4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter
0

Μπούφαλος Μπέργκερ και τα συναφή

Συναφή θα πει τέλειο brunch και απολαυστικά κοκτέιλ.

Η φράση «μπέργκερ και τα συναφή» που συνοδεύει τον Μπούφαλο περιγράφει ακριβώς όλα όσα θα βρεις εδώ. Το στέκι της Κυψέλης έχει καταθέσει ήδη τα διαπιστευτήριά του στο κομμάτι μπέργκερ μέσα από ένα εμπνευσμένο μενού που σε ταξιδεύει γαστρονομικά μέχρι την Αμερική, το οποίο μπορείς να απολαύσεις οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Όσο για την κατηγορία «συναφή», ανάμεσά τους θα βρεις ένα brunch menu προς θρέψη και τέρψη καθημερινά από τις 11 έως τις 4:30 το απόγευμα. Τα πιάτα του Μπούφαλου συνοδεύουν ιδανικά τον καφέ σου –έναν αρωματικό 100% Arabica της Buondi– και θα σου δώσουν εκείνο το γευστικό boost που χρειάζεσαι. Η ομελέτα με μανιτάρια, γκούντα και πιπεριές θα μπορούσε να απευθύνεται και σε δύο άτομα (αλλά το πιο πιθανό είναι να μη θέλεις να τη μοιραστείς, μόλις δοκιμάσεις την πρώτη μπουκιά), εξαιρετικά τα αυγά με πατάτες ροστί και η μακαρονοσαλάτα, ενώ στις γλυκές προτάσεις πρέπει να δοκιμάσεις τα pancakes με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς, μπανάνα και πραλίνα φουντουκιού.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Τα συναφή του Μπούφαλου αφορούν όλα όσα μπορεί να αναζητάς μέρα ή νύχτα κι αυτό περιλαμβάνει και την κατηγορία κοκτέιλ. Η Coppa Cocktails βρίσκεται πίσω από τη λίστα που θα σε μαγέψει με τις μείξεις, τα εξωτικά αρώματα και τις δροσιστικές γεύσεις. Οι κλασικές επιλογές ενός Mojito, ενός Daiquiri, ενός Negroni ή ενός Passion Martini επανασυστήνονται για να προσφέρουν τροπικές βραδιές στα τραπεζάκια της πλατείας Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη. Εκεί σε περιμένει ο πληθωρικός Μπούφαλος με τα μπέργκερ και τα συναφή του για να δώσει γεύση και λίγη pop art ατμόσφαιρα σε κάθε στιγμή σου.

Επτανήσου 13, Κυψέλη 210 8238082, Facebook: Μπούφαλος, Instagram: mpoufalos, delivery μέσω efood και Wolt

Κυβέλη μεζεδοπωλείο

Γευστικές εκπλήξεις σε ένα στέκι που πλέον είναι σταθερή αξία.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Τις σταθερές αξίες τις εκτιμάς όταν δεν θέλεις να ασχοληθείς πολύ με μια απόφαση και ξέρεις πού πρέπει να στραφείς για να είσαι σίγουρος. Κάθε φορά που θέλεις να περάσεις καλά με την παρέα σου, χωρίς να χάσεις χρόνο ψάχνοντας το μέρος, το όνομα της Κυβέλης προκύπτει αυθόρμητα, και όχι άδικα. Εδώ και χρόνια είναι το στέκι που θα φιλοξενήσει τις πιο αυθεντικές στιγμές μέσα σε μια ατμόσφαιρα που σε κάνει από την αρχή να αισθάνεσαι ότι βρίσκεσαι σε ένα γνώριμο μέρος, από εκείνα που οι άνθρωποι σε ξέρουν και τους ξέρεις, άρα δεν χρειάζεται να προσπαθήσεις για τίποτα.

Το μενού που φροντίζει ο Γιώργος Κόντας είναι ένα γευστικό ταξίδι στην Ελλάδα, που σε καλεί να θυμηθείς τη γαστρονομία του τόπου μας μέσα από μια σύγχρονη και ανεπιτήδευτη ματιά. Τα πιάτα εμπνέουν το μοίρασμα –θα έλεγες ότι το ενθαρρύνουν κιόλας, ως μια απόλυτη έκφραση της ελληνικής κουλτούρας–, ενώ παίζει πάντα η επιλογή της ατομικής απόλαυσης, όταν αυτό επιθυμείς περισσότερο. Εκτός από το μενού που έχουμε αγαπήσει, στην Κυβέλη καθημερινά θα βρεις πιάτα ημέρας που εναλλάσσονται για να δοκιμάζεις συνεχώς κάτι διαφορετικό. Στα must try το τηγανητό λαβράκι σε κρούστα, που μέσα από αυτήν αποκαλύπτεται τρυφερό και πεντανόστιμο, όπως δεν το έχεις ξαναγευτεί.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Κι επειδή ο χειμώνας έχει τις δικές του γαστρονομικές ιδιαιτερότητες, ετοιμάσου για λαχταριστές επιλογές που θα σε ζεστάνουν, όπως το χουνκιάρ μπεγιεντί με τον καπνιστό πουρέ μελιτζάνας και το τρυφερό μοσχαράκι. Οι γευστικές εκπλήξεις της Κυβέλης δεν σταματούν ποτέ και σε περιμένουν είτε έξω, με τις σόμπες έτοιμες να σε ζεστάνουν μόλις κρυώσει ο καιρός, είτε στον κλειστό χώρο, όπου μπορείς να καθίσεις άνετα με τις απαραίτητες αποστάσεις. 

Επτανήσου 15, πλ. Αγ. Γεωργίου, Κυψέλη, Delivery: 210 8219406, Facebook: Κυβέλη, Instagram: kyveli_kypseli 

Amalur (Μάνα γη)

Σε καλεί στη Φωκίωνος Νέγρη για αυθεντική διασκέδαση.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Το Amalur είναι το στέκι που σε κάνει να αναζητάς τη Φωκίωνος Νέγρη, ξαναβιώνοντας τη μοναδική της ατμόσφαιρα που για χρόνια συνδεόταν με τη διασκέδαση. Πολύχρωμο και φιλόξενο, αυτό το all-day καφέ μπαρ εντυπωσιάζει με την έντονη προσωπικότητά του, ενώ ταυτόχρονα σου ξυπνά ένα αίσθημα οικειότητας και άνεσης.

Από το πρωί θα σε υποδεχτεί για πρωινό καφέ και θα γίνει προορισμός για το διάλειμμα από τη δουλειά ή το βραδινό ποτό σου. Τα κοκτέιλ εδώ φτιάχνονται με πολύ μεράκι και συνοδεύονται από τις μουσικές που σχεδόν καθημερινά επιλέγουν οι DJs του Amalur. Funky, jazz και pop ήχοι συνοδεύουν κλασικές μείξεις όπως Μοjito, Mai Tai, Daquiri και Aperol Spritz, όλα σε φιλικές τιμές που κάνουν την απόλαυση ακόμα πιο αυθεντική. Η λίστα με τα κρασιά αποτελεί έναν ακόμα λόγο για να πας στο Amalur, αφού θα βρεις οπωσδήποτε αυτό που σου ταιριάζει, μάλιστα όποιο κι αν επιλέξεις σερβίρεται και σε ποτήρι.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Στα must οι live βραδιές με έντεχνη μουσική που θυμίζει άλλες εποχές αληθινής διασκέδασης. Ο εσωτερικός χώρος ζεστός, με ζωηρά χρώματα και διακόσμηση από αφίσες που θα χαζεύεις για ώρα, σε ταξιδεύει μακριά από την Αθήνα, σε πιο ζεστά κλίματα, δημιουργώντας το τέλειο σκηνικό για να αφεθείς σε στιγμές που απολαμβάνεις το ποτό σου, ακούγοντας όμορφες μουσικές. 

Φωκίωνος Νέγρη 30, Κυψέλη, Facebook: amalurfokionos, Instagram: amalurfokionos 

Delissimo

Συγκεντρώνει στα ράφια του τον γαστρονομικό πλούτο της Ελλάδας.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Η ελληνική κουζίνα δεν έχει όρια. Κι όμως, υπάρχει ένας χώρος που περικλείει όλα όσα συνθέτουν τη γαστρονομία του τόπου μας ή, μάλλον, όλα όσα χρειάζεται κανείς για να γευτεί στο πιάτο τη γαστρονομία αυτή. Το Delissimo είναι ένα κατάστημα που φτιάχτηκε για να εκφράσει όλη την αγάπη της Αμαλίας Τσιλιώνη για την καλή διατροφή. Μια διατροφή που βασίζεται σε αγνά προϊόντα από μικρούς παραγωγούς, πολλά από τα οποία διαθέτουν και πιστοποίηση bio.

Αναζητώντας για χρόνια τους κατάλληλους προμηθευτές, ταξιδεύοντας και ψάχνοντας την ανώτερη ποιότητα, η Αμαλία κατάφερε να συγκεντρώσει στο κατάστημα της Κυψέλης ό,τι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Μιλώντας απευθείας με παραγωγούς, μικρούς συνεταιρισμούς ή τοπικές βιοτεχνίες, αλλά και με προμηθευτές που εγγυώνται την υψηλή ποιότητα των προϊόντων τους, προσφέρει στο κέντρο της Αθήνας μια τεράστια ποικιλία απ’ όλα όσα θα αγόραζες ταξιδεύοντας σε μακρινά νησιά της Ελλάδας, όπως η Ικαρία και η Κάλυμνος, αλλά και σε περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Στα ράφια του Delissimo θα βρεις εξαιρετικά μέλια, μπαχαρικά, χειροποίητα ζυμαρικά με ιδιαίτερες γεύσεις –πρέπει να δοκιμάσεις τα κορδελάκια με σπανάκι– αλλά και διάφορα αρτοσκευάσματα με ιδιαίτερες γεύσεις που δεν θα βρεις αλλού.

4 μαγαζιά που αγαπάμε στην Κυψέλη Facebook Twitter

Δεν λείπουν, φυσικά, τα αποστάγματα, τα ψαγμένα τσάγια και βότανα και τα παραδοσιακά κεράσματα, ενώ για πιο γκουρμέ περιπτώσεις θα βρεις τα υλικά που ψάχνεις στην πιο ποιοτική εκδοχή τους. Στα best-sellers, οι ολόφρεσκοι ξηροί καρποί που θα σε παρασύρουν στην Κυψέλη για να τους δοκιμάσεις και θα γίνουν αφορμή να επιστρέφεις ξανά και ξανά στο Delissimo, αναζητώντας κάθε φορά και μια καινούργια γευστική έκπληξη. Γιατί εδώ όλη η Ελλάδα τιμάται δεόντως και σε καλεί να ανακαλύψεις μικρούς θησαυρούς που θα αλλάξουν το καθημερινό τραπέζι στο σπίτι.

Ευελπίδων 47, 211 4176436, eshop: delissimo.gr, Facebook: Delissimo

Το άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

 
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ