Τα «Χρυσά Βατόμουρα» ζήτησαν συγγνώμη από την 12χρονη Ράιαν Κίρα Άρμστρονγκ- Απέσυραν την υποψηφιότητά της μετά τον σάλο

Τα «Χρυσά Βατόμουρα» ζήτησαν συγγνώμη από την 12χρονη Ράιαν Κίρα Άρμστρονγκ- Απέσυραν την υποψηφιότητά της μετά τον σάλο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Τα «Χρυσά Βατόμουρα», το αντίθετο των βραβείων Όσκαρ, σχεδόν κάθε χρόνο, προκαλούν αντιδράσεις, κυρίως, στους τυχερούς-άτυχους που μπαίνουν υποψήφιοι στις κατηγορίες για τις χειρότερες ερμηνείες ή ταινίες της χρονιάς.

Αυτήν τη φορά, όμως, οι αντιδράσεις των «Razzies» δεν προήλθε, ως συνήθως, από «πληγωμένους» κερδισμένους, αλλά από το κοινό αλλά και ορισμένους ηθοποιούς.

Ο λόγος είναι η υποψηφιότητα στα βραβεία της 12χρονης Ράιαν Κίρα Άρμστρονγκ στην κατηγορία για τη χειρότερη ερμηνεία στην ταινία «Firestarter» που πρωταγωνιστεί.

Μεταξύ εκείνων που επέκριναν την απόφαση να είναι υποψήφια η Άρμστρονγκ ήταν ο ηθοποιός Ντέβον Σάουα, ο οποίος φέρεται να έγραψε στο Twitter: «Τα Razzies διοικούνται από άψυχους ανθρώπους. Υποψηφιότητα 12χρονου; Αυτό το παιδί μπορεί να γίνει καταπληκτικό, αν δεν το έχει στο μυαλό του». (Στη συνέχεια ο Σάουα φαίνεται ότι διέγραψε το tweet του).

Και ο 11χρονος ηθοποιός Τζούλιαν Χίλιαρντ, ο οποίος έχει εμφανιστεί στη μίνι τηλεοπτική σειρά «WandaVision» και στην ταινία «Doctor Strange in the Multiverse of Madness» έγραψε: «Τα Razzies είναι ήδη κακά, αλλά το να προτείνεις ένα παιδί είναι απλώς απωθητικό και λάθος. Γιατί να βάζετε ένα παιδί σε κίνδυνο να πέσει θύμα εκφοβισμού ή κάτι χειρότερο; Να γίνεται λίγο καλύτεροι».

Μάλιστα, το ζήτημα που προέκυψε από την ηλικία της Άρμστρονγκ και το σάλο που προκλήθηκε οδήγησε τον δημιουργό των «βραβείων» Τζον Γουίλσον, να ζητήσει συγγνώμη, ενώ επιβεβαίωσε ότι η 12χρονη ηθοποιός αφαιρέθηκε από τη λίστα των υποψηφιοτήτων.

Στη δήλωσή του ο Γουίλσον παραδέχτηκε ότι η κριτική που δέχτηκε η διοργάνωση είναι «έγκυρη» και είπε ότι το όνομα της Άρμστρονγκ αφαιρέθηκε από το ψηφοδέλτιο.

Και πρόσθεσε: «Πιστεύουμε επίσης ότι οφείλουμε μια δημόσια συγγνώμη στην κυρία Άρμστρονγκ και θέλουμε να πούμε ότι μετανιώνουμε για οποιοδήποτε κακό υπέστη ως αποτέλεσμα των επιλογών μας».

Μπαίνουν όρια ηλικίας στις υποψηφιότητες των «βραβείων»

Ο Τζον Γουίλσον δεν έμεινε μόνο στη δημόσια συγγνώμη προς τη 12χρονη ηθοποιό, αλλά αποφάσισε την καθιέρωση κατώτατου ορίου ηλικίας για τους «υποψήφιους», το οποίο θα είναι τα 18 χρόνια.

Η ταινία «Firestarter», στην οποία πρωταγωνιστεί και ο Ζακ Έφρον, πραγματεύεται το πώς μία νεαρή προσπαθεί να καταλάβει πώς απέκτησε τη δύναμη να βάζει φωτιά με το μυαλό της.

Ο Έφρον δεν προτάθηκε για «Χρυσό Βατόμουρο», αν και η ταινία είναι υποψήφια στην κατηγορία για το χειρότερο Remake/Rip-off/Sequel.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Διεθνή / Η Ευρώπη έχει τα χρήματα για να σώσει την Ουκρανία, χρειάζεται όμως βούληση

Η στρατηγική των ΗΠΑ για την ειρήνη φαίνεται να βασίζεται στον κατευνασμό του Κρεμλίνου. Άλλοι σύμμαχοι πρέπει να αναλάβουν δράση για να διαμορφώσουν το τελικό παιχνίδι του πολέμου.
LIFO NEWSROOM
Διχασμένοι οι Μαερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Διεθνή / Διχασμένοι οι Αμερικανοί για τον Τραμπ - Τι δείχνει δημοσκόπηση του CNN

Oι Αμερικανοί αξιολογούν τις επιδόσεις του Ντόναλντ Τραμπ με βάσει τη δημοφιλία του, το αν έχει θέσει σωστές προτεραιότητες και το αν η πολιτική του οδηγεί τη χώρα στη σωστή κατεύθυνση
LIFO NEWSROOM
Νέο παραλήρημα Τραμπ: Να ανησυχείτε για τους βιαστές μετανάστες και όχι για τον Πούτιν - Μην γίνουμε Ευρώπη

Διεθνή / Νέο παραλήρημα Τραμπ: Να ανησυχείτε για τους βιαστές μετανάστες και όχι για τον Πούτιν - Μη γίνουμε Ευρώπη

Λίγες μόλις ώρες μετά τη σύνοδο κορυφής στο Λονδίνο για την ασφάλεια της ηπείρου και την Ουκρανία, ο Τραμπ έσπευσε να επισημάνει ότι οι προτεραιότητες είναι αλλού και όχι στον Πούτιν
LIFO NEWSROOM
Η αποστολή διάσωσης της Ευρώπης για την Ουκρανία: «Κρατήστε τον Τραμπ στο παιχνίδι»

Διεθνή / Aποστολή διάσωσης της Ευρώπης για την Ουκρανία με έναν στόχο: «Κρατήστε τον Τραμπ στο παιχνίδι»

Στάρμερ, Μακρόν και Μελόνι σε ρόλο διαμεσολαβητών, πιέζουν τον Ζελένσκι να τα βρει με τον Τραμπ και να υπογράψει τη συμφωνία για τις ουκρανικές γαίες, ενώ υπόσχονται ενίσχυση της ευρωπαϊκής άμυνας
LIFO NEWSROOM