Συρία: Ο τζιχαντιστής Τζολάνι «πέταξε» το καλάσνικοφ και έβαλε κοστούμι

Συρία: Ο τζιχαντιστής Τζολάνι «πέταξε» το καλάσνικοφ και έβαλε κοστούμι Facebook Twitter
Αμπού Μοχάμεντ αλ Τζολάνι / φωτ.: Getty
0

Στις 8 Δεκεμβρίου, ο Αμπού Μοχαμάντ αλ Τζολάνι έμπαινε με το αυτόματο στα χέρια και στολή παραλλαγής στη Δαμασκό.

Μία εβδομάδα μετά, ο Αμπού Μοχαμάντ αλ Τζολάνι μιλά με ΗΠΑ, Βρετανία και εμφανίζεται σε βίντεο με σακάκι και πουκαμισάκι.

Η μεταμόρφωση ενός τζιχαντιστή σε πολιτική φιγούρα, με ενδιάμεσο σταθμό την απάρνηση του τζιχαντισμού και την αυτοπαρουσίασή του ως αντάρτη, συντελέστηκε μέσα σε λίγους μήνες. Ο Τζολάνι, ο επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης Hayat Tahrir al Sham (HTS) δείχνει να προσαρμόζεται πολύ γρήγορα στα νέα δεδομένα και να προσβλέπει στην ηγεσία της Συρίας, με... τις ευλογίες και της Δύσης.

Δείτε το βίντεο που εμφανίζεται με σακάκι και πουκάμισο ο αλ Τζολάνι: 

Η εικόνα, ωστόσο, δεν αντικατοπτρίζει πάντα την πραγματικότητα. Η οργάνωση HTS παραμένει στη λίστα των τρομοκρατικών και ο αλ Τζολάνι είναι ένας επικηρυγμένος τρομοκράτης. Παρόλα αυτά, μιλά με τη Δύση, έχει την αποδοχή της Τουρκίας και εμφανίζεται ως ο  νέος ισχυρός άνδρας στη Συρία.

Το τι μέλλει γενέσθαι, θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Η αλλαγή, ωστόσο, της χακί στολής με το σακάκι και το πουκάμισο, στέλνει ένα μήνυμα στη Δύση.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέβιν Σπέισι: «Ίσως ήμουν κι εγώ θύμα του» λέει ο Γκάι Πιρς - «Ωρίμασε» του απάντησε

Διεθνή / Κέβιν Σπέισι: «Ίσως ήμουν κι εγώ θύμα του» λέει ο Γκάι Πιρς - «Ωρίμασε», του απάντησε

«Τους είπες ότι ένα χρόνο αφότου γυρίσαμε το "L.A. Confidential" πέταξες στη Σαβάνα μόνο και μόνο για να περάσεις χρόνο μαζί μου;» συνέχισε o Σπέισι σε βίντεο, με το οποίο απάντησε στις νέες καταγγελίες
LIFO NEWSROOM