After Summer

After Summer Facebook Twitter
Luna Rossa
0
* ΤοwinerestaurantLunaRossaμπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι για τηνκαινούργια σεζόν. Ο Ντανίλο Πετρίνι,σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου καιβαθύς γνώστης τόσο της ιταλικής κουζίναςόσο και του κρασιού, είναι πάντα στηθέση του. Το ίδιο και ο φιλόξενος καισπιτικός χώρος της παλιάς μονοκατοικίαςστην Καλλιθέα όπου στεγάζεται το μαγαζί.Ο Ντανίλο αξιοποιεί στην κουζίνα τουτα σπάνια και δυσεύρετα προϊόντα.Κρεατολάγνοι και μη θα απολαύσουν τημοναδική νοστιμιά των σπάνιων γιαπωνέζικωνφιλέτων wauyguαλλά και της μπιστέκα φιορεντίνα κιανίνα.Φρέσκιες χειροποίητες πάστες και μιαμοναδική λίστα κρασιών με 1.300 ετικέτες!

Σωκράτους213, 210 9423777

*Τόλμησενα βάλει κάτι τέτοιο στο μενού σε πείσμαπροκαταλήψεων που έχουν να κάνουν μεφόβους βαθιά ριζωμένους. Ο λόγος γιατον Σταύρο Θεοδωράκη και τον σεφ ΔημήτρηΣκαρμούτσο που στο μενού των επιδορπίωνστο Αλάτσι έβαλαν ούτε λίγο ούτε πολύ...κόλλυβα. Το πιάτο είναι πράγματινοστιμότατο και αν ξεπεράσεις τηνπαγωμένη αίσθηση που σου προκαλεί τοάκουσμα πραγματικά το ευχαριστιέσαι.«Τολμούν να το παραγγείλει μόνο το5% των πελατών, αλλά όταν το παρουσιάζουμεστο τραπέζι εμείς σαν κέρασμα, δεν μένειούτε σπυρί» λένε οι άνθρωποι τουεστιατορίου.

*Κάθε Κυριακή μετάτις 8 μμ. τo εστιατόριοEl Bandoneon μεταφορτώνεται σε Tangueria του Buenos Aires.Το πρόγραμμα ξεκινά  από νωρίς μεμαθήματα Tango για αρχάριους,με Αργεντινούς  δασκάλους. Η βραδιάσυνεχίζεται με χορό για όλους  μέχριαργά και συχνά πολλές απρόσμενεςχορευτικές ή μουσικές εκπλήξεις.Παράλληλα όσοι συμμετέχουν μπορούν ναδοκιμάσουν empanadas(παραδοσιακές πίτες) με συνοδεία κρασιούΑργεντινής .Είσοδος  10 ευρώ που συμπεριλαμβάνει το πρώτο ποτό.

*Extremegourmet: Οιοπαδοί της αντιαλκοολικής εκστρατείαςεπιτίθενται διεθνώς και επιμένουν στονόρο «επιθετική κατανάλωση αλκοόλ».Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν κάποιοςκαταναλώσει πάνω από 4-4,5 αλκοολικέςμονάδες ημερησίως (3,5 έως 4 για τιςγυναίκες) κάνει «επιθετική κατανάλωση».Ας δούμε στην πράξη τι είναι οι αλκοολικέςμονάδες. Ένα μπουκάλι κρασί περιέχειποσότητα 750 mlκαι η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ είναι13%. Η ποσότητα οινοπνεύματος που βρίσκεταιστο μπουκάλι είναι 750mlεπί 13%=97,7 ml.Αν αυτό το διαιρέσουμε με το 10 βρίσκουμε9,77 αλκοολικές μονάδες. Δηλαδή έναμπουκάλι κρασί βγάζει «εκτός ορίων»ένα ζευγάρι που θα το καταναλώσει. Ούτελόγος για πιο «σκληρά» ποτά. Γιανα δούμε στη συνέχεια τι άλλο θαεπικαλεστούν όσοι αποφασίζουν για ίδιοόφελος και ερήμην μας «για το καλόμας».

WineList

Επτάχρόνια μετά από την αλλαγή του αιώνα, ηDom Pérignon αποκάλυψε πρόσφατα το δικότης Millennium. Ο λόγος για τη σαμπάνια Vintage2000, ένα ξεχωριστό κρασί που ταξίδεψεαπό το σκοτάδι στο φως. Φτιάχτηκε απόσταφύλια που τρυγήθηκαν στο τέλος τουπροηγούμενου αιώνα και ωρίμασανυπομονετικά με άκρα μυστικότητα. Ενώτο κλασικό στυλ της Dom Pérignon κυριαρχείστη Vintage 2000, τα χαρακτηριστικά τηςκαταφέρνουν να δημιουργήσουν μια τέλειαισορροπία. Κρυστάλλινη με αρκετή οξύτητα,αποκαλύπτει πλούσια φυτικά αρώματα μετόνους από λευκό πιπέρι και γαρδένια,καθώς και νότες καπνού λόγω της παλαίωσης.Όμως αμέσως μετά η ωρίμανση του κρασιούεμφανίζεται αφήνοντας νότες καπνού.Στον ουρανίσκο η επίθεση είναι κατάμέτωπο. Νότες γλυκάνισου και αποξηραμένουτζίντζερ διαδέχονται νότες φλούδαςφρούτων (αχλαδιού και μάνγκο), δημιουργώνταςένα αποτέλεσμα μεστό, ήρεμο, ώριμο καιδιάχυτο. Στηντιμή των 140 ευρώ είναι μια απόλαυσηπολυτελείας που αξίζει τα λεφτά της.Διανέμεται από την εταιρεία Άμβυξ σεεπιλεγμένες κάβες κι εστιατόρια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT