Βγες έξω επιτέλους / Στο πνεύμα της εποχήςΓια όλη τη μέρα στο Gazi College, thai στο Βlue Bamboo και healthy food στο Ubu. Facebook Twitter ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 19.11.2014 | 19:29 19.11.2014 | 19:29 Facebook Twitter E-mail 0 Facebook Twitter Gazi College Gazi CollegeBlue Bamboo☛ Blue Bamboo, Κυδαντιδών 24, Άνω Πετράλωνα, 210 3423124UBU☛ Ubu, Κύπρου 74, Γλυφάδα, 21 08941450 Facebook Twitter E-mail 0 ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας μια επιλογή από τα καλύτερα άρθρα του lifo.gr ΕΓΓΡΑΦΗ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΕΘΝΗΜεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας ΕΛΛΑΔΑΠάτρα: Πώς συνέβη το δυστύχημα με τη ναυτικό – «Παραβιάζονται σωρηδόν τα μέτρα ασφαλείας» ΔΙΕΘΝΗΓιατί ο Πάπας Φραγκίσκος δεν θάβεται στο Βατικανό ΔΙΕΘΝΗΗ πιο αγαπητή «φυγάς» της Αυστραλίας γύρισε σπίτι - Αγνοούνταν για 529 ημέρες ΔΙΕΘΝΗΠάπας Φραγκίσκος: Πάνω από 250.000 απέτισαν τον τελευταίο φόρο τιμής, λέει το Βατικανό ΔΙΕΘΝΗΑυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zenΤο εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 22.4.2025 Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 20.4.2025 ΚΡΑΣΙ / Αμπελώνες, ποικιλίες, ιστορίες: Το ελληνικό κρασί με απλά λόγιαΑπό τη Νάξο μέχρι τη Νάουσα, η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας μαθαίνουν τα ελληνικά κρασιά μέσα από 10 podcasts. 19.4.2025 Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 18.4.2025 Γεύση / 8 μέρη στην Αθήνα για πασχαλινά γλυκά Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία από όπου παίρνουμε τώρα σοκολατένια αυγά, αφράτα τσουρέκια και τα κουλουράκια των ημερών.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 18.4.2025 Γεύση / Οι ρακές της Μεγάλης Εβδομάδας και οι μεζέδες τουςΩμές αγκινάρες, χλωρά κουκιά, πιπεράτα ραπανάκια και φρέσκα κρεμμύδια είναι ό,τι πρέπει για το τραπέζι και τα τσουγκρίσματα αυτών των ημερών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 16.4.2025 Γεύση / 6 πολύ καλά κρασιά από λιγότερο γνωστές γηγενείς ποικιλίεςΑπό τον Αγρυπιώτη του Χελμού στο Κρασερό της Χίου και από την Τριάμπελο Σύρου στο Βραδυανό της βόρειας Ευβοίας: 6 ελληνικές ποικιλίες που μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 15.4.2025 Γεύση / Βγαίνουμε Νέα ΦιλαδέλφειαΑπό παρεϊστικα μεζεδοπωλεία μέχρι ατμοσφαιρικά μπαρ και μπιστρό, όλα τα spots που κάνουν τη ζωντανή γειτονιά να ξεχωρίζει.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 14.4.2025 Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της ΠάτμουΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.THE LIFO TEAM 13.4.2025 Γεύση / Η πιο νόστιμη καρμπονάρα της Αθήνας φτιάχνεται με noodles και μετσοβίτικο τυρί Ξέρουμε ότι αυτός ο τίτλος μπορεί να εξοργίσει έναν Ιταλό, αλλά η καρμπονάρα του Αλέξανδρου Ζαλαβρά στο Jaam Street Dining αξίζει σίγουρα μια δοκιμή – και μας έδωσε και τη συνταγή.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 12.4.2025 Γεύση / Αυτά είναι τα καλύτερα σοκολατένια αυγά της Αθήνας Αυγά που μοιάζουν με πινιάτες, φτιαγμένα από τις πιο ποιοτικές σοκολάτες, γεμιστά με τρούφες ή ακόμα και με παγωτό – τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν.ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 11.4.2025 Γεύση / Τι να μαγειρέψεις με τα χλωρά σκόρδα τώρα που είναι η (σύντομη) εποχή τουςΔίνει ιδέες για αρωματικά πιάτα ενώ έχει πιο κομψή εμφάνιση και πιο διακριτικό άρωμα από τον ξερό συγγενή του. Μία Παριανή μαγείρισσα μάς ετοιμάζει τρεις συνταγές με αυτό.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 10.4.2025 Nothing Days / Για γκιουβετσάδα και καπαμά στα παλιά μαγέρικα της ΑθήναςΙστορίες και πιάτα από τα στέκια του 1900, όταν οι Αθηναίοι ήταν «πολυφαγάδες, μα και καλοφαγάδες».M. HULOT 8.4.2025 Γεύση / Στη Striggla για σιγομαγειρεμένα πιάτα που ανασύρουν μνήμεςΣτη γαστροταβέρνα στο Μαρούσι, ο σεφ Θωμάς Μάτσας παρουσιάζει ελληνική κουζίνα φτιαγμένη με καλά παραδοσιακά υλικά, βάζοντας στις μαρμίτες του μπόλικo χρόνο και υπομονή.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 7.4.2025 Ηχητικά Άρθρα / Vibration Cooking: Μαγειρεύοντας χωρίς συνταγέςΙστορίες απ' το κλασικό βιβλίο της Vertamae Smart-Grosvenor που άλλαξε την αντίληψη των Αμερικανών για το αφροαμερικάνικο φαγητό.M. HULOT 6.4.2025 Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street foodH Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 4.4.2025 Nothing Days / Cheesecake, ένα γλυκό με ιστορία 4.000 χρόνων Από το ρωμαϊκό libum στον ελληνικό πλακούντα, και από την Ευρώπη στην Αμερική, το ταξίδι του αγαπημένου γλυκού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αποκαλύπτει μυστικά και εκπλήξεις.M. HULOT 2.4.2025 Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του ΑιγαίουΑπό τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 30.3.2025 Γεύση / Στο «Καφενείο της παρέας» στην Ηλιούπολη δεν υπάρχει κατάλογοςΤρεις γυναίκες τρέχουν ένα καφενείο που ξέρει από τηγάνι, φτιάχνει χειροποίητο ραβανί και κρατάει τις τιμές χαμηλά.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 27.3.2025 σχόλια Συνδεθείτε για να σχολιάσετε
ΔΙΕΘΝΗΜεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας
ΔΙΕΘΝΗΑυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου
Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zenΤο εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 40 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 22.4.2025
Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ 20.4.2025
ΚΡΑΣΙ / Αμπελώνες, ποικιλίες, ιστορίες: Το ελληνικό κρασί με απλά λόγιαΑπό τη Νάξο μέχρι τη Νάουσα, η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μας μαθαίνουν τα ελληνικά κρασιά μέσα από 10 podcasts. 19.4.2025
Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 18.4.2025
Γεύση / 8 μέρη στην Αθήνα για πασχαλινά γλυκά Φούρνοι και ζαχαροπλαστεία από όπου παίρνουμε τώρα σοκολατένια αυγά, αφράτα τσουρέκια και τα κουλουράκια των ημερών.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 18.4.2025
Γεύση / Οι ρακές της Μεγάλης Εβδομάδας και οι μεζέδες τουςΩμές αγκινάρες, χλωρά κουκιά, πιπεράτα ραπανάκια και φρέσκα κρεμμύδια είναι ό,τι πρέπει για το τραπέζι και τα τσουγκρίσματα αυτών των ημερών.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 16.4.2025
Γεύση / 6 πολύ καλά κρασιά από λιγότερο γνωστές γηγενείς ποικιλίεςΑπό τον Αγρυπιώτη του Χελμού στο Κρασερό της Χίου και από την Τριάμπελο Σύρου στο Βραδυανό της βόρειας Ευβοίας: 6 ελληνικές ποικιλίες που μας άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ 15.4.2025
Γεύση / Βγαίνουμε Νέα ΦιλαδέλφειαΑπό παρεϊστικα μεζεδοπωλεία μέχρι ατμοσφαιρικά μπαρ και μπιστρό, όλα τα spots που κάνουν τη ζωντανή γειτονιά να ξεχωρίζει.ΛΙΝΑ ΙΝΤΖΕΓΙΑΝΝΗ 14.4.2025
Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της ΠάτμουΗ Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.THE LIFO TEAM 13.4.2025
Γεύση / Η πιο νόστιμη καρμπονάρα της Αθήνας φτιάχνεται με noodles και μετσοβίτικο τυρί Ξέρουμε ότι αυτός ο τίτλος μπορεί να εξοργίσει έναν Ιταλό, αλλά η καρμπονάρα του Αλέξανδρου Ζαλαβρά στο Jaam Street Dining αξίζει σίγουρα μια δοκιμή – και μας έδωσε και τη συνταγή.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 12.4.2025
Γεύση / Αυτά είναι τα καλύτερα σοκολατένια αυγά της Αθήνας Αυγά που μοιάζουν με πινιάτες, φτιαγμένα από τις πιο ποιοτικές σοκολάτες, γεμιστά με τρούφες ή ακόμα και με παγωτό – τα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας δεν σταματούν να μας εκπλήσσουν.ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 11.4.2025
Γεύση / Τι να μαγειρέψεις με τα χλωρά σκόρδα τώρα που είναι η (σύντομη) εποχή τουςΔίνει ιδέες για αρωματικά πιάτα ενώ έχει πιο κομψή εμφάνιση και πιο διακριτικό άρωμα από τον ξερό συγγενή του. Μία Παριανή μαγείρισσα μάς ετοιμάζει τρεις συνταγές με αυτό.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 10.4.2025
Nothing Days / Για γκιουβετσάδα και καπαμά στα παλιά μαγέρικα της ΑθήναςΙστορίες και πιάτα από τα στέκια του 1900, όταν οι Αθηναίοι ήταν «πολυφαγάδες, μα και καλοφαγάδες».M. HULOT 8.4.2025
Γεύση / Στη Striggla για σιγομαγειρεμένα πιάτα που ανασύρουν μνήμεςΣτη γαστροταβέρνα στο Μαρούσι, ο σεφ Θωμάς Μάτσας παρουσιάζει ελληνική κουζίνα φτιαγμένη με καλά παραδοσιακά υλικά, βάζοντας στις μαρμίτες του μπόλικo χρόνο και υπομονή.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 7.4.2025
Ηχητικά Άρθρα / Vibration Cooking: Μαγειρεύοντας χωρίς συνταγέςΙστορίες απ' το κλασικό βιβλίο της Vertamae Smart-Grosvenor που άλλαξε την αντίληψη των Αμερικανών για το αφροαμερικάνικο φαγητό.M. HULOT 6.4.2025
Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street foodH Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ 4.4.2025
Nothing Days / Cheesecake, ένα γλυκό με ιστορία 4.000 χρόνων Από το ρωμαϊκό libum στον ελληνικό πλακούντα, και από την Ευρώπη στην Αμερική, το ταξίδι του αγαπημένου γλυκού από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα αποκαλύπτει μυστικά και εκπλήξεις.M. HULOT 2.4.2025
Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του ΑιγαίουΑπό τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ 30.3.2025
Γεύση / Στο «Καφενείο της παρέας» στην Ηλιούπολη δεν υπάρχει κατάλογοςΤρεις γυναίκες τρέχουν ένα καφενείο που ξέρει από τηγάνι, φτιάχνει χειροποίητο ραβανί και κρατάει τις τιμές χαμηλά.ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ 27.3.2025
σχόλια