Από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι τη μεσόγειο: 4 αθηναϊκά μαγαζιά με ξεχωριστές γευστικές επιλογές

Από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι τη μεσόγειο: 4 αθηναϊκά μαγαζιά με ξεχωριστές γευστικές επιλογές Facebook Twitter
0

Gypsy Jungle

Ελληνικό σούσι και εξωτικά signature cocktails στο νέο talk of the town.

Ένας υπέροχος χώρος που στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1870 είναι η νέα πρωτοποριακή πρόταση για να ξεκουραστούμε μετά από ένα δύσκολο οκτάωρο ή ένα εξοντωτικό shopping therapy στο κέντρο της Αθήνας. Ο λόγος για το all-day bar-restaurant Gypsy Jungle στο απόλυτο meeting point της αθηναϊκής διασκέδασης, την πλατεία Αγίας Ειρήνης. Μια πραγματική ζούγκλα ζωγραφισμένη στο χέρι, με εντυπωσιακούς παπαγάλους, κοκοφοίνικες, πουλιά παραδεισένια, ελέφαντες ακροβάτες, νωχελικές τίγρεις, παγόνια και ιπτάμενες μαϊμούδες!


Η ψυχή του concept, o επιχειρηματίας Αλέξανδρος Συρόπουλος, γνωστός για τα επιτυχημένα concepts στον χώρο της εστίασης, έρχεται να εμπλουτίσει μοναδικά τις γαστρονομικές προτάσεις μιας πόλης που πλέον τα έχει όλα, προτείνοντας κάτι διαφορετικό και μοναδικό: το ελληνικό σούσι!


Όσοι αρέσκονται σε νέες γεύσεις και τολμηρούς συνδυασμούς αυτό είναι κάτι που πρέπει να δοκιμάσουν. Σκεφτείτε όλα τα καλούδια της πλούσιας ελληνικής γης σε μορφή και λογική σούσι. Σκεφτείτε, πάλι, ότι αυτό είναι κάτι που θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο σε αυτή την ιδιαίτερη τσιγγάνικη ζούγκλα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος που πρέπει να την επισκεφτείτε.


Βολτάροντας στην πλακόστρωτη Αιόλου, με φόντο τον μαγευτικό Παρθενώνα, εκεί όπου βρίσκεται αυτός ο μοναδικός προορισμός που μεταμορφώνεται καθημερινά σε ένα street style stage διασκέδασης, θα ανακαλύψετε και πολλά άλλα που θα σας γαργαλίσουν τον ουρανίσκο, όπως περίεργα tropical signature cocktails που σερβίρονται όλη μέρα, αλλά και πολλές ακόμα γευστικές προτάσεις.


Το Gypsy Jungle, όμως, έχει κι άλλους άσους στο μανίκι του, τα περίεργα εξωτικά signature cocktails που σερβίρονται όλη μέρα, μεταμορφώνοντας τον πεζόδρομο της Αιόλου σε ένα street style stage διασκέδασης με θέα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Αυτή η fusion κατάσταση, με όλο το hype που τη χαρακτηρίζει, έρχεται να... ταράξει και τις νύχτες μας. DJs, special nights με live μουσικούς, street parties και όρεξη να υπάρχει να λιώσουμε τα dancing shoes που αδημονούν να βγουν βόλτα.

Gypsy Jungle, Αιόλου 27Α, Μοναστηράκι, 210 3252335 & 6987 454777, Δευτ.-Κυρ. 9:00 - μέχρι αργά. Facebook, Instagram

Peking Duck

Η πάπια Πεκίνου σε εκδοχή street food.

Από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι τη μεσόγειο: 4 αθηναϊκά μαγαζιά με ξεχωριστές γευστικές επιλογές Facebook Twitter

Αν, περνώντας από Αμπελόκηπους, νιώσεις πως βρίσκεσαι σε κάποια γειτονιά της Chinatown, τότε βρίσκεσαι έξω από το Peking Duck. Τα κόκκινα φανάρια της ασιατικής κουλτούρας θα σε τραβήξουν σε ένα σημείο όπου το street food αποκτά κάτι από την αυτοκρατορική κουζίνα της Κίνας. Με βάση την κλασική συνταγή της πάπιας Πεκίνου, το Peking Duck θα σου προτείνει εξαιρετικά μπέργκερ, bao και νουντλς, αλλά και μια σειρά από γεύσεις φτιαγμένες με αυθεντικά ασιατικά υλικά. Εκτός από την επιλογή του take away, εδώ μπορείς να απολαύσεις το «αυτοκρατορικό γεύμα» σου σε έναν χώρο αντίστοιχο της γαστρονομικής φιλοσοφίας με κυρίαρχο το στοιχείο του μπαμπού. Το Peking Duck και οι συνταγές του θα σε κάνουν να γνωρίσεις απ' την αρχή την κατηγορία asian food.

Peking Duck, Πανόρμου 105, Αθήνα, 210 6921344, www.pekingduck.gr, FB: pekingduckstreetfood, Instagram: pekingduckstreetfood

V1935 Mediterranean Tastes

Η παλιά Αθήνα αναβιώνει μέσα από τις γεύσεις και την ατμόσφαιρά του.

Από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι τη μεσόγειο: 4 αθηναϊκά μαγαζιά με ξεχωριστές γευστικές επιλογές Facebook Twitter

Τη δεκαετία του '40, στη Βουλής 29 υπήρχε το πρώτο delicatessen της εποχής, το παλιό μπακάλικο των αδελφών Βασιλόπουλου, ως μέρος μιας εικόνας ρομαντικής με την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα της παλιάς Αθήνας. Η Αθήνα εκείνη δεν υπάρχει πια, αλλά το V1935 Mediterranean Tastes δημιουργήθηκε στο ίδιο σημείο για να θυμίζει κάτι από εκείνες τις εποχές που το «εκλεκτόν» ήταν ζητούμενο της καθημερινής γεύσης.


Κι επειδή αυτό είναι το ζητούμενο όσα χρόνια κι αν περάσουν, στο V1935 Mediterranean Tastes θα βρεις ένα ιδιαίτερο μενού που βασίζεται στην ελληνική κουζίνα και στις δημιουργικές παρεμβάσεις του πολυβραβευμένου σεφ Γιάννη Στανίτσα. Στον μικρό, αλλά ουσιαστικό κατάλογο θα βρεις τον αυθεντικό μουσακά, που θα σε κάνει να θυμηθείς γιατί έχει παραμείνει σήμα κατατεθέν της ελληνικής γαστρονομίας, χωριάτικη σαλάτα με τηγανητή φέτα αλλά και αρνίσιο κότσι μαγειρευτό με πουρέ σελινόριζας. Τα γλυκά, επίσης εκλεκτά και ολόφρεσκα, θα ολοκληρώσουν το γεύμα ή θα συνοδεύσουν τον καφέ σου, ενώ η οινική λίστα αποτελείται από κρασιά που έχουν επιλεγεί προσεκτικά ώστε να ταιριάζουν με τις γευστικές επιλογές.


Στο V1935 Mediterranean Tastes οι πρώτες ύλες καταφθάνουν ολόφρεσκες από μικρούς παραγωγούς για να αναδειχθούν μέσα από τις σύγχρονες τεχνικές, διατηρώντας πάντα τη μοναδικότητα της υψηλής τους ποιότητας. Εξαιρετικό και το πρωινό με βιολογικά προϊόντα που προσφέρεται σε μπουφέ καθημερινά από τις 8 έως τις 11, που θα σου δώσει την ενέργεια αλλά και τη διάθεση να ξεκινήσεις την ημέρα σου με τον καλύτερο τρόπο.


Οι γεύσεις φιγουράρουν στη βιτρίνα του εστιατορίου, η οποία ανακαινίστηκε για να αποκτήσει την αρχική της μορφή, επαναφέροντας τη ρομαντική διάθεση της παλιάς ιστορικής Αθήνας. Ο χώρος με στοιχεία art deco σε καλωσορίζει σε ένα περιβάλλον όπου μπορείς να χαλαρώσεις και να ζήσεις μια εμπειρία γεύσης με την αυθεντικότητα του παρελθόντος, μακριά από τους ρυθμούς της πόλης, ενώ ο πριβέ χώρος είναι σχεδιασμένος ιδανικά για επαγγελματικές συναντήσεις. Όλο το concept του V1935 Mediterranean Tastes είναι μια αναφορά στην belle époque και σε αγγίζει τόσο βαθιά, που νιώθεις πως μπαίνοντας σε αυτό θα ανταλλάξεις καλημέρες και κουβέντες με τους διπλανούς σου.

V1935 Mediterranean Tastes, Βουλής 29Α, 210 4100603, www.v1935-mediterranean-tastes.gr, FΒ: V1935 Mediterranean Tastes, Instagram: v1935_mediterranean_tastes

Sakura

Εκεί όπου η Ιαπωνία συναντάει την Αργεντινή.

Από την Κίνα και την Ιαπωνία μέχρι τη μεσόγειο: 4 αθηναϊκά μαγαζιά με ξεχωριστές γευστικές επιλογές Facebook Twitter

Όταν ακούς ότι σε ένα μαγαζί σερβίρεται αυθεντικό και παραδοσιακό σούσι από τη μια και Βlack Αngus steaks από επιλεγμένες φάρμες της Αργεντινής από την άλλη, σου φαίνεται περίεργο. Αλλά αυτό το πρότζεκτ έχει πετύχει ήδη εδώ και πολλά χρόνια σε Μύκονο και Σαντορίνη, επιλέγοντας φέτος για πρώτη φορά το κοινό της Αθήνας σε έναν πολύ όμορφο χώρο του 1927.


Ο λόγος για το Sakura, που φέρει την υπογραφή του μάστερ του είδους Γιάννη Κοντοτάσιου, που κάποιοι θα τον γνωρίζουν και ως την ψυχή του Sushi Academy. Ο πολυταξιδεμένος σεφ, με σπουδές στις ακαδημίες σούσι της Ιαπωνίας, θα κερδίσει και τους πιο απαιτητικούς. Δοκιμάσαμε το καταπληκτικό Red Dragon με χέλι, τα υπέροχα maki με σολοµό και αβοκάντο, γευτήκαμε αυθεντικά sashimi τόνου και σολοµού, gunkan με χαβιάρι αλλά και γλυκιά και ψητή γαρίδα, όπως και καλαμάρι. Όλα αυτά συνοδεία σάκε, αφήνοντας την ενημερωμένη λίστα κρασιών και τις γιαπωνέζικες μπίρες για την επόμενη φορά.


Το Sakura χρησιμοποιεί τη λεπτεπίλεπτη τεχνική edomae και kaizeki, προσφέροντας nigiri τέτοιας ποιότητας και παρουσίασης, που θα κάνει τη βραδιά σας μια άριστη value for money επιλογή. Όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο σεφ, «το σούσι δεν συγχωρεί λάθη» και αυτό φαίνεται. Θέλει πολύ καλά υλικά και άψογη τεχνική. Αν επιλέξετε τον πάγκο για το δείπνο σας, θα μπορέσετε να απολαύσετε και τον Γιάννη επί το έργον.


Όσο για τους λάτρεις του καλού κρέατος, στον κατάλογο θα βρείτε μια χορταστική επιλογή «meet the grill». Περισσότερα εδώ.

Sakura, Δουκίσσης Πλακεντίας 73, Αμπελόκηποι, 211 0131680, 211 0131681, sakurasushi.gr, Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ