Νετανιάχου: Το Ισραήλ επιλέγει τους στόχους του με βάση τα εθνικά συμφέροντα και όχι με εντολές των ΗΠΑ

Νετανιάχου: Το Ισραήλ επιλέγει τους στόχους του με βάση τα εθνικά συμφέροντα και όχι με εντολές των ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτ. : EPA
0

Σε νέα δήλωση προχώρησε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά από ρεπορτάζ που ανέφερε πως το Ισραήλ δεν έπληξε ιρανικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου λόγω πιέσεων από τις ΗΠΑ.

Σε ανακοίνωσή του το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, χαρακτήρισε εντελώς λανθασμένο, το ρεπορτάζ τοπικής τηλεόρασης σύμφωνα με το οποίο η χώρα απέφυγε να πλήξει τις ιρανικές εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και πετρελαίου λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν από τις ΗΠΑ. «Το Ισραήλ επιλέγει εκ των προτέρων τους στόχους των επιθέσεων με βάση τα εθνικά συμφέροντα και όχι σύμφωνα με τις αμερικανικές εντολές. Έτσι ήταν και έτσι θα είναι» ανέφερε το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ χαιρέτισε τις ΗΠΑ, τον ιστορικό σύμμαχο του Ισραήλ, για τη «δημόσια και μυστική» συνεργασία των δύο χωρών, μετά τα ισραηλινά πλήγματα στο Ιράν.

«Θέλω ειδικά να ευχαριστήσω τον μεγάλο μας φίλο, τις ΗΠΑ, που είναι ένας πραγματικός σύμμαχος, και τη δημόσια και μυστική συνεργασία μας», ανέφερε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / AFP /Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM