After Summer

After Summer Facebook Twitter
Luna Rossa
0
* ΤοwinerestaurantLunaRossaμπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι για τηνκαινούργια σεζόν. Ο Ντανίλο Πετρίνι,σεφ και ιδιοκτήτης εστιατορίου καιβαθύς γνώστης τόσο της ιταλικής κουζίναςόσο και του κρασιού, είναι πάντα στηθέση του. Το ίδιο και ο φιλόξενος καισπιτικός χώρος της παλιάς μονοκατοικίαςστην Καλλιθέα όπου στεγάζεται το μαγαζί.Ο Ντανίλο αξιοποιεί στην κουζίνα τουτα σπάνια και δυσεύρετα προϊόντα.Κρεατολάγνοι και μη θα απολαύσουν τημοναδική νοστιμιά των σπάνιων γιαπωνέζικωνφιλέτων wauyguαλλά και της μπιστέκα φιορεντίνα κιανίνα.Φρέσκιες χειροποίητες πάστες και μιαμοναδική λίστα κρασιών με 1.300 ετικέτες!

Σωκράτους213, 210 9423777

*Τόλμησενα βάλει κάτι τέτοιο στο μενού σε πείσμαπροκαταλήψεων που έχουν να κάνουν μεφόβους βαθιά ριζωμένους. Ο λόγος γιατον Σταύρο Θεοδωράκη και τον σεφ ΔημήτρηΣκαρμούτσο που στο μενού των επιδορπίωνστο Αλάτσι έβαλαν ούτε λίγο ούτε πολύ...κόλλυβα. Το πιάτο είναι πράγματινοστιμότατο και αν ξεπεράσεις τηνπαγωμένη αίσθηση που σου προκαλεί τοάκουσμα πραγματικά το ευχαριστιέσαι.«Τολμούν να το παραγγείλει μόνο το5% των πελατών, αλλά όταν το παρουσιάζουμεστο τραπέζι εμείς σαν κέρασμα, δεν μένειούτε σπυρί» λένε οι άνθρωποι τουεστιατορίου.

*Κάθε Κυριακή μετάτις 8 μμ. τo εστιατόριοEl Bandoneon μεταφορτώνεται σε Tangueria του Buenos Aires.Το πρόγραμμα ξεκινά  από νωρίς μεμαθήματα Tango για αρχάριους,με Αργεντινούς  δασκάλους. Η βραδιάσυνεχίζεται με χορό για όλους  μέχριαργά και συχνά πολλές απρόσμενεςχορευτικές ή μουσικές εκπλήξεις.Παράλληλα όσοι συμμετέχουν μπορούν ναδοκιμάσουν empanadas(παραδοσιακές πίτες) με συνοδεία κρασιούΑργεντινής .Είσοδος  10 ευρώ που συμπεριλαμβάνει το πρώτο ποτό.

*Extremegourmet: Οιοπαδοί της αντιαλκοολικής εκστρατείαςεπιτίθενται διεθνώς και επιμένουν στονόρο «επιθετική κατανάλωση αλκοόλ».Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν κάποιοςκαταναλώσει πάνω από 4-4,5 αλκοολικέςμονάδες ημερησίως (3,5 έως 4 για τιςγυναίκες) κάνει «επιθετική κατανάλωση».Ας δούμε στην πράξη τι είναι οι αλκοολικέςμονάδες. Ένα μπουκάλι κρασί περιέχειποσότητα 750 mlκαι η περιεκτικότητά του σε αλκοόλ είναι13%. Η ποσότητα οινοπνεύματος που βρίσκεταιστο μπουκάλι είναι 750mlεπί 13%=97,7 ml.Αν αυτό το διαιρέσουμε με το 10 βρίσκουμε9,77 αλκοολικές μονάδες. Δηλαδή έναμπουκάλι κρασί βγάζει «εκτός ορίων»ένα ζευγάρι που θα το καταναλώσει. Ούτελόγος για πιο «σκληρά» ποτά. Γιανα δούμε στη συνέχεια τι άλλο θαεπικαλεστούν όσοι αποφασίζουν για ίδιοόφελος και ερήμην μας «για το καλόμας».

WineList

Επτάχρόνια μετά από την αλλαγή του αιώνα, ηDom Pérignon αποκάλυψε πρόσφατα το δικότης Millennium. Ο λόγος για τη σαμπάνια Vintage2000, ένα ξεχωριστό κρασί που ταξίδεψεαπό το σκοτάδι στο φως. Φτιάχτηκε απόσταφύλια που τρυγήθηκαν στο τέλος τουπροηγούμενου αιώνα και ωρίμασανυπομονετικά με άκρα μυστικότητα. Ενώτο κλασικό στυλ της Dom Pérignon κυριαρχείστη Vintage 2000, τα χαρακτηριστικά τηςκαταφέρνουν να δημιουργήσουν μια τέλειαισορροπία. Κρυστάλλινη με αρκετή οξύτητα,αποκαλύπτει πλούσια φυτικά αρώματα μετόνους από λευκό πιπέρι και γαρδένια,καθώς και νότες καπνού λόγω της παλαίωσης.Όμως αμέσως μετά η ωρίμανση του κρασιούεμφανίζεται αφήνοντας νότες καπνού.Στον ουρανίσκο η επίθεση είναι κατάμέτωπο. Νότες γλυκάνισου και αποξηραμένουτζίντζερ διαδέχονται νότες φλούδαςφρούτων (αχλαδιού και μάνγκο), δημιουργώνταςένα αποτέλεσμα μεστό, ήρεμο, ώριμο καιδιάχυτο. Στηντιμή των 140 ευρώ είναι μια απόλαυσηπολυτελείας που αξίζει τα λεφτά της.Διανέμεται από την εταιρεία Άμβυξ σεεπιλεγμένες κάβες κι εστιατόρια.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ