Από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι τη μεσόγειο: 4 αθηναϊκά μαγαζιά με ξεχωριστές γευστικές επιλογές

Από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι τη μεσόγειο: 4 αθηναϊκά μαγαζιά με ξεχωριστές γευστικές επιλογές Facebook Twitter
0

Gypsy Jungle

Ελληνικό σούσι και εξωτικά signature cocktails στο νέο talk of the town.

Ένας υπέροχος χώρος που στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1870 είναι η νέα πρωτοποριακή πρόταση για να ξεκουραστούμε μετά από ένα δύσκολο οκτάωρο ή ένα εξοντωτικό shopping therapy στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος για το all-day bar-restaurant Gypsy Jungle στο απόλυτο meeting point της αθηναϊκής διασκέδασης, την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Μια πραγματική ζούγκλα ζωγραφισμένη στο χέρι, με εντυπωσιακούς παπαγάλους, κοκοφοίνικες, πουλιά παραδεισένια, ελέφαντες ακροβάτες, νωχελικές τίγρεις, παγόνια και ιπτάμενες μαϊμούδες!


Η ψυχή του concept, o επιχειρηματίας Αλέξανδρος Συρόπουλος, γνωστός για τα επιτυχημένα concepts στον χώρο της εστίασης, έρχεται να εμπλουτίσει μοναδικά τις γαστρονομικές προτάσεις μιας πόλης που πλέον τα έχει όλα, προτείνοντας κάτι διαφορετικό και μοναδικό: το ελληνικό σούσι!


Όσοι αρέσκονται σε νέες γεύσεις και τολμηρούς συνδυασμούς αυτό είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσουν. Σκεφτείτε όλα τα καλούδια της πλούσιας ελληνικής γης σε μορφή και λογική σούσι. Σκεφτείτε, πάλι, ότι αυτό είναι κάτι που θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο σε αυτή την ιδιαίτερη τσιγγάνικη ζούγκλα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που πρέπει να την επισκεφτείτε.


Βολτάροντας στην πλακόστρωτη Αιόλου, με φόντο τον μαγευτικό Παρθενώνα, εκεί όπου βρίσκεται αυτός ο μοναδικός προορισμός που μεταμορφώνεται καθημερινά σε ένα street style stage διασκέδασης, θα ανακαλύψετε και πολλά άλλα που θα σας γαργαλίσουν τον ουρανίσκο, όπως περίεργα tropical signature cocktails που σερβίρονται όλη μέρα, αλλά και πολλές ακόμα γευστικές προτάσεις.


Το Gypsy Jungle, όμως, έχει κι άλλους άσους στο μανίκι του, τα περίεργα εξωτικά signature cocktails που σερβίρονται όλη μέρα, μεταμορφώνοντας τον πεζόδρομο της Αιόλου σε ένα street style stage διασκέδασης με θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Αυτή η fusion κατάσταση, με όλο το hype που τη χαρακτηρίζει, έρχεται να... ταράξει και τις νύχτες μας. DJs, special nights με live μουσικούς, street parties και όρεξη να υπάρχει να λιώσουμε τα dancing shoes που αδημονούν να βγουν βόλτα.

Gypsy Jungle, Αιόλου 27Α, Μοναστηράκι, 210 3252335 & 6987 454777, Δευτ.-Κυρ. 9:00 - μέχρι αργά. Facebook, Instagram

Peking Duck

Η πάπια Πεκίνου σε εκδοχή street food.

Από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι τη μεσόγειο: 4 αθηναϊκά μαγαζιά με ξεχωριστές γευστικές επιλογές Facebook Twitter

Αν, περνώντας από Αμπελόκηπους, νιώσεις πως βρίσκεσαι σε κάποια γειτονιά της Chinatown, τότε βρίσκεσαι έξω από το Peking Duck. Τα κόκκινα φανάρια της ασιατικής κουλτούρας θα σε τραβήξουν σε ένα σημείο όπου το street food αποκτά κάτι από την αυτοκρατορική κουζίνα της Κίνας. Με βάση την κλασική συνταγή της πάπιας Πεκίνου, το Peking Duck θα σου προτείνει εξαιρετικά μπέργκερ, bao και νουντλς, αλλά και μια σειρά από γεύσεις φτιαγμένες με αυθεντικά ασιατικά υλικά. Εκτός από την επιλογή του take away, εδώ μπορείς να απολαύσεις το «αυτοκρατορικό γεύμα» σου σε έναν χώρο αντίστοιχο της γαστρονομικής φιλοσοφίας με κυρίαρχο το στοιχείο του μπαμπού. Το Peking Duck και οι συνταγές του θα σε κάνουν να γνωρίσεις απ' την αρχή την κατηγορία asian food.

Peking Duck, Πανόρμου 105, Αθήνα, 210 6921344, www.pekingduck.gr, FB: pekingduckstreetfood, Instagram: pekingduckstreetfood

V1935 Mediterranean Tastes

Η παλιά Αθήνα αναβιώνει μέσα από τις γεύσεις και την ατμόσφαιρά του.

Από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι τη μεσόγειο: 4 αθηναϊκά μαγαζιά με ξεχωριστές γευστικές επιλογές Facebook Twitter

Τη δεκαετία του '40, στη Βουλής 29 υπήρχε το πρώτο delicatessen της εποχής, το παλιό μπακάλικο των αδελφών Βασιλόπουλου, ως μέρος μιας εικόνας ρομαντικής με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της παλιάς Αθήνας. Η Αθήνα εκείνη δεν υπάρχει πια, αλλά το V1935 Mediterranean Tastes δημιουργήθηκε στο ίδιο σημείο για να θυμίζει κάτι από εκείνες τις εποχές που το «εκλεκτόν» ήταν ζητούμενο της καθημερινής γεύσης.


Κι επειδή αυτό είναι το ζητούμενο όσα χρόνια κι αν περάσουν, στο V1935 Mediterranean Tastes θα βρεις ένα ιδιαίτερο μενού που βασίζεται στην ελληνική κουζίνα και στις δημιουργικές παρεμβάσεις του πολυβραβευμένου σεφ Γιάννη Στανίτσα. Στον μικρό, αλλά ουσιαστικό κατάλογο θα βρεις τον αυθεντικό μουσακά, που θα σε κάνει να θυμηθείς γιατί έχει παραμείνει σήμα κατατεθέν της ελληνικής γαστρονομίας, χωριάτικη σαλάτα με τηγανητή φέτα αλλά και αρνίσιο κότσι μαγειρευτό με πουρέ σελινόριζας. Τα γλυκά, επίσης εκλεκτά και ολόφρεσκα, θα ολοκληρώσουν το γεύμα ή θα συνοδεύσουν τον καφέ σου, ενώ η οινική λίστα αποτελείται από κρασιά που έχουν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να ταιριάζουν με τις γευστικές επιλογές.


Στο V1935 Mediterranean Tastes οι πρώτες ύλες καταφθάνουν ολόφρεσκες από μικρούς παραγωγούς για να αναδειχθούν μέσα από τις σύγχρονες τεχνικές, διατηρώντας πάντα τη μοναδικότητα της υψηλής τους ποιότητας. Εξαιρετικό και το πρωινό με βιολογικά προϊόντα που προσφέρεται σε μπουφέ καθημερινά από τις 8 έως τις 11, που θα σου δώσει την ενέργεια αλλά και τη διάθεση να ξεκινήσεις την ημέρα σου με τον καλύτερο τρόπο.


Οι γεύσεις φιγουράρουν στη βιτρίνα του εστιατορίου, η οποία ανακαινίστηκε για να αποκτήσει την αρχική της μορφή, επαναφέροντας τη ρομαντική διάθεση της παλιάς ιστορικής Αθήνας. Ο χώρος με στοιχεία art deco σε καλωσορίζει σε ένα περιβάλλον όπου μπορείς να χαλαρώσεις και να ζήσεις μια εμπειρία γεύσης με την αυθεντικότητα του παρελθόντος, μακριά από τους ρυθμούς της πόλης, ενώ ο πριβέ χώρος είναι σχεδιασμένος ιδανικά για επαγγελματικές συναντήσεις. Όλο το concept του V1935 Mediterranean Tastes είναι μια αναφορά στην belle époque και σε αγγίζει τόσο βαθιά, που νιώθεις πως μπαίνοντας σε αυτό θα ανταλλάξεις καλημέρες και κουβέντες με τους διπλανούς σου.

V1935 Mediterranean Tastes, Βουλής 29Α, 210 4100603, www.v1935-mediterranean-tastes.gr, FΒ: V1935 Mediterranean Tastes, Instagram: v1935_mediterranean_tastes

Sakura

Εκεί όπου η Ιαπωνία συναντάει την Αργεντινή.

Από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι τη μεσόγειο: 4 αθηναϊκά μαγαζιά με ξεχωριστές γευστικές επιλογές Facebook Twitter

Όταν ακούς ότι σε ένα μαγαζί σερβίρεται αυθεντικό και παραδοσιακό σούσι από τη μια και Βlack Αngus steaks από επιλεγμένες φάρμες της Αργεντινής από την άλλη, σου φαίνεται περίεργο. Αλλά αυτό το πρότζεκτ έχει πετύχει ήδη εδώ και πολλά χρόνια σε Μύκονο και Σαντορίνη, επιλέγοντας φέτος για πρώτη φορά το κοινό της Αθήνας σε έναν πολύ όμορφο χώρο του 1927.


Ο λόγος για το Sakura, που φέρει την υπογραφή του μάστερ του είδους Γιάννη Κοντοτάσιου, που κάποιοι θα τον γνωρίζουν και ως την ψυχή του Sushi Academy. Ο πολυταξιδεμένος σεφ, με σπουδές στις ακαδημίες σούσι της Ιαπωνίας, θα κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς. Δοκιμάσαμε το καταπληκτικό Red Dragon με χέλι, τα υπέροχα maki με σολοµό και αβοκάντο, γευτήκαμε αυθεντικά sashimi τόνου και σολοµού, gunkan με χαβιάρι αλλά και γλυκιά και ψητή γαρίδα, όπως και καλαμάρι. Όλα αυτά συνοδεία σάκε, αφήνοντας την ενημερωμένη λίστα κρασιών και τις γιαπωνέζικες μπίρες για την επόμενη φορά.


Το Sakura χρησιμοποιεί τη λεπτεπίλεπτη τεχνική edomae και kaizeki, προσφέροντας nigiri τέτοιας ποιότητας και παρουσίασης, που θα κάνει τη βραδιά σας μια άριστη value for money επιλογή. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο σεφ, «το σούσι δεν συγχωρεί λάθη» και αυτό φαίνεται. Θέλει πολύ καλά υλικά και άψογη τεχνική. Αν επιλέξετε τον πάγκο για το δείπνο σας, θα μπορέσετε να απολαύσετε και τον Γιάννη επί το έργον.


Όσο για τους λάτρεις του καλού κρέατος, στον κατάλογο θα βρείτε μια χορταστική επιλογή «meet the grill». Περισσότερα εδώ.

Sakura, Δουκίσσης Πλακεντίας 73, Αμπελόκηποι, 211 0131680, 211 0131681, sakurasushi.gr, Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ