Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα

Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
7

«Do yourself a favour: become your own savior» – Daniel Johnston

Κανείς δεν θα σου μαγειρέψει με τόση αγάπη και φροντίδα και με τόσο καλά υλικά όσο εσύ ο ίδιος, εκτός αν ζεις με τη μαμά σου ή αν το έτερόν σου ήμισυ επιδίδεται στην τέχνη της γαστρονομίας. Είχα παραμελήσει τον εαυτό μου στο θέμα του φαγητού κι έτρωγα πολύ απ' έξω. Παρατήρησα, όμως, ότι αυτό είχε αρνητικές επιπτώσεις στον οργανισμό μου. Κάποια στιγμή, που απέκτησα λίγο παραπάνω ελεύθερο χρόνο, αποφάσισα να φροντίσω τον εαυτό μου και να φτιάχνω φαγητό κάθε μέρα. Παράλληλα, ξεκίνησα να φωτογραφίζω τα φαγητά που έφτιαχνα και να τα ανεβάζω στο Ιnstagram, του οποίου το τετράγωνο format και τα φίλτρα-βινιέτες προσαρμόζονται επιτυχημένα στη λήψη των πιάτων από bird's eye view. Το μοίρασμα των φωτογραφιών μου στα social media έχει άμεση ανταπόκριση και ανακάλυψα κι άλλους ανθρώπους που ασχολούνται δημιουργικά με το θέμα της τροφής.

Οι συνταγές που φτιάχνω είναι δικής μου επινόησης, αλλά ψάχνω και στο Ίντερνετ και σε βιβλία για έμπνευση. Στόχος μου είναι να χρησιμοποιώ όσο το δυνατόν πιο φυσικά και ανεπεξέργαστα υλικά. Λόγω δουλειάς κι ενδιαφερόντων είμαι συχνά εκτός σπιτιού, οπότε οργανώθηκα και άρχισα να παίρνω μαζί μου φαγητό σε ταπεράκια και να αναζητώ φιλόξενους πάγκους και γρασίδια για να καθίσω να φάω. Έτσι προέκυψε και η ιδέα του bento picnic στο πάρκο, όπου ο καθένας έχει το δικό του lunchbox και το απολαμβάνει al fresco.

Η καθημερινή αποτύπωση της διαδικασίας έχει δημιουργήσει ένα γαστρονομικό ημερολόγιο των τελευταίων δύο μηνών, όπου τα πιάτα φωτογραφίζονται με λιτό τρόπο – κομμάτια της ζωής μου εμφανίζονται επίσης στο κάδρο. Η συνέχεια και συνέπεια της προσπάθειας με βοηθούν να βρω τη φόρμα μου σε επίπεδο τόσο σωματικό, όσο και μαγειρικό και φωτογραφικό.

=====

Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter

Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
 

Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter
Είσαι ό, τι τρως: Η δίαιτα Facebook Twitter

=====

natachef.com

instagram.com/natachef 

natachef.tumblr.com/

https://twitter.com/natachef

https://www.facebook.com/pages/natachef

Γεύση
7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM