Μακρόν: Μεταναστευτικό, συντάξεις και ενωμένη Ευρώπη στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του

Μακρόν: Μεταναστευτικό, συντάξεις και ενωμένη Ευρώπη στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Για μεγάλες αλλά αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν το 2023 στη Γαλλία έκανε λόγο στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της ο Εμανουέλ Μακρόν.

Σημείωσε δε, ότι μερικές φορές ίσως οι αλλαγές αυτές ήταν δυσάρεστες, όπως το συνταξιοδοτικό, όπως είπε. Ο Εμανουέλ Μακρόν επισήμανε ωστόσο ότι η ανεργία στη Γαλλία εξακολουθεί να μειώνεται και ότι το κοινωνικό κράτος διατηρείται. Αναφέρθηκε δε, και στα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Το 2024 θα πρέπει να είναι ένα έτος που θα πρέπει να προωθήσουμε διαρθρωτικές αλλαγές στους τομείς της παιδείας και της οικονομίας, κυρίως δε σε ό,τι αφορά την βιομηχανική πολιτική και την τεχνολογική ανάπτυξη» σημείωσε ακόμα ο Εμανουέλ Μακρόν.

Μέσα σε 10 χρόνια οι αμυντικές δαπάνες της Γαλλίας διπλασιάστηκαν, όπως είπε ο Εμανουέλ Μακρόν ενώ σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό ανέφερε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε προστατεύει τη Γαλλική Δημοκρατία και σε συνδυασμό με τη συμφωνία που επετεύχθη στο ευρωπαϊκό επίπεδο επιτρέπουν την καλύτερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

 Ο Μακρόν για τα ευρωπαϊκά ζητήματα

Ο Εμανουέλ Μακρόν τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και της συνέχισης της ευρωπαϊκής βοήθειας προς την Ουκρανία ενώ ανέφερε ότι στις ευρωεκλογές του 2024 το δίλημμα θα είναι η συνέχιση ή το μπλοκάρισμα της ενωμένης Ευρώπης. Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στον εορτασμό των 80 ετών από την απόβαση των Συμμάχων στη Νορμανδία αλλά και στην ολοκλήρωση των έργων για την αναστήλωση της Παναγίας των Παρισίων ενώ καταλήγοντας κάλεσε τους Γάλλους να είναι παρόντες στις εκδηλώσεις που θα γίνουν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επίσκοπος που τόλμησε να πει αλήθειες στον Τραμπ: «Θα υψώσει κανείς τη φωνή του;»

Διεθνή / Η επίσκοπος που τόλμησε να πει αλήθειες στον Τραμπ: «Θα υψώσει κανείς τη φωνή του;»

Η Επίσκοπος Μπάντε ανέβηκε στην εξέχουσα αυτή θέση χωρίς πραγματική πολιτική δύναμη, παρά μόνο με την πνευματική εξουσία που προσφέρει ο ρόλος της και η δυνατότητα να μιλήσει ανενόχλητη για 14 λεπτά
LIFO NEWSROOM