Απεργία στον Guardian για να μην πωληθεί ο εβδομαδιαίος «The Observer», η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα

Απεργία στον Guardian για να μην πωληθεί ο εβδομαδιαίος «The Observer», η παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα Facebook Twitter
0

Οι δημοσιογράφοι της βρετανικής εφημερίδας The Guardian και της κυριακάτικης έκδοσής της The Observer άρχισαν σήμερα απεργία, για πρώτη φορά εδώ και πάνω από 50 χρόνια, για να διαμαρτυρηθούν για την πώληση της εν λόγω κυριακάτικης εφημερίδας.

Ο Όμιλος Μέσων Ενημέρωσης Guardian (GMG), μητρικός οίκος της ομώνυμης εφημερίδας, ανακοίνωσε στα μέσα Σεπτεμβρίου πως βρίσκεται σε συζητήσεις για την πώληση της εφημερίδας The Observer, της παλαιότερης κυριακάτικης έκδοσης στον κόσμο, στην Tortoise Media, έναν ιντερνετικό ειδησεογραφικό ιστότοπο που ιδρύθηκε το 2019.

Μέλη του συνδικάτου Εθνική Ένωση Δημοσιογράφων (NUJ) κήρυξαν 48ωρη απεργία εναντίον αυτού του σχεδίου. Η κινητοποίηση αυτή συμπίπτει με τη 233η επέτειο της πρώτης κυκλοφορίας του Observer, σύμφωνα με το συνδικάτο.

H NUJ «ζητάει μια παύση στις αποκλειστικές διαπραγματεύσεις ώστε να έχει περισσότερο χρόνο για να εξετάσει άλλες λύσεις και να βεβαιωθεί πως οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί είναι προς το συμφέρον των δύο τίτλων», δήλωσε η γενική γραμματέας του συνδικάτου αυτού, η Λόρα Ντέιβισον.

Η «μαζική» υπερψήφιση της απεργίας «δείχνει την επιθυμία των δημοσιογράφων να εκφράσουν δημόσια τις ανησυχίες τους για το μέλλον του τίτλου», προσέθεσε.

Ο Observer «κατέχει μια μοναδική και σημαντική θέση στη δημόσια ζωή και τα μέλη μας ανησυχούν για το επόμενο κεφάλαιο της ιστορίας του», συνέχισε η συνδικαλίστρια.

Η εφημερίδα The Observer ιδρύθηκε το 1791 και το 1993 εξαγοράσθηκε από τον όμιλο Guardian Media Group. Πρόκειται για «την παλαιότερη κυριακάτικη εφημερίδα» στον κόσμο, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες των Ρεκόρ.

Την Tortoise Media ίδρυσε ο Τζέιμς Χάρντινγκ, ένας πρώην διευθυντής των Times και του BBC, μαζί με τον Μάθιου Μπαρζούν, πρώην πρεσβευτή των Ηνωμένων Πολιτειών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM