Το φαγητό στην τελετή των Όσκαρ

Facebook Twitter
0

[via] Μέχρι το 1944 η τελετή των Όσκαρ γινόταν κατά τη διάρκεια ενός επίσημου δείπνου. Εκείνη τη χρονιά το δείπνο εξαφανίστηκε και η τελετή άρχισε να γίνεται σε αμφιθέατρο, χωρίς φαγητό. Το φαγητό επέστρεψε το 1958, τη χρονιά που η καλύτερη ταινία ήταν «η γέφυρα του ποταμού Κβάι.»

Για πολλά χρόνια η τελετή γινόταν στο ξενοδοχείο Beverly Hilton και το μενού σχεδιαζόταν από έναν υπεύθυνο του ξενοδοχείου, ο οποίος συχνά σχολιαζόταν περιπαικτικά. Ας πούμε, το 1982, οι 1380 καλεσμένοι έφαγαν κάτι που ονομαζόταν «Supreme de Volaille en Croute Lucullus.»

Τα υπόλοιπα χρόνια η τελετή μετακόμιζε συνεχώς. Το 1988 πάρθηκε η απόφαση να πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην ίδια αίθουσα και το φαγητό ανέλαβε μια εταιρία κέτερινγκ που λεγόταν Abrosia Caterers, για να τους διαδεχτεί η Pavilion Catering στις αρχές του 1990, σε νέα τοποθεσία.

Για την φετινή διοργάνωση και με νέα γενική διευθύντρια, Dawn Hudson, αποφασίστηκε για πρώτη φορά να εγκαταλειφθεί το επίσημο δείπνο με συγκεκριμένες θέσεις. Πολύς κόσμος διαμαρτυρόταν για τις θέσεις ή για τα μεγάλα πιάτα, οπότε φέτος η διοργάνωση θα έχει πιο χαλαρό χαρακτήρα, και οι ηθοποιοί θα μπορούν να κάθονται όπου θέλουν.

αρνί με βινεγκρέτ κόλιανδρου και μέντας 

Επίσης δεν θα υπάρχει κυρίως πιάτο αλλά δέκα μικρά, κρύα ορεκτικά, σούσι μαζί με πιατέλες που θα περιφέρονται: αρνί με βινεγκρέτ κόλιανδρου και μέντας – αστακός και καβούρι με horseradish και μαριναρισμένες ντομάτες – αστακός με κάρι καρύδας, ρύζι και τζίντερ – ψητές πατάες με χαβιάρι και crème fraîche.

ο Wolfgang Puck 

Εδώ και χρόνια, ο σεφ που σχεδιάζει και εκτελεί το μενού είναι ο πανίσχυρος Wolfgang Puck από την Αυστρία. «Τώρα η Dawn κανονίζει, και θέλει να γίνει πάρτι – δεν θέλει ένα επίσημο δείπνο, και είναι αυτό που τους έλεγα εδώ και χρόνια,» λέει ο Puck. “Αλλά το πρόβλημά τους ήταν πάντα οι θέσεις – μαλώσαμε τόσες πολλές φορές – ήταν εντελώς άκαμπτοι σχετικά με τις θέσεις. Φέτος θα έχουμε χαμηλά τραπέζια, καναπέδες, μικρά πιάτα, φαγητά που μπορείς να φας με ένα πιρούνι ή με τα χέρια σου.»

Ο Puck είχε παρατηρήσει ότι οι καλεσμένοι καθόταν στις θέσεις τους για πολύ λίγο – σύντομα άρχιζαν να περιφέρονται σε όλο το χώρο, κι αυτό έκανε τη διανομή φαγητού προβληματική.

Δεν ήταν πάντα έτσι όμως. Τα Smartphones, το Twitter και οι ταμπλέτες έχουν κάνει τον κόσμο ανήσυχο. Τα πάντα είναι πιο γρήγορα, πιο αποσπασματικά, έτσι και το φαγητό, έτσι και η διαδικασία του δείπνου. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι το φαγητό, αλλά ποιός θα μιλήσει με ποιόν και ποιόν θα κουτσομπολέψουν.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ