«Είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι στον κόσμο»: Η σκυλίσια ζωή του Χαβιέρ Μιλέι

«Είναι οι καλύτεροι σύμβουλοι στον κόσμο»: Η σκυλίσια ζωή του Χαβιέρ Μιλέι Facebook Twitter
Όλα ξεκίνησαν το 2004 όταν ο Μιλέι υιοθέτησε έναν αγγλικό μολοσσό που ονόμασε Κόναν. Φωτ.: Marcelo Dubini/Caras
0

ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΟΙΚΙΛΕΣ εκκεντρικότητες που χαρακτηρίζουν την προσωπικότητά του, τίποτα ίσως δεν έχει εγείρει περισσότερα ερωτήματα σχετικά με τη διανοητική σταθερότητα του νέου Προέδρου της Αργεντινής από τους στενούς συμβούλους του: τον Κόναν, τον Μάρεϊ, τον Μίλτον, τον Ρόμπερτ και τον Λούκας.

Ήταν άλλωστε οι πρώτοι τους οποίους ευχαρίστησε όταν τερμάτισε πρώτος στις προκριματικές εκλογές της χώρας τον περασμένο Αύγουστο. Μόνο που δεν πρόκειται για ανθρώπους. «Ποιος άλλος;» έλεγε τότε ο Χαβιέρ Μιλέι. «Τα τετράποδα παιδιά μου», αναφερόμενος βεβαίως στα πέντε σκυλιά του, τα οποία έχει αποκαλέσει «τους καλύτερους σχεδιαστές της στρατηγικής μου».

Ο Μιλέι είναι πεπεισμένος ότι τα σκυλιά τον συμβουλεύουν σε διάφορους τομείς: ένα στην πολιτική, ένα άλλο στα οικονομικά και ένα άλλο του δίνει γενικές συμβουλές.

Όλα ξεκίνησαν το 2004 όταν ο Μιλέι υιοθέτησε έναν αγγλικό μολοσσό που ονόμασε Κόναν, μια αναφορά στην ταινία «Κόναν ο βάρβαρος» του 1982 με τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Ο Αργεντινός δημοσιογράφος και ανεπίσημος βιογράφος του Μιλέι (ο τίτλος της βιογραφίας είναι "El Loco", δηλαδή «Ο τρελός»), Χουάν Λουίς Γκονζάλεθ έγραψε στους Buenos Aires Times ότι το μεγαλόσωμο κατοικίδιο έγινε, σύμφωνα με τα λόγια του ίδιου του Μιλέι, η «αληθινή και μεγαλύτερη αγάπη του» και ότι τον έβλεπε «κυριολεκτικά ως γιο του».

Ο Μιλέι, ο οποίος δεν έχει παντρευτεί ποτέ και είναι άτεκνος, έχει πιστώσει στον σκύλο των 100 κιλών ότι ήταν ο πιο στενός και έμπιστος φίλος του και ότι στάθηκε πάντα στο πλευρό του σε δύσκολες και μοναχικές στιγμές.

Όταν ο Κόναν πέθανε το 2017, ο Μιλέι φέρεται να επισκέφθηκε ένα μέντιουμ για να επικοινωνήσει με το αγαπημένο του κατοικίδιο. Ήταν σε αυτή την τηλεπαθητική συνομιλία, όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, που ο Κόναν του μετέφερε την αποστολή για την οποία τον προόριζε ο Θεός: να γίνει Πρόεδρος της Αργεντινής.

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Nacion της Αργεντινής, ο Μιλέι πιστεύει ότι ο ίδιος και ο Κόναν συναντήθηκαν για πρώτη φορά σε μια προηγούμενη ζωή πριν από περισσότερα από 2.000 χρόνια ως μονομάχος και λιοντάρι στο ρωμαϊκό Κολοσσαίο, αλλά δεν πάλεψαν μεταξύ τους επειδή ήταν γραφτό να ενώσουν τις δυνάμεις τους στο μέλλον.

Το 2018, ο Μιλέι προχώρησε στην καταβολή περίπου 50.000 δολαρίων, σύμφωνα με το Reuters και τους New York Times, στην αμερικανική εταιρεία PerPETuate για να κλωνοποιήσει τον Κόναν χρησιμοποιώντας το DNA του, κάτι που ο Μιλέι φέρεται να σχεδίαζε να κάνει εδώ και καιρό. Η διαδικασία είχε ως αποτέλεσμα πέντε κουτάβια, στα οποία ο Μιλέι έδωσε τα ονόματα του αυθεντικού Κόναν και των οικονομολόγων Μάρεϊ Ρόθμπαρντ, Μίλτον Φρίντμαν και Ρόμπερ Λούκας. Ο Μιλέι αναφέρεται τακτικά στον Κόναν τον νεότερο ως γιο του –τον οποίον δεν διαχωρίζει από τον αρχικό Κόναν– και στα άλλα τέσσερα σκυλιά ως «εγγόνια» του.

Σε συνέντευξή του τον περασμένο Αύγουστο στην ισπανική εφημερίδα 20minutos, ο Γκονζάλεθ δήλωσε ότι ο Μιλέι «είναι πεπεισμένος ότι τα σκυλιά τον συμβουλεύουν σε διάφορους τομείς: ένα στην πολιτική, ένα άλλο στα οικονομικά και ένα άλλο του δίνει γενικές συμβουλές».

Όταν ρωτήθηκε από τον Economist τον Σεπτέμβριο σχετικά με τις αναφορές για το αντισυμβατικό κυνοκρατούμενο γραφείο του, ο Μιλέι δεν το αρνήθηκε, απεναντίας έδειξε περήφανος: «Τι λένε, ότι τα σκυλιά μου καθορίζουν τις στρατηγικές μου; Ότι είναι σαν μια επιτροπή στρατηγικού σχεδιασμού; Είναι η καλύτερη επιτροπή στρατηγικού σχεδιασμού στον κόσμο. Πείτε μου: πότε κάποιος που βρισκόταν εντελώς εκτός συστήματος πέτυχε αυτό που πετύχαμε εμείς μέσα σε δύο χρόνια; Αν ισχύει αυτό, τότε ναι, είναι οι καλύτεροι πολιτικοί αναλυτές στον κόσμο».

Με στοιχεία από το Time

Οπτική Γωνία
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

κωνσταντοπουλου

Βασιλική Σιούτη / Ποιος είναι, τελικά, αξιωματική αντιπολίτευση;

Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν πλέον στη δεύτερη θέση το κόμμα της Πλεύσης Ελευθερίας. Θα διατηρήσει η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη δυναμική που απέκτησε; Θα αλλάξει σύντομα πάλι η σειρά των κομμάτων; Το σίγουρο είναι πως η ρευστότητα είναι η νέα πολιτική συνθήκη. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Tίτλος: Explainer: Το κίνημα "Cute Winter Boots" και το κριντζ της ψηφιακής πολιτικοποίησης

Explainer / «Cute Winter Boots»: Όσο κι αν το υποτιμάτε, το TikTok παράγει πολιτική

Το hashtag #CuteWinterBoots συγκεντρώνει τους προβληματισμούς των χρηστών για την άνοδο της παγκόσμιας ακροδεξιάς και για τον τρόπο που εφαρμόζεται η δημοκρατία σήμερα. Έχουμε αφήσει πίσω μας για πάντα το «για να συμμετέχω στην πολιτική πάω σε συνελεύσεις και γράφομαι σε κόμμα».
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Τι μας δείχνουν τα πρώτα ίχνη ζωής εκτός της Γης;

Διάστημα / Βρέθηκαν όντως ίχνη εξωγήινης ζωής;

Τι ανακάλυψε ακριβώς το τηλεσκόπιο James Webb; Θα υπάρξει σύντομα κατοικήσιμος πλανήτης; Πόσο κοντά είμαστε στην κατάκτηση του Διαστήματος; Ο αστρονόμος και καθηγητής Φυσικής του Διαστήματος Ξενοφών Μουσάς εξηγεί τι σηματοδοτεί η ανακάλυψη του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει τρίτη θητεία και τα δίνει όλα για να αλλάξει το κλίμα

Βασιλική Σιούτη / Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει τρίτη θητεία και τα δίνει όλα για να αλλάξει το κλίμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι θα διεκδικήσει και τρίτη πρωθυπουργική θητεία και τα δίνει όλα με στόχο την άμεση αντιστροφή του αρνητικού πολιτικού κλίματος.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Χριστόφορος Πισσαρίδης: «Με ενοχλεί που η Ελλάδα, σε όλες τις λίστες, βρίσκεται στην τελευταία θέση»

Χριστόφορος Πισσαρίδης / «Με ενοχλεί που η Ελλάδα βρίσκεται παντού στην τελευταία θέση»

Από τον Τραμπ και την AI μέχρι την ελληνική γραφειοκρατία και την παγκόσμια ύφεση, ο νομπελίστας καθηγητής Οικονομικών Σερ Χριστόφορος Πισσαρίδης μιλά στη LIFO για το μέλλον της εργασίας και την απειλή του λαϊκισμού, εξηγώντας γιατί η Ελλάδα χρειάζεται λιγότερο Δημόσιο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Τζέφρι Σακς: «Η κατάληψη των πανεπιστημίων από τον Τραμπ δεν θα πετύχει»

Οπτική Γωνία / Τζέφρι Σακς: «Η κατάληψη των πανεπιστημίων από τον Τραμπ δεν θα πετύχει»

Ο καθηγητής Οικονομικών και διευθυντής του Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια σχολιάζει στη LiFO τη σύγκρουση που έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης Τραμπ και των αμερικανικών πανεπιστημίων και πώς βλέπει την επόμενη μέρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Αθήνα: Τα ηλεκτρικά πατίνια και το χάος της μικροκινητικότητας/ Πώς θα μπει τάξη στο χάος με τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα;/ «Δεν γίνεται να μην έχουμε πατίνια γιατί είναι επικίνδυνο να κυκλοφορήσουν»

Ρεπορτάζ / Τι θα γίνει επιτέλους με τα ηλεκτρικά πατίνια στην Αθήνα;

Τα ηλεκτρικά πατίνια είναι η νέα τάση μετακίνησης στην πόλη αλλά προς το παρόν δημιουργούν αρκετά προβλήματα και προκαλούν αντιδράσεις. Πώς θα μπουν όρια στην άναρχη κυκλοφορία τους και τη στάθμευσή τους και ποιες υποδομές χρειάζονται;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν τη χώρα: Ποια προχωρούν και ποια καθυστερούν

Ρεπορτάζ / Τα μεγάλα έργα που αλλάζουν τη χώρα: Ποια προχωρούν και ποια καθυστερούν

Νέοι αυτοκινητόδρομοι, νέες γραμμές μετρό, νοσοκομεία, σιδηρόδρομοι, αεροδρόμια. Στις μακέτες όλα φαίνονται φανταστικά. Πότε όμως στ' αλήθεια παραδίδονται, πόσο κοντά στις μακέτες θα είναι η πραγματικότητα; Και ποια οφέλη μπορεί να προσφέρουν στην κοινωνία και την οικονομία;
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Απειλείται η οικονομία από νέο κραχ;

Οπτική Γωνία / Έρχεται νέο παγκόσμιο κραχ;

Εμπορικοί πόλεμοι, γεωπολιτικές απειλές και ο κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης. Πόσο θα επηρεαστεί η Ελλάδα από τη νέα εποχή Τραμπ; Ο καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, Κώστας Μήλας, μιλά στη LiFO.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μπορεί μια φεμινίστρια να είναι χριστιανή; 

Οπτική Γωνία / Μπορεί μια φεμινίστρια να είναι χριστιανή; 

Υπάρχει τελικά ασυμβίβαστο μεταξύ χριστιανισμού και φεμινισμού; Μπορούν οι δύο ταυτότητες να συνυπάρξουν ή πρόκειται για έναν αδύνατο συνδυασμό; Δύο γυναίκες παραθέτουν τα επιχειρήματα κάθε πλευράς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Το πράσινο της Αθήνας και τα πάθη του

Ρεπορτάζ / Το πράσινο της Αθήνας και τα πάθη του

Το πράσινο της πόλης μπορεί να είναι περιορισμένο, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις είναι αξιόλογο - και η άνοιξη το φέρνει ξανά στο προσκήνιο, μαζί με τα προβλήματά του. Λύσεις υπάρχουν· το ζητούμενο είναι να εισακουστούν.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ