Δοκιμάσαμε το καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια

Δοκιμάσαμε το καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια Facebook Twitter
2
Δοκιμάσαμε το καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια Facebook Twitter
Με τη νέα του μορφή το Mezzaluna είναι ένα all day εστιατόριο που καλύπτει εύκολα πολλές περιστάσεις...


Η αλλαγή που έκανε φέτος το ιταλικό εστιατόριο Mezzaluna, μετακομίζοντας από το Golden Hall στο Κεφαλάρι, του έδωσε έναν κομψό και φωτεινό χώρο, μια άνετη σάλα με αναπαυτικούς καναπέδες, μεγάλες ροτόντες αλλά και σεπαρέ. Με τη νέα του μορφή το Mezzaluna είναι ένα all day εστιατόριο που καλύπτει εύκολα πολλές περιστάσεις.

Δοκιμάσαμε το καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια Facebook Twitter
Η πίτσα είναι το δυνατό χαρτί του Mezzaluna, με τη λεπτή αέρινη ζύμη και τα φρέσκα υλικά σε ισορροπία, την οποία διαπιστώνεις αμέσως μόλις δαγκώσεις μια Μαργαρίτα...

 

Στην κουζίνα ο σεφ Βαγγέλης Κατσέλης τιμάει τις φρέσκες πρώτες ύλες και φτιάχνει νόστιμα πιάτα με τα χειροποίητα ζυμαρικά που ετοιμάζονται στο εργαστήριο του Mezzaluna. Οι κλασικές μπρουσκέτες με ψιλοκομμένη μαριναρισμένη ντομάτα, κατσικίσιο τυρί και προσούτο σού ανοίγουν την όρεξη. Ευχάριστα τρώγεται το καρπάτσιο μοσχαριού, ενισχυμένο με τραγανή ρόκα και φλοίδες παρμεζάνας (€14). Με πλούσια θρεπτική αξία είναι η σαλάτα με κινόα, μαριναρισμένο σολομό, αγγούρι, ραπανάκι, αβοκάντο και περιχυμένη με βινεγκρέτ από λεμόνι (€18), εκτός κι αν επιλέξεις πιο κλασικά μονοπάτια π.χ. με μια Caprese, στην οποία σε κερδίζει η πλούσια φρέσκια βουβαλίσια μοτσαρέλα που συνδυάζεται με ντομάτα και ευωδιαστή σπιτική πέστο (€13). Θα «βουτήξεις» στη νοστιμιά των φρέσκων χωριάτικων ζυμαρικών με ραγού από μοσχαρίσιο κρέας, σάλτσα ντομάτας και ραντισμένα με χοντροκομμένο τυρί πεκορίνο (€15). Η πίτσα είναι το δυνατό χαρτί του Mezzaluna, με τη λεπτή αέρινη ζύμη και τα φρέσκα υλικά σε ισορροπία, την οποία διαπιστώνεις αμέσως μόλις δαγκώσεις μια Μαργαρίτα (€9). Χορταστική είναι η Bistecca Tagliata (€16) που έρχεται ιδανικά ψημένη, κομμένη σε λεπτές φέτες και συνοδεύεται από baby πατάτες φούρνου, άγρια ρόκα, παρμεζάνα και κουκουνάρι. Για δυνατούς παίκτες είναι η γλυκιά σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Πρόκειται για λεπτή ζύμη καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια (€12).

☛ Mezzaluna, Φιλαδελφέως 2, Κεφαλάρι, Κηφισιά, 210 6836828

Δοκιμάσαμε το καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια Facebook Twitter
Για δυνατούς παίκτες είναι η γλυκιά σπεσιαλιτέ του μαγαζιού. Λεπτή ζύμη καλτσόνε που γεμίζεται με τυρί μασκαρπόνε, αυθεντική Nutella και παγωτό βανίλια...

 

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια