Ρωσία: Θα υπάρξει απάντηση στην επίθεση της Ουκρανίας στο Κουρσκ

Ρωσία: Θα υπάρξει απάντηση στην επίθεση της Ουκρανίας στην περιφέρεια του Κουρσκ Facebook Twitter
0

Η Ρωσία δήλωσε σήμερα πως θα πρέπει να υπάρξει μια ρωσική απάντηση στην εισβολή της Ουκρανίας στη δυτική περιφέρεια του Κουρσκ και πως η ιδέα για συνομιλίες με σκοπό την κατάπαυση του πυρός με το Κίεβο έχει πάψει πλέον να είναι επίκαιρη.

Χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες διέσχισαν τα σύνορα με τη Ρωσία στις 6 Αυγούστου σε μια αιφνιδιαστική επίθεση που σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν είχε στόχο να βελτιώσει τη διαπραγματευτική θέση του Κιέβου ενόψει πιθανής διεξαγωγής συνομιλιών και να επιβραδύνει την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων στο μέτωπο. «Τέτοιες εχθρικές ενέργειες δεν μπορούν να παραμείνουν χωρίς την κατάλληλη απάντηση», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. «Θα υπάρξει οπωσδήποτε μια απάντηση».

Ο Πούτιν έχει πει πως η Ουκρανία θα λάβει μια "απάντηση που να αξίζει" αλλά δεν έχει ακόμη πει δημόσια ποια θα είναι αυτή. Ο Πεσκόφ απέρριψε πληροφορίες μέσων ενημέρωσης ότι υπάρχουν κάποιου είδους διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στη Μόσχα και στο Κίεβο.

«Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις», είπε ο Πεσκόφ. «Υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με διάφορες επαφές στα μέσα ενημέρωσης, και δεν είναι όλες από αυτές ορθές». «Το θέμα των διαπραγματεύσεων αυτή τη στιγμή έχει χάσει ουσιαστικά την επικαιρότητά του».

Το Κρεμλίνο δήλωσε ακόμη ότι δεν διαθέτει «σαφείς» πληροφορίες για το πλήγμα που αποδίδεται στον ρωσικό στρατό και χτύπησε μια ομάδα του πρακτορείου ειδήσεων Reuters στο ξενοδοχείο τους στην ανατολική Ουκρανία, σκοτώνοντας έναν σύμβουλο για θέματα ασφάλειας και τραυματίζοντας δύο δημοσιογράφους. «Διάβασα τις πληροφορίες υπαλλήλων πρακτορείων (ειδήσεων) που λένε πως δεν ήταν δημοσιογράφος (σ.σ. αυτός που σκοτώθηκε), αλλά ένας σύμβουλος για θέματα ασφάλειας. Δεν υπάρχει ως τούτου ακόμη σαφήνεια για το θέμα αυτό», είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας.

«Και επαναλαμβάνω, τα (ρωσικά) πλήγματα χτυπούν στρατιωτικές εγκαταστάσεις ή εγκαταστάσεις ή που συνδέονται με τις υποδομές αυτές», πρόσθεσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στην καθημερινή συνέντευξη Τύπου.

Το θύμα «ήταν μέλος της ομάδας του Reuters που διέμενε στο ξενοδοχείο Sapphire στο Κραματόρσκ (...) όταν χτυπήθηκε από πυρά πυραύλου», ανέφερε σε μια ανακοίνωση χθες, Κυριακή, το πρακτορείο στο X, εκφράζοντας τη θλίψη του για την είδηση αυτή. «Δύο δημοσιογράφοι μας βρίσκονται στο νοσοκομείο: ο ένας νοσηλεύεται για σοβαρά τραύματα», πρόσθεσε το Reuters, διευκρινίζοντας πως άλλοι τρεις συνάδελφοι είναι σώοι και αβλαβείς.

Ο Βαντίμ Φιλάσκιν, κυβερνήτης της ουκρανικής περιφέρειας του Ντονέτσκ (ανατολικά) όπου διεξάγονται κυρίως οι μάχες, δήλωσε πως αυτό το ξενοδοχείο στο Κραματόρσκ «τέθηκε στο στόχαστρο» χθες από τον ρωσικό στρατό. Τελευταία μεγάλη πόλη του Ντονμπάς που τελεί υπό ουκρανικό έλεγχο, το Κραματόρσκ βρίσκεται περίπου 20 χλμ. δυτικά της γραμμής του μετώπου και αποτελεί αντικείμενο επανειλημμένων επιθέσεων των δυνάμεων του Κρεμλίνου.

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM