Ολάντ: Να αντικατασταθούν με εναλλακτικά τα μέτρα που δεν μπορεί να δεχτεί η Ελλάδα

Ολάντ: Να αντικατασταθούν με εναλλακτικά τα μέτρα που δεν μπορεί να δεχτεί η Ελλάδα Facebook Twitter
Andrea Bonetti / PM Hand Out / SOOC
0

Οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της πρέπει να επιταχυνθούν ώστε να υπάρξει συμφωνία πριν από το τέλος του Ιουνίου, για να αποφευχθούν αμφιβολίες και φαινόμενα κερδοσκοπίας αναφορικά με το μέλλον της Ελλάδας στην ευρωζώνη, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μετά το τέλος της συνόδου κορυφής της Ομάδας Επτά (G7).

«Υπάρχει μια προθεσμία για το τέλος Ιουνίου. Αυτή είναι η απώτατη δυνατή προθεσμία, αλλά τίποτα δεν μας σταματά από το να πάμε πιο γρήγορα και νομίζω πως είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να πάει γρηγορότερα για να αποφύγει τις αμφιβολίες ή τα φαινόμενα κερδοσκοπίας. Αν θέλουμε –και όλοι μας θέλουμε, Έλληνες και Ευρωπαίοι έχουμε πει ότι θέλουμε– η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη, θα πρέπει να κατευθυνθούμε προς μία λύση σε ένα χρονικό πλαίσιο πριν από το τέλος του μήνα», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για αντικατάσταση με εναλλακτικά μέτρα των προτάσεων που η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί και για συζητήσεις σε τεχνικό επίπεδο που πρέπει να έχουν τέτοια πρόοδο ώστε  την Τετάρτη στη Σύνοδο Κορυφής να υπάρξει μια
«διασαφήνιση».

Όπως τόνισε, δεν έχει αμφιβολία ότι στο περιθώριο αυτής της συνόδου θα υπάρξουν συνομιλίες για την Ελλάδα.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Γιατί ο κόσμος βγήκε στους δρόμους;

Newsroom / Τέμπη: Γιατί ο κόσμος βγήκε στους δρόμους;

Ποιος είναι ο πολιτικός αντίκτυπος των συλλαλητηρίων; Ποιοι είναι οι κερδισμένοι και ποιοι οι χαμένοι στις δημοσκοπήσεις; Τι θα είχε συμβεί αν στο ΠΑΣΟΚ και στο ΣΥΡΙΖΑ είχαν εκλεγεί ο Π. Γερουλάνος και ο Π. Πολάκης; Ο Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τη σύμβουλο επικοινωνίας και εκδότρια του Fact News, Βίβιαν Ευθυμιοπούλου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ