7 τρόποι για γρήγορα σνακ

7 τρόποι για γρήγορα σνακ Facebook Twitter
3

 

 

Το τυρί κρέμα είναι ο χαμαιλέοντας της κουζίνας. Άμα το έχεις στο ψυγείο σου, σου κατεβάζει στη στιγμή χίλιες αλμυρές ή γλυκές ιδέες, έτσι και του αντισταθείς και δεν το τσακίσεις επιτόπου με το κουταλάκι, αφού λειτουργεί εθιστικά και βουτυράτα με την πρώτη μπουκιά. Όμως, όλα τα τυριά της αγοράς, δεν είναι το ίδιο. Καθένα έχει το χαρακτήρα του και τις δικές του προτιμήσεις σε γλυκές ή αλμυρές συνταγές.

Από το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς σου

 

*Ήπειρος spread. Περιέχει 50% φέτα, βούτυρο και πρωτεΐνη γάλακτος και βουτυρόγαλα σε σκόνη. Μέτρια κρεμώδης υφή με κόκκους με έντονη οξύτητα. Ταιριάζει στο ψωμί, σε πίτες, στον ντάκο.

*Carrefour. Αγελαδινό με πρωτεΐνη γάλακτος 65%. Σφιχτή κρέμα με γεύση γάλακτος, καθόλου οξύτητα, ήπια αλμύρα και βουτυράτη επίγευση. Ταιριάζει στη ζαχαροπλαστική, σε σούπες και σε σάλτσες.

*Philadelphia Craft. Αγελαδινό, με 65,2% λιπαρά. Σφιχτή κρέμα με έντονη γεύση κρέμας, ισορροπημένη οξύτητα, ελάχιστα αλμυρό. Ταιριάζει στα γλυκά, στις σούπες, στις κρέμες, στο δέσιμο μιας σάλτσας.

*Βασιλόπουλος. Γάλα και κρέμα με φυτική πιτιά. Αφράτη κρέμα ήπια αλμυρή με λεπτή γεύση που θυμίζει γιαούρτι. Ταιριάζει στα γλυκά, στη ντομάτα, σε σάλτσες και κρέμες, με φρούτα.

*Εκ Δομοκού. Από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα με 40% λίπος επί ξηρού. Υφή γιαουρτιού με μικρό κόκκο, δροσερό και με ισορροπημένη αλμύρα, έντονη οξύτητα και άρωμα κατσικίσιου τυρί. Ταιριάζει στον ντάκο, στις σαλάτες, σε πιτάκια, γλυκές πίτες και τηγανίτες.

*Αλοιφωτή ΜΕΒΓΑΛ. Με φέτα 60%, ανθόγαλα, γιαούρτι αγελαδινό 2%, ζελατίν, ξηρό υπόλοιπο 36%. Μαλακιά κρέμα με λασπώδη λιπαρή υφή, αλμυρό χωρίς οξύτητα, με κόκκο και επίγευση κοπανιστής. Ταιριάζει σε χωριάτικες τυρόπιτες, στο ντάκο, στη σαλάτα, στο ψωμί με ντομάτα στα γκρατέν του φούρνου.

*ΒΕΡΟ ΚΡΗΤΙΚΟ. Από αποβουτυρωμένο γάλα, χωρίς ωρίμανση, 50-60% λιπαρά

Με κόκκο και θριπτή υφή που θυμίζει ανθότυρο, όξινο, με γεύση τυροβολιάς και μαλάκας. Ταιριάζει σε χωριάτικες πίτες, στις μελιτζάνες, στη ντομάτα, σε μακαρονάδες, στο ντάκο.

*Τσαλαφούτι Ερίφι. Από γίδινο γάλα, 30% λιπαρά επί ξηρού. Υφή που θυμίζει στραγγιστό γιαούρτι με ελάχιστο κόκκο, ελαφρά όξινο, ευχάριστα αλμυρό με επίγευση κατσικίσιου τυριού. Ταιριάζει σε τάρτες, σαρικόπιτες, σαλάτες και σε ντάκο.

*Andechser, bio Frischkase. Από τη Γερμανία με άπαχο γιαούρτι 14%. Σφιχτή κρέμα με καθόλου οξύτητα και αλμύρα, έντονη γεύση και επίγευση βουτύρου γάλακτος. Ταιριάζει στα γλυκά, στις σούπες, στην τάρτα σολομού.

 

 

______________

7 τρόποι για γρήγορα σνακ

*Ενα πικάντικο τυρί με ρουστίκ γεύση μπορεί να συνοδεύσει μια ντοματοσαλάτα με βασιλικό αντί για μοτσαρέλα, τα ψητά λαχανικά, μια κριθαροκουλούρα με ντομάτα και ρίγανη, μια οποιαδήποτε πράσινη σαλάτα, μια σαλάτα με κοτόπουλο ή σολομό.

*Ένα ντιπ που ταιριάζει με λαχανικά, κριτσίνια ή ψημένες αραβικές πίτες: Χτυπάμε στο μίξερ 200 γρ. πικάντικο τυρί κρέμα με 2 κ. της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο ή

μαϊντανό, λίγη γλυκιά πάπρικα, 3 κ. της σούπας ελαιόλαδο και 200 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης.

*Εύκολα καναπεδάκια: Αλείφουμε με γλυκό τυρί κρέμα μικρές φρυγανιές ή ψημένο ψωμί του τοστ και από πάνω βάζουμε μπουκίτσες από σολομό, οποιοδήποτε παστό ψάρι, ένα μπουκετάκι άνηθο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο λεμόνι.

*Πάνω σε οποιαδήποτε σαλάτα, φτιάχνουμε μια σος με 150 γρ. τυρί κρέμα, χυμό από 1 λεμόνι, ελαιόλαδο, λίγο ξύδι, πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.

*Τυρομπουκίτσες: Ανακατεύουμε καλά 120 γρ φιστίκια Αιγίνης περασμένα από το μπλέντερ με 250 γρ. ανθότυρο, 250 γρ. τυρί κρέμα γλυκό και 100 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι. Αφήνουμε το μείγμα 1 ώρα στο ψυγείο και το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.

*Γεμιστές ντοματούλες: γεμίζουμε 10 μικρές ώριμες ντοματούλες με ένα μείγμα από 250 γρ. πικάντικο τυρί κρέμα, 1 κ. της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό, 3 κ. της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, 2 κ. της σούπας άνηθο, 4 κ. της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

*Μπορούμε να αλείψουμε με τυρί κρέμα αντί για βούτυρο το ψωμί για το τοστ ή το ψωμί για το σάντουιτς.

 

 

____________

Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε με το τυρί κρέμα

*Να το βάλουμε πάνω από ψητές με το φλούδι τους πατάτες στο φούρνο, ανακατεμένο με λίγο αλάτι, πιπέρι, φρέσκο κρεμμυδάκι και λίγο ροκφόρ για πιο πικάντικη γεύση.

*Να δημιουργήσουμε το εφέ "βελουτέ" σε μια σούπα.

*Να δέσουμε με μια κουταλιά στο τέλος του φαγητού μια σάλτσα αντί για κρέμα ή κορν-φλάουρ.

*Να το χρησιμοποιήσουμε αντί για κρέμα στη σάλτσα της μακαρονάδας.

*Το ανακατεύουμε με χυμό και ξύσμα από δυο λεμόνια και μαρινάρουμε το κοτόπουλο.

*Κάνουμε πιο ανάλαφρη τη μπεσαμέλ: λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι 2 κ. της σούπας ελαιόλαδο με 2 κ. κοφτές της σούπας αλεύρι. Προσθέτουμε 2/3 της κούπας γάλα και μόλις δέσει ελαφρά κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και την ανακατεύουμε με ένα πακετάκι τυρί κρέμα, λίγο αλάτι, ένα αβγό και τριμμένο κεφαλοτύρι.

*Χτυπάμε ένα πακετάκι γλυκό τυρί κρέμα με 1 κούπα γάλα στο μίξερ για να φτιάξουμε μια γρήγορη κρέμα που θα σερβίρουμε με μέλι, καρύδια και λίγη κανέλα ή με γλυκό κουταλιού ή με φρέσκα φρούτα και λιωμένη κουβερτούρα που θα λιώσουμε με λίγο γάλα σε μπεν μαρί.

 

 

Γεύση
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

2 σχόλια
Σισαμένιο κουλούρι (λίγο γλυκό) αλειμμένο με Light Philadelphia,και από πάνω φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπεράκι.Προσθέτουμε λεπτοκομμένη κρασάτη λούντζα ή χοιρομέρι, και φέτες ντομάτας (όχι πολύ ώριμη). Τελευταίο και καλύτερο: πάνω στις ντοματούλες σκορπίζουμε σκόνη λαχανικών (knorr,maggi).Τέλειο!!!