Ο Κιμ ετοιμάζεται για «παν ενδεχόμενο» στη χερσόνησο: «Κακόπιστες» οι ΗΠΑ

Ο Κιμ ετοιμάζεται για «παν ενδεχόμενο» στη χερσόνησο: «Κακόπιστες» οι ΗΠΑ Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου, EPA
0

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν απειλεί με αναζωπύρωση της έντασης στην κορεατική χερσόνησο, διαμηνύοντας ότι η Βόρεια Κορέα προετοιμάζεται για παν ενδεχόμενο στη χερσόνησο.

Κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη νήσο Ρούσκι, κατηγόρησε τις ΗΠΑ επέδειξαν «κακοπιστία» στη σύνοδο κορυφής στο Ανόι του Βιετνάμ τον Φεβρουάριο, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.


Ο τρίτος ηγέτης της δυναστείας των Κιμ στη Βόρεια Κορέα, που αναζητά τώρα υποστήριξη από το Κρεμλίνο, επιχειρώντας να συσφίξει τους «ιστορικούς δεσμούς» της Πιονγκγιάνγκ με τη Μόσχα και να αποκατασταθεί μια «πιο σταθερή και πιο στέρεη σχέση».


Το ελεγχόμενο KCNA μετέδωσε σχόλια που έκανε ο Κιμ στη συζήτησή του με τον Πούτιν, σε τόνο επιθετικό έναντι των ΗΠΑ, παρότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας έχει προσπαθήσει μία επαναπροσέγγιση με την Ουάσιγκτον κάνοντας δύο συναντήσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Τα σχόλια αυτά μεταδόθηκαν μετά το φιάσκο στο οποίο κατέληξε η δεύτερη συνάντηση κορυφής στο Ανόι.


«Η κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο και στην περιοχή βρίσκεται το τρέχον διάστημα σε αδιέξοδο και έχει φθάσει σε κρίσιμο σημείο», ανέφερε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας.


Σύμφωνα με το KCNA, o Κιμ είπε στον Πούτιν ότι η ειρήνη και η ασφάλεια στην κορεατική χερσόνησο εξαρτάται εντελώς από τη συμπεριφορά των ΗΠΑ, συμπληρώνοντας ότι η χώρα του «προετοιμάζεται για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα».


Προειδοποίησε ακόμη πως η χερσόνησος μπορεί να επανέλθει στην προηγούμενη κατάσταση, αυτή της έντασης, καθώς οι ΗΠΑ «υιοθέτησαν μια μονομερή κακόπιστη συμπεριφορά στην πρόσφατη δεύτερη σύνοδο κορυφής».


Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε την Τετάρτη ότι αναμένει πως στις μελλοντικές διαπραγματεύσεις με τη Βόρεια Κορέα «ο δρόμος θα είναι ανώμαλος» και «δύσκολος».

Για τον Πούτιν, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, έκρινε, «είναι αρκετά ανοικτός, είναι διατεθειμένος να συζητήσει τα πάντα».


Ο Κιμ, ο οποίος χαρακτήρισε «ανοικτή και φιλική» τη συνάντηση στο Βλαδιβοστόκ, κάλεσε τον Πούτιν να επισκεφθεί την Πιονγκγιάνγκ «εν ευθέτω χρόνο» και η πρόσκλησή του «έγινε αμέσως δεκτή», ανέφερε το KCNA.


Ο Κιμ αναχώρησε με το θωρακισμένο τρένο του από το Βλαδιβοστόκ για την πρωτεύουσα της χώρας του περί τις 08:30 (ώρα Ελλάδας). Το ταξίδι του αναμένεται να διαρκέσει περίπου δέκα ώρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Διεθνή / Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ θα εξετάσει την απαγόρευση της «θεραπείας μεταστροφής» σε ανήλικους

Ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε πρακτική ή θεραπεία που αποσκοπεί στην αλλαγή του σεξουαλικού προσανατολισμού ή της ταυτότητας φύλου ενός ανηλίκου, καθώς και στην καταστολή ή μείωση της έλξης προς άτομα του ίδιου φύλου
LIFO NEWSROOM
Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Διεθνή / Η Ουκρανία πρέπει να παραχωρήσει εδάφη στη Ρωσία, λέει ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Ο υπουργός Εξωτερικών, προσερχόμενος σε συνομιλίες με Ουκρανούς αξιωματούχους στη Σαουδική Αραβία, δήλωσε ότι θα χρειαστούν μελλοντικές συνομιλίες για τις παραχωρήσεις της Ρωσίας
LIFO NEWSROOM
Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Διεθνή / Η Meta του Ζούκερμπεργκ σκόπευε να δώσει δεδομένα χρηστών στην Κίνα

Η καταγγελία, που αριθμεί 78 σελίδες και έχει αποκαλυφθεί από την Washington Post, περιλαμβάνει εσωτερικά έγγραφα της Meta, τα οποία καταδεικνύουν ότι η εταιρεία ανέπτυξε σύστημα λογοκρισίας ειδικά για την Κίνα, το 2015
LIFO NEWSROOM
Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Διεθνή / Οι ρωσικές δυνάμεις προωθούνται στο Κουρσκ πίσω από τις ουκρανικές γραμμές

Με τη ρωσική προώθηση χιλιάδες στρατιώτες κινδυνεύουν να περικυκλωθούν την ώρα που η Ουκρανία ετοιμάζεται για συνομιλίες με Αμερικανούς ανώτατους διπλωμάτες στη Σαουδική Αραβία
LIFO NEWSROOM