Μουσείο Λούβρου: Ο πραγματικός λόγος πίσω από την «τσουχτερή» αύξηση του εισιτηρίου

Γιατί το μουσείο του Λούβρου αύξησε το εισιτήριό του κατά 5 ευρώ Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Το εισιτήριο για το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι αυξήθηκε κατά σχεδόν 30% ή για να μιλήσουμε με...χρήματα, κατά 5 ευρώ.  

Η τιμή του εισιτηρίου στο Λούβρο κοστίζει πλέον 22 ευρώ, στην πιο πρόσφατη αύξηση και λίγο πριν η γαλλική πρωτεύουσα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι.

Το άλμα από τα 17 στα 22 ευρώ είναι η πρώτη αλλαγή τιμής εδώ και επτά χρόνια στο μουσείο με τις περισσότερες επισκέψεις σε όλο τον κόσμο (μόνο πέρσι υποδέχτηκε πέρυσι περίπου 8,9 εκατομμύρια ανθρώπους).

Πάντως, η αύξηση δεν φαίνεται να απέτρεψε την επιθυμία των επισκεπτών να επισκεφθούν το Μουσείο του Λούβρου και φυσικά εξακολουθούν να σχηματίζονται ουρές έξω από το Μουσείο, κάτι που συνέβαινε και τη Δευτέρα οπότε και τέθηκε σε ισχύ η αύξηση. 

Οι επικεφαλής του Μουσείου του Λούβρου δήλωσαν ότι η αύξηση ήταν απαραίτητη για να καλυφθεί το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος - ο λογαριασμός τους αυξήθηκε κατά 88% μεταξύ 2021 και 2022 - και το μουσείο σχεδιάζει να επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας.

Όπως έγινε γνωστό, το 40% των επισκεπτών πληροί τις προϋποθέσεις για δωρεάν εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων κάτω των 25 ετών, των χαμηλόμισθων και των ανέργων, των ατόμων με αναπηρία, των εκπαιδευτικών και των δημοσιογράφων.

Βέβαια, οι αυξήσεις στη γαλλική πρωτεύουσα δεν αγγίζουν μόνο τα εισιτήρια του Μουσείου του Λούβρου: ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, έχουν αυξηθεί επίσης  τα εισιτήρια του μετρό, η τιμή των οποίων θα διπλασιαστεί σχεδόν για τους επισκέπτες, κατά τη διάρκεια των Αγώνων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η Γαλλία κατάφερε να αποφύγει μέρος του υψηλού πληθωρισμού που παρατηρήθηκε σε όλο τον κόσμο μετά την πανδημία του Κόβιντ-19 και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αν και οι τιμές εξακολουθούν να αυξάνονται κατά 4,9% και 5,2% το 2021 και το 2022 αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

Πολιτισμός / Η έκθεση «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο» εγκαινιάστηκε στο Πεκίνο

«Οι επισκέπτες θα κατανοήσουν καλύτερα γιατί ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι μόνο η κοιτίδα του Δυτικού Πολιτισμού, αλλά έχει τεράστιο αποτύπωμα και στην Ασία» τόνισε ο πρέσβης της Ελλάδας στην Κίνα
LIFO NEWSROOM
Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Πολιτισμός / Μουσείο Prado: Tα αληθινά χρώματα της γλυπτικής φωτίζουν την «χρυσή εποχή» της Ισπανίας

Η έκθεση «Χέρι με χέρι: Γλυπτική και Χρώμα στην Ισπανική Χρυσή Εποχή», καταδεικνύει ότι ο δυτικός καλλιτεχνικός κανόνας δεν έκανε διακρίσεις σε βάρος ορισμένων καλλιτεχνών μόνο λόγω γεωγραφίας και φύλου, αλλά και λόγω των υλικών που χρησιμοποιούσαν
LIFO NEWSROOM
Κίλιαν Μέρφι

Πολιτισμός / Ο Κίλιαν Μέρφι, ο Νόμος του Μέρφι και η Μαριόν Κοτιγιάρ από αύριο στους κινηματογράφους

Η κινηματογραφική μεταφορά των «Μικρών Πραγμάτων σαν κι Αυτά», ένα εγχώριο εμπορικό στοίχημα από τον σκηνοθέτη της «Ευτυχίας» και τρεις ακόμα επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Αλέν Ντελόν: Νέα βιογραφία υποστηρίζει πως ο μύθος του γαλλικού σινεμά ήταν αμφιφυλόφιλος

Πολιτισμός / Αλέν Ντελόν: Νέα βιογραφία υποστηρίζει πως ο μύθος του γαλλικού σινεμά ήταν αμφιφυλόφιλος

Ο βιογράφος του Αλέν Ντελόν, δήλωσε πως ο μεγάλος Γάλλος ηθοποιός «από σεξουαλική άποψη είχε εξερευνήσει τα πάντα, με άνδρες, με γυναίκες και κάνοντας τρίο»
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ