Δοκίμασε την κουζίνα Chifa στο Cinco

Δοκίμασε την κουζίνα Chifa στο Cinco Facebook Twitter
0

Δοκίμασε την κουζίνα Chifa στο Cinco Facebook Twitter
Tραγανό won ton γεμισμένο με χοιρινό κιμά, σιτσίμι και κινέζικη μπάρμπεκιου.


Το Cinco στο Κολωνάκι,
από το ξεκίνημά του, αλλά ιδιαίτερα φέτος, μας έχει συνηθίσει σε ένα παιχνίδι γεύσεων και πολιτισμών. Και επειδή οι καλές συνήθειες δεν ξεχνιούνται, ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης, που έχει φέτος την ευθύνη της κουζίνας, ετοίμασε για τα μεσημέρια ένα μενού chifa (τσίφα). Τι ακριβώς είναι αυτό μας το εξηγεί ο ίδιος: «Όταν το 1850 η Κίνα άρχισε να υπογράφει στο Μακάο συμβόλαια εργασίας με το Περού, ένα μεταναστευτικό κύμα Κινέζων έφυγε για την άλλη άκρη της Γης, μεταφέροντας και τη διατροφική του κουλτούρα. Όσοι έμειναν μετά τα 8 χρόνια της σύμβασης δημιούργησαν τα δικά τους μικρά εστιατόρια, μαγειρεύοντας ένα μείγμα κινεζοπερουβιανής κουζίνας Έτσι προέκυψε η κουζίνα chifa ("chi" σημαίνει τρώω και "fa" ρύζι). Το πρώτο chifa εστιατόριο άνοιξε το 1920 και ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της κουζίνας ήταν το γρήγορο μαγείρεμα σε γουόκ και σε δυνατή φωτιά». Αντλώντας έμπνευση από αυτού του είδους την κουζίνα, ο Δημήτρης παρουσιάζει τις fusion γεύσεις με τον μοναδικό του τρόπο που ξέρει να δένει υλικά και τεχνικές με διαφορετικές γεωγραφικές και εθνικές προελεύσεις. Θα πάρεις γεύση από τραγανό won ton γεμισμένο με χοιρινό κιμά, σιτσίμι και κινέζικη μπάρμπεκιου (€7,50), από περουβιανό τηγανητό ρύζι με σόγια, λαχανικά και αυγό (€14,50) και εξαιρετικό σιγομαγειρεμένο χοιρινό με chifa ρύζι ατμού (€15,90).

Δοκίμασε την κουζίνα Chifa στο Cinco Facebook Twitter
Σιγομαγειρεμένο χοιρινό.

☛ Cinco, Σκουφά 52, Κολωνάκι, 210 3643603

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ