DH: Οι καμικάζι άφησαν πίσω τους μια μεγάλη βόμβα γιατί δεν χωρούσε στο ταξί

DH: Οι καμικάζι άφησαν πίσω τους μια μεγάλη βόμβα γιατί δεν χωρούσε στο ταξί Facebook Twitter
0

Ένα μπέρδεμα στην εταιρεία που έστειλε το ταξί για να παραλάβει τους βομβιστές αυτοκτονίας του αεροδρομίου των Βρυξελλών ενδέχεται να απέτρεψε μια ακόμη μεγαλύτερη τραγωδία στο Βέλγιο, υποστηρίζει η εφημερίδα Derniere Heure, σύμφωνα με την οποία το όχημα που στάλθηκε για να τους μεταφέρει ήταν μικρότερο από αυτό που είχαν ζητήσει.


Επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές, η DH γράφει ότι ο Ιμπραχίμ Ελ Μπακραουί και οι δύο άλλοι ύποπτοι για την επίθεση στο Ζαβεντέμ είχαν ζητήσει ένα μίνι βαν για να μεταφέρει τους ίδιους και τις αποσκευές τους στο αεροδρόμιο από ένα διαμέρισμα στα βόρεια προάστια της βελγικής πρωτεύουσας.


Όταν όμως έφτασε το ταξί διαπίστωσαν ότι ήταν σεντάν και το πορτ-μπαγκάζ του δεν χωρούσε τις τέσσερις βαριές βαλίτσες τους. Έτσι, άφησαν μία πίσω τους.


Οι δύο άνδρες ανατινάχθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου ενώ ο τρίτος διέφυγε, αφήνοντας τον σάκο με τον μεγαλύτερο εκρηκτικό μηχανισμό που αργότερα εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη από τις υπηρεσίες ασφαλείας.


Ο ταξιτζής αναγνώρισε τους πελάτες του από τη φωτογραφία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές το απόγευμα της Τρίτης και επικοινώνησε με την αστυνομία. Ακολούθησε έρευνα στο διαμέρισμα απ' όπου τους είχε παραλάβει, στο προάστιο Σάερμπεκ των Βρυξελλών, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν μια μεγάλη βόμβα με καρφιά και την εξουδετέρωσαν.


Οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν σχολιάσει το δημοσίευμα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γάμοι μειώθηκαν, τα διαζύγια αυξήθηκαν στην Κίνα

Διεθνή / Συρρίκνωση του πληθυσμού στην Κίνα: Οι γάμοι μειώθηκαν, τα διαζύγια αυξήθηκαν

Η μείωση του ενδιαφέροντος, ιδιαίτερα των νέων, ως προς τον γάμο και τη δημιουργία οικογένειας αποδίδεται εδώ και χρόνια στο υψηλό κόστος της φροντίδας των παιδιών και της εκπαίδευσης
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Βιασμό μετά φόνου ερευνά η αστυνομία - «Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ»

Η Ζιζέλ δεν ήταν το πρώτο θύμα του Ντομινίκ Πελικό, καθώς η αστυνομία εντόπισε στοιχεία που τον ενοχοποιούν για βιασμό μετά φόνου πριν γνωρίσει τη μετέπειτα σύζυγό του.
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου

Διεθνή / Τραμπ: Ανακοίνωσε ότι θα επιβάλλει δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου

Κατά την πρώτη του θητεία, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε επίσης προχωρήσει σε ανάλογο μέτρο για την προστασία της αμερικανικής βιομηχανίας, που θεωρούσε πως αντιμετώπιζε αθέμιτο ανταγωνισμό από ασιατικά και ευρωπαϊκά κράτη
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ έχει βάλει στο στόχαστρο αυτό που δεν μπορεί να έχει: τη Wikipedia

Διεθνή / Ο Μασκ έχει βάλει στο στόχαστρο αυτό που δεν μπορεί να έχει: τη Wikipedia

Με την αρπακτική του προσέγγιση στην τεχνολογία, έχει αποκτήσει μεγάλη επιρροή στην ψηφιακή ζωή. Αλλά η πιο διάσημη σύγχρονη εγκυκλοπαίδεια παραμένει εκτός του ελέγχου του, και γι' αυτό έχει ξεκινήσει σταυροφορία εναντίον της.
LIFO NEWSROOM