Άρωμα και γεύση καφέ

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter
0

Ένα από τα πιο όμορφα ταξίδια είναι αυτό που ξεκινά στους τροπικούς του Αιγόκερω και του Καρκίνου και καταλήγει στο φλιτζάνι μας. Στα μακρινά εκείνα εδάφη οι καλλιεργητές μαζεύουν με τα χέρια τους ώριμους καρπούς του δέντρου Coffea Rubiaceae, τους διαλέγουν και τους καβουρδίζουν για να δώσουν τις διαφορετικές ποικιλίες καφέ της Nespresso.      

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter

Κάθε φορά που απολαμβάνω τον αγαπημένο μου espresso φέρνω στη σκέψη μου το άρωμα από το καβούρδισμα και το άλεσμα των κόκκων που καταλήγουν στη μηχανή του καφέ μου. Αυτή η μηχανή συνδυάζει τη σχεδίαση και την τεχνολογία για να προσφέρει μια εικόνα design στην κουζίνα μου και ένα γευστικό αποτέλεσμα για την προσωπική μου απόλαυση. Η Latissima Touch Glam White είναι ένας από τους τελευταίους σταθμούς που κάνει ο καφές της Nespresso αλλά και ένας από τους πιο σημαντικούς αφού είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να αναδεικνύει το άρωμα και τη γεύση της ποικιλίας που επιλέγω κάθε φορά. Ο τελικός προορισμός σε αυτή τη διαδρομή είναι τα φλιτζάνια της σειράς pure που είναι εξαιρετικά σχεδιασμένα για τον καφέ που επιλέγω. Pure espresso, pure lungo, pure cappuccino.       

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter

Ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής ο τελικός προορισμός είναι οι φίλοι μου. Οι αυθεντικοί μου φίλοι με τον ιδιαίτερο τύπο τους για τους οποίους χαίρομαι να επιλέγω τον αντίστοιχο τύπο καφέ:  Dharkan, για τον Αντρέα που είναι η ήσυχη δύναμη με την ισχυρή προσωπικότητα. Dulsao do Brasil, για τη Σοφία με τους λεπτούς τρόπους, τον ισορροπημένο χαρακτήρα και την ντελικάτη όψη. Για την Αλεξάνδρα έχω πάντα έναν Ristretto που ταιριάζει στην έντονη παρουσία της σε συνδυασμό με τη διακριτικότητα του χαρακτήρα της.    

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter

 

Ο Ciocattino ταιριάζει στον Ηλία που λατρεύει τη σοκολάτα. Ο συνδυασμός με τις νότες καραμέλας είναι η επίγευση που τον ενθουσιάζει. Για την Ελένη επιλέγω τον Arpeggio Decaffeinato που ταιριάζει στην ιδιαίτερη προσωπικότητά της. Η πλούσια γεύση αυτού του καφέ με την ξεχωριστή επεξεργασία που διατηρεί τον πλούτο και την ένταση των αρωμάτων είναι φτιαγμένη για εκείνη. Και τέλος για τον Δημήτρη ο Vivalto Lungo που ταιριάζει στην πολυπλοκότητα του χαρακτήρα του. Το ίδιο χαίρομαι όταν διαλέγω δώρα για τον κάθε ένα ξεχωριστά. Για να γιορτάσουμε τις αμέτρητες στιγμές με άρωμα καφέ που έχουμε μοιραστεί μαζί. Τι άλλο να ζητήσεις;    

  

Άρωμα και γεύση καφέ Facebook Twitter

Το επόμενο διάστημα θα δοκιμάσω τα νέα αρώματα από τη σειρά Variations που θα διατίθενται για περιορισμένο χρόνο: Vanilla Amaretti,  Ciocco Ginger και Vanilla Cardamom είναι τα νέα αρώματα της Nespresso που πρέπει κανείς να ανακαλύψει. Άλλωστε οι Nespresso Boutiques είναι εκεί για να μπορείς να ζήσεις την εμπειρία του καφέ στον χώρο που της ταιριάζει περισσότερο. Μια εμπειρία που ξεκινάει από τον καρπό και φτάνει στο φλιτζάνι σκορπίζοντας το άρωμα και τη γεύση του καφέ στην πιο αυθεντική τους μορφή.    

 

 


 

Οι πλήρεις σειρές καφέ της Nespresso είναι διαθέσιμες στο www.nespresso.com, σε ειδική εφαρμογή της Nespresso για κινητά, σε Boutiques και στο τηλεφωνικό κέντρο 24/7.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Ταμιωλάκη: «Η πορεία μου από το Μπορντό στις νομαδικές οινοποιήσεις»

Η οινολόγος Μαρία Ταμιωλάκη εξιστορεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη την εμπειρία της στo Μπορντό και στο Haute Brion, ένα από τα πιο εμβληματικά οινοποιεία στον κόσμο, στην επιστροφή στην Κρήτη και στη «gypsy wine making» φιλοσοφία.
THE LIFO TEAM
Bobota

Γεύση / Bobota: Προζυμένια ψωμιά που ψήνονται σε ένα σπίτι στη Νέα Σμύρνη

Μέσα από την ενασχόλησή του με το προζύμι και την αργή ωρίμανση, ο Γιώργος Τασούλας επαναπροσδιόρισε τη σχέση του με τον χρόνο. Από τις καραντίνες μέχρι σήμερα, ζυμώνει, ξεφουρνίζει και μοιράζει τα γεμάτα γεύση ψωμιά του πόρτα πόρτα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

Το κρασί με απλά λόγια / Κυδωνίτσα: Η ποικιλία της Λακωνίας που κατακτά τις καρδιές των οινόφιλων

H Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μιλούν με τη γεωπόνο και οινολόγο Μαριαλένα Τσιμπίδη για την Κυδωνίτσα, την ποικιλία της Λακωνίας με την οποία η Οινοποιητική Μονεμβασιάς έκανε από τις πρώτες της εμφιαλώσεις.
THE LIFO TEAM
Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Γεύση / Gonia: Για καφέ, μουστοκούλουρα και απεριτίβο σε ένα διαφορετικό concept store του κέντρου

Σε έναν χώρο που εμπορεύεται πλακάκια και είδη υγιεινής, ένα μεγάλο τραπέζι γίνεται για κάποιους το γραφείο έξω από το γραφείο, ενώ το βράδυ σερβίρονται κλασικά κοκτέιλ.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
«Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Γεύση / «Κήπος»: Το ιστορικό καφέ των Χανίων που στέγαζε την κρητική Βουλή

Λειτουργεί αδιάκοπα από το 1870 και έχει φιλοξενήσει μεγάλες προσωπικότητες της πολιτικής, των γραμμάτων και των τεχνών, όπως ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Νίκος Καζαντζάκης, ο Μάνος Χατζιδάκις και η Μαρία Κάλλας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ