6 σταθμοί γύρω από το ιστορικό κέντρο

6 σταθμοί γύρω από το ιστορικό κέντρο Facebook Twitter
0
ΛΕΜΟΝΙ
Ηρακλειδών 22, 210 3451910, 210 3451390

Ένα αγαπημένο βιβλιοπωλείο στο Θησείο, που δεν μοιάζει με τα άλλα και που όλοι είναι καλοδεχούμενοι. Μια γωνιά στον πεζόδρομο της Ηρακλειδών για τους φίλους του βιβλίου, πολύ φιλική και ενημερωμένη, που λύνει όλες μας τις απορίες για τις νέες εκδόσεις και μας κάνει να το προτιμάμε από τα μεγάλα απρόσωπα βιβλιοπωλεία. Η πανέμορφη μικρή αυλή του προσφέρεται για καφεδάκι και ατελείωτες ώρες διαβάσματος.

LEMON POPPY SEED
Πρωτογενούς 7 και Αγ. Ελεούσης 9, Ψυρρή, 210 3238270-207

Κάτι παραπάνω από μοντέρνο κομμωτήριο. Στο Lemon Poppy Seed ξέρουν να ενισχύουν την εικόνα του πελάτη, χτίζοντάς την πάνω σε βρετανικά πρότυπα. Πολύ καλό κούρεμα, το οποίο καθημερινά διατηρεί τη φόρμα και το χρώμα του, αναδεικνύοντας την κουπ και την καλή ποιότητα της τρίχας. Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σ' έναν minimal χώρο και κάθε Πέμπτη (εξυπηρετούν μέχρι τις 11 το βράδυ) υποδέχονται έναν διαφορετικό DJ σ' ένα πάρτι-κούρεμα.

ΚΑΠΠΑΡΗ
Δωριέων 36, Α. Πετράλωνα, 210 3450288

Αυθεντική ελληνική κουζίνα σε μια παλιά νοσταλγική μονοκατοικία με μεγάλη αυλή, που κάθε καλοκαίρι μάς υποδέχεται για να μας δροσίσει. Τα βαζάκια με την κάππαρη δίνουν το στίγμα, αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι φυσικά τα νοστιμότατα μαγειρευτά του, τα θαλασσινά του τα ψητά της ώρας, οι μεγάλες παρέες που το διασκεδάζουν αφάνταστα και, προπαντός, η καλή διάθεση.

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΚΑΠΠΑΡΗΣ
Δημοφώντος 99 και Δωριέων, Ά. Πετράλωνα,  210 3423300

Η Κάππαρη που όλοι αγαπάμε και κυρίως ο νεαρόκοσμος αποφάσισε να ανοίξει έναν νέο χώρο προσφέροντας γεύσεις με βάση το ψητό και το κρέας αυτήν τη φορά. Μας προτείνει σουβλάκι κλασικό αλλά και «πειραγμένο», σούβλες και πολλά ορεκτικά ως κατάλληλους συνοδευτικούς μεζέδες. Όλα με γεύση και άρωμα «Κάππαρης» φυσικά!

ΠΑΛΗΑ ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΡΗΤΙΚΟΥ
Μνησικλέους 24, Πλάκα, 210 3222809, 210 3250092

Σαν τον παλιό καλό καιρό, μας μεταφέρει πίσω αυτή η νοσταλγική ταβέρνα με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό που βρίσκεται σε μια από τις πιο γραφικές συνοικίες της πόλης, την Πλάκα. Παράδοση και διασκέδαση αποκτούν άλλο νόημα σε συνδυασμό με αυθεντικούς ελληνικούς μεζέδες και ζωντανή μουσική με μπουζούκι και παραδοσιακούς χορούς. Ιδανική και για εκδηλώσεις.

THE PARTY
Καραϊσκάκη 31, Ψυρρή, 210 3221251

Ένας νέος ζεστός χώρος με arty διάθεση που ο ιδιοκτήτης του Νίκος Μαντζαρέας το βάφτισε από την  ομώνυμη ταινία της δεκαετίας του '60 και έρχεται πανέτοιμο να κατακτήσει τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Με ατμοσφαιρικό look, τραπεζοκαθίσματα που θυμίζουν ρετρό γαλλικό μπιστρό, πολύ κέφι, freestyle, φανκ και τζαζ ρυθμούς και ατελείωτο χορό. Κάθε βράδυ μπορεί να μετατραπεί σε ένα μεγάλο αξέχαστο πάρτι, που κυριαρχούν τα χαμόγελα και μια αστείρευτη διάθεση για διασκέδαση!

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT