στη Γερμανία στον σταθμό μέτρησης Mallnow ανέρχονταν χθες, Παρασκευή, για την 1η Ιανουαρίου στα 8,3 εκατ.kWh/h και τώρα είναι τουλάχιστον 6 εκατ. kWh/h.

Τα αποτελέσματα των δημοπρασιών δείχνουν πως η ρωσική εταιρία εξαγωγής αερίου Gazprom έχει δυνατότητα διαμετακόμισης για εξαγωγές μέσω του αγωγού Γιαμάλ-Ευρώπη για σήμερα.

Η εταιρία κράτησε 8,3 εκατ. kWh/h διαμετακομιστική δυνατότητα μέσω του αγωγού Γιαμάλ-Ευρώπη για τον Ιανουάριο σε δημοπρασία τον περασμένο μήνα.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την περασμένη εβδομάδα πως η Γερμανία μεταπωλεί ρωσικό αέριο στην Πολωνία και στην Ουκρανία αντί να καταπραΰνει μια υπερθερμανθείσα αγορά, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την αντιστροφή της ροής, και τις εκτινασσόμενες στα ύψη τιμές, σε εισαγωγείς αερίου στη Γερμανία. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Πούτιν. Εισαγωγείς αερίου δεν ανταποκρίθηκαν σε αιτήματα του Reuters για σχόλια.

Έμποροι αερίου εξαρτώνται από αποθέματα προκειμένου να προμηθεύσουν Ευρωπαίους αγοραστές και να αποφύγουν να πληρώσουν σε τιμές που φθάνουν σχεδόν σε υψηλό ρεκόρ, δήλωσαν πηγές της βιομηχανίας και αναλυτές της αγοράς, εξηγώντας την ασυνήθιστη αντιστροφή της κατεύθυνσης της ροής μέσω του αγωγού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Οικονομία / Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν ότι για ακόμη ένα έτος, το 2024, σημειώθηκε σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού
LIFO NEWSROOM