Μουσείο Λούβρου: Ο πραγματικός λόγος πίσω από την «τσουχτερή» αύξηση του εισιτηρίου

Γιατί το μουσείο του Λούβρου αύξησε το εισιτήριό του κατά 5 ευρώ Facebook Twitter
Φωτ. Αρχείου: Unsplash
0

Το εισιτήριο για το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι αυξήθηκε κατά σχεδόν 30% ή για να μιλήσουμε με...χρήματα, κατά 5 ευρώ.  

Η τιμή του εισιτηρίου στο Λούβρο κοστίζει πλέον 22 ευρώ, στην πιο πρόσφατη αύξηση και λίγο πριν η γαλλική πρωτεύουσα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το καλοκαίρι.

Το άλμα από τα 17 στα 22 ευρώ είναι η πρώτη αλλαγή τιμής εδώ και επτά χρόνια στο μουσείο με τις περισσότερες επισκέψεις σε όλο τον κόσμο (μόνο πέρσι υποδέχτηκε πέρυσι περίπου 8,9 εκατομμύρια ανθρώπους).

Πάντως, η αύξηση δεν φαίνεται να απέτρεψε την επιθυμία των επισκεπτών να επισκεφθούν το Μουσείο του Λούβρου και φυσικά εξακολουθούν να σχηματίζονται ουρές έξω από το Μουσείο, κάτι που συνέβαινε και τη Δευτέρα οπότε και τέθηκε σε ισχύ η αύξηση. 

Οι επικεφαλής του Μουσείου του Λούβρου δήλωσαν ότι η αύξηση ήταν απαραίτητη για να καλυφθεί το αυξανόμενο ενεργειακό κόστος - ο λογαριασμός τους αυξήθηκε κατά 88% μεταξύ 2021 και 2022 - και το μουσείο σχεδιάζει να επεκτείνει το ωράριο λειτουργίας.

Όπως έγινε γνωστό, το 40% των επισκεπτών πληροί τις προϋποθέσεις για δωρεάν εισιτήρια, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων κάτω των 25 ετών, των χαμηλόμισθων και των ανέργων, των ατόμων με αναπηρία, των εκπαιδευτικών και των δημοσιογράφων.

Βέβαια, οι αυξήσεις στη γαλλική πρωτεύουσα δεν αγγίζουν μόνο τα εισιτήρια του Μουσείου του Λούβρου: ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, έχουν αυξηθεί επίσης  τα εισιτήρια του μετρό, η τιμή των οποίων θα διπλασιαστεί σχεδόν για τους επισκέπτες, κατά τη διάρκεια των Αγώνων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Η Γαλλία κατάφερε να αποφύγει μέρος του υψηλού πληθωρισμού που παρατηρήθηκε σε όλο τον κόσμο μετά την πανδημία του Κόβιντ-19 και την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, αν και οι τιμές εξακολουθούν να αυξάνονται κατά 4,9% και 5,2% το 2021 και το 2022 αντίστοιχα.

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

Πολιτισμός / Επιστολή καλλιτεχνών προς την Εθνική Πινακοθήκη: «Αποσύρετε τα έργα μας, αν δεν επιστρέψουν τα βανδαλισμένα»

«Η ελευθερία της καλλιτεχνικής έκφρασης προστατεύεται συνταγματικά από το άρθρο 16» αναφέρουν, κατηγορώντας ευθέως την Πινακοθήκη και το υπουργείο Πολιτισμού για αδράνεια και προσβολή της συνταγματικής τάξης
THE LIFO TEAM
Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού

Πολιτισμός / «Τα παιδιά ενός κατώτερου θεού»: Το πολυβραβευμένο θεατρικό έργο ανεβαίνει το φθινόπωρο στην Ελλάδα

Θεωρήθηκε «επαναστατικό» σαν έργο, καθώς ανέτρεψε τα ταμπού και τις προκαταλήψεις γύρω από τα άτομα με κώφωση, φέρνοντας στην επιφάνεια τη δύναμη των ανθρώπινων σχέσεων.
LIFO NEWSROOM
Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Πολιτισμός / Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου εναντίον ΚΑΣ για την απόρριψη Λάνθιμου

Η Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου δηλώνει τον έντονο προβληματισμό της για την πρόσφατη άρνηση έκδοσης άδειας γυρισμάτων στην Ακρόπολη για την ταινία Bugonia του Γιώργου Λάνθιμου
LIFO NEWSROOM
Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Ράμι Μάλεκ, ο Βloody Hawk και η Ιζαμπέλ Ιπέρ από αύριο στους κινηματογράφους

To κατασκοπικό θρίλερ «The Amateur» και το ντοκιμαντέρ για τον δημοφιλή ράπερ βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της εβδομαδιαίας κινηματογραφικής σοδειάς, η οποία αυτή τη φορά διαθέτει και κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: 70 χρόνια, 103 εκδηλώσεις με Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου: Μνουσκίν, Κέντριτζ, Τρίφονοφ και φωνές νέων δημιουργών

Σε αυτήν την επετειακή χρονιά του φεστιβάλ, εκτός από ένα πλούσιο πρόγραμμα, θα δούμε νέες και σημαντικές συμπράξεις -όσα έρχονται στο Ηρώδειο, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πειραιώς 260 και τον Λυκαβηττό.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ