Το efood συνεργάζεται με τον Soteur για μία πόλη γεμάτη χρώμα και φαγητό

Το efood συνεργάζεται με τον Soteur για μία πόλη γεμάτη χρώμα και φαγητό Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Μία βόλτα στην Αθήνα είναι αρκετή για να βιώσει κανείς την ομορφιά και την περιπλοκότητά της, σε κάθε δρόμο, σοκάκι και πεζόδρομο. Ακόμα και τώρα, που η πόλη μοιάζει πιο ήσυχη από ποτέ, υπάρχουν σημεία της που κοιτάζοντάς τα θα σε κάνουν να χαμογελάσεις ασυναίσθητα.

Κι αυτό γιατί, ένα ήσυχο πρωινό του Ιουνίου της φετινής χρονιάς, κάτω από τον καυτό αθηναϊκό ήλιο και λίγο πριν οι κάτοικοί της ξεκινήσουν για τις δουλειές τους, το efood ανέλαβε να την ομορφύνει λίγο περισσότερο. Έτσι, στις αρχές του καλοκαιριού μίας ιδιαίτερης χρονιάς, το efood ένωσε τις δυνάμεις του με έναν καλλιτέχνη που μοιράζονται τις ίδιες αξίες - την αγάπη για την τέχνη και φυσικά, το φαγητό. Άλλωστε, ο Soteur, γνωστός και ως Σωτήρης Φωκέας, κάποτε είχε δημιουργήσει ολόκληρο λογαριασμό στο Twitter αφιερωμένο στην αγάπη του για τη μαγιονέζα (μία πραγματική ιστορία).

Άνθρωποι όπως ο Σωτήρης Φωκέας, με ταλέντο, όρεξη και μοναδικό style, καταφέρνουν μέσα από τη δουλειά τους να αφήσουν το στίγμα τους. Αυτούς τους ανθρώπους υποστηρίζει το efood, έχοντας ως αποτέλεσμα μία ξεχωριστή δημιουργική συνεργασία που έδωσε στο κέντρο της Αθήνας λίγο περισσότερο χρώμα και γέμισε τους δρόμους της με τα αγαπημένα μας φαγητά.

 

Ο Soteur, εμπνευσμένος από τα μενού τεσσάρων συνεργαζόμενων καταστημάτων του efood, ζωγράφισε με τον δικό του μοναδικό τρόπο τα ρολά τους, δημιουργώντας μία σειρά από πολύχρωμα murals σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Βγαίνοντας, λοιπόν, για μια βόλτα στην Αθήνα, θα ανακαλύψετε τέσσερις διαφορετικές τοιχογραφίες που θα σας κάνουν να χαμογελάσετε - από το Big Bad Wolf στην Πατησίων, το Street Souvlaki στην Κολοκοτρώνη, το Home Burger στο Κολωνάκι, αλλά και το Noodle bar στο Σύνταγμα.

Το efood συνεργάζεται με τον Soteur για μία πόλη γεμάτη χρώμα και φαγητό Facebook Twitter

Αναμφίβολα, τα έντονα χρώματα και τα ιδιαίτερα σχέδια του Soteur θα σας τραβήξουν την προσοχή - γι' αυτό, αν βρεθείτε στο κέντρο της πόλης και συναντήσετε ένα από αυτά, είναι μία ιδανική στιγμή για να βγάλετε φωτογραφία μπροστά από το αγαπημένο σας mural, να την ανεβάσετε σε story στο Instagram κάνοντας tag το @efoodgr - έτσι ώστε να σας κάνει repost - και να εκδηλώσετε την αγάπη σας για το φαγητό, με την απαραίτητη δόση χρώματος.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.