Το πρώτο exit poll του CNN: «Η οικονομία το πιο σημαντικό θέμα και όχι ο κορωνοϊός»

Το πρώτο exit poll του CNN: «Η οικονομία το πιο σημαντικό θέμα και όχι ο κορωνοϊός» Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Την οικονομία στις ΗΠΑ και όχι τον έλεγχο της πανδημίας θεωρούν το πιο σημαντικό ζήτημα οι περισσότεροι ψηφοφόροι που απάντησαν στο πρώτο exit poll του CNN. 

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων απάντησαν πως πιστεύουν ότι το πιο φλέγον θέμα είναι η αμερικανική οικονομία. Ένας στους πέντε απάντησαν πως το πιο σημαντικό ζήτημα είναι οι φυλετικές ανισότητες και το ίδιο ποσοστό θεωρούν ως πιο κρίσιμο θέμα τις εξελίξεις στην πανδημία.

Περίπου ένας στους δέκα απάντησαν ότι ψήφισαν έχοντας πρωτίστως κατά νου το έγκλημα και την ασφάλεια στις ΗΠΑ και άλλο ένα 10% την πολιτική σε ζητήματα υγείας. Πάνω από τους μισούς ψηφοφόρους απαντούν ότι είναι πιο σημαντικό να ελεγχθεί ο κορωνοϊός από το να ανοικοδομηθεί η οικονομία.

Τι πιστεύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας

 

Αναφορικά με τις προσπάθειες αναχαίτισης της πανδημίας, η εικόνα είναι σχεδόν μοιρασμένη, αφού οι μισοί θεωρούν ότι οι προσπάθειες βαίνουν καλώς και οι άλλοι μισοί απαντούν ότι είναι κακή η πορεία στις ΗΠΑ. 

Τέλος, περίπου τα δύο τρίτα των ψηφοφόρων απαντούν πως η χρήση μάσκας σε δημόσιους χώρους είναι δείγμα υπευθυνότητας ενώ το 30% πιστεύει ότι είναι «προσωπική επιλογή». 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM