Τα Wi-Fi αρκουδάκια της Google

Τα Wi-Fi αρκουδάκια της Google Facebook Twitter
4

Μια νέα ευρεσιτεχνία την οποία κατέθεσε μόλις η Google και αφορά σε ένα δικτυωμένο gadget που εξωτερικά μοιάζει με αρκουδάκι, αποκάλυψε το CNN με δημοσίευμά του.

Σύμφωνα με τα χαρτιά της ευρεσιτεχνίας που ήρθε στη δημοσιότητα, πρόκειται για ένα λούτρινο αρκουδάκι που θα είναι συνεχώς συνδεδεμένο στο internet μέσω Wi-Fi, το οποίο είναι εξοπλισμένο με αισθητήρες αναγνώρισης φωνής και ανιχνευτές κίνησης, αλλά και ένα ρομποτικό μηχανισμό που θα γυρνά το κεφάλι του προς όποιον το κοιτάζει ή του δίνει φωνητικές εντολές.

Τα Wi-Fi αρκουδάκια της Google Facebook Twitter

Σκοπός της τρομακτικής αυτής εφεύρεσης είναι να δέχεται εντολές και να ελέγχει ασύρματα διασυνδεδεμένες συσκευές όπως να αναβοσβήνει τα φώτα, να αλλάζει κανάλια στην τηλεόραση και να είναι σε επαφή με κάθε άλλη συσκευή που συνδέεται στο internet, καθώς και να παρέχει πληροφορίες από την Google, όταν κάποιος του κάνει ερωτήσεις.

Εκπρόσωπος της Google και συγκεκριμένα του εργαστηρίου τρελών ιδεών, Google X,  δήλωσε στο CNN ότι μπορεί να κατέθεσε την ευρεσιτεχνία γι' αυτή την κάπως εφιαλτική μορφή συσκευής αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνει και προϊόν που θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο.

Υπενθυμίζεται ότι μια από τις φετινές πρωταπριλιάτικες φάρσες της εταιρείας ήταν ένα αρκουδάκι Πάντα που υποτίθεται ότι αντιδρούσε σε φωνητικές εντολές κι έμπαινε στο internet για να δώσει πληροφορίες στον κάτοχό του, ενώ αντίστοιχο gadget για το Internet Of Things με παρεμφερείς λειτουργίες, διαθέτει ήδη η Amazon. 

Τech & Science
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM
Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι, μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Τech & Science / Τεχνητή νοημοσύνη με συνείδηση; Ναι μέχρι το 2035 - Οι φόβοι για κοινωνική ρήξη

Η προοπτική για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης με δικά τους συμφέροντα και ηθική αξία «δεν είναι πλέον ένα θέμα μόνο για την επιστημονική φαντασία ή το μακρινό μέλλον» λένε οι επιστήμονες
LIFO NEWSROOM
Τα φάρμακα «μπλοκμπάστερ» για την απώλεια βάρους αποκαλύπτουν όσα ακόμη δεν κατανοούμε για την παχυσαρκία

Τech & Science / Η παχυσαρκία είναι ασθένεια: Τι δείχνει πολυετής έρευνα στα νέα φάρμακα για την απώλεια βάρους

Πώς λειτουργούν τα GLP-1 φάρμακα - Η αμφιλεγόμενη χρήση, οι παρενέργειες, το υψηλό κόστος και η διαπίστωση πως οι περισσότεροι σταματούν έπειτα από 12 εβδομάδες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Δεν κατανοώ τη χρήση χαρακτηρισμών όπως "ζοφερό" και "τρομακτικό" και νιώθω ότι προκαταλαμβάνουν τον αναγνώστη. Τρομακτικά επειδή πραγματοποιούν διασύνδεση μεταξύ πολλών συσκευών ή επειδή στρέφουν το κεφάλι τους όταν τους δίνονται εντολές; Στην πρώτη περίπτωση, δεν αντιλαμβάνομαι καμία ειδοποιό διάφορα μεταξύ αυτής της εφεύρεσης και της γενικής τάσης διαρκούς συνδεσιμότητας. Στη δεύτερη περίπτωση, υπάρχουν πολλά αντίστοιχα παραδείγματα παιδικών παιχνιδιών. Επομένως ειλικρινά δεν καταλαβαίνω την επιλογή παρουσίασης του θέματος από μια τέτοια οπτική.