Γαστροσέξουαλ

Facebook Twitter
0

o Curtis Stone

Υπάρχει αντρικό περιοδικό χωρίς «αντρικές» συνταγές; Ας αφήσουμε τα εισαγωγικά, φυσικά υπάρχουν αντρικά φαγητά- οι άντρες πρέπει να ξέρουν να ψήνουν μπριζόλες, αλλά κανείς δεν περιμένει από αυτούς να φτιάχνουν πίτες και σούπες ή φαγητά για κρυολόγημα. Οι άντρες μαγειρεύουν όπως ασχολούνται με τον κήπο ή όπως ασχολούνται με ξυλουργική: περισσότερο ενδιαφέρον έχει ο εξοπλισμός. Όσοι είναι πράγματι ικανοί να μαγειρέψουν, είναι συνήθως ανίκανοι να μαζέψουν τα πιάτα ή να κάνουν έξυπνα ψώνια. Παρόλα αυτά, ο άντρας που μαγειρεύει εντυπωσιάζει όπως ένα παιδάκι που ξέρει τέλεια την προπαίδεια- είναι κάτι που θα έπρεπε να κάνει, αλλά δεν το θεωρούμε καθόλου αυτονόητο.

Ναι, ναι, γενικεύσεις, αλλά είναι πολύ διασκεδαστικές. Μία βόλτα στο ίντερνετ βοηθάει στην εγκαθίδρυση του στερεότυπου.  Από τα γήπεδα στα κάρβουνα: ένα θέμα που πάντα πυροδοτεί έντονες συζητήσεις.

Άκουσέ με, και θα με θυμηθείς

o Eric Ripert

Στο Αskmen διαβάζω:

«Δεν μπορούν όλοι οι άντρες να μαγειρεύουν καλά. Ούτε όλοι οι άντρες θέλουν να μαγειρεύουν καλά, ούτε και χρειάζεται. Αλλά ο κάθε άντρας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι το να μαγειρεύει που και που για μια γυναίκα είναι κάτι που θα την εντυπωσιάσει στα σίγουρα. Γι’ αυτό είναι σημαντικό ο κάθε άντρας να μπορεί να φτιάξει σωστά μερικά εύκολα φαγητά.

Οι παρακάτω συνταγές απαιτούν πολύ λίγα υλικά και πολύ απλά βήματα, αλλά η επιβράβευση που θα ακολουθήσει είναι ανεκτίμητη. Προσοχή στην εμφάνιση του πιάτου: οι γυναίκες λατρεύουν την παρουσίαση όσο τη γεύση.»

Μετάφραση: κι ένας εκπαιδευμένος μπαμπουίνος μπορεί να μάθει να κάνει κάτι που θα τον οδηγήσει στον απόλυτο στόχο. Οι γυναίκες θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι δε έβαλες φωτιά στην κουζίνα ή στον εαυτό σου. Μην είσαι κορόιδο, είναι πιο εύκολο από το να είσαι γοητευτικός.


Αν σου τηγανίσω ένα αβγό, τι θα κερδίσω;

Marco Pierre White

Σύμφωνα με την έρευνα 'Emergence of the Gastrosexual' που έγινε για την εταιρία PurAsia το 48% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι γνώσεις μαγειρικής κάνουν τον άλλον πιο ελκυστικό και το 23% των αντρών μεταξύ 18-34 ετών δήλωσε ότι έχει μαγειρέψει σε κάποιον με στόχο την αποπλάνηση. Περιέργως, ο ενθουσιασμός των αντρών για το μαγείρεμα δεν έχει συμπαρασύρει και δουλειές όπως το πλύσιμο ρούχων και πιάτων. Οι Gordon Ramsey και ο Jamie Oliver είναι αυτοί που έχουν συμβάλλει στη δημιουργία του μάτσο, ανταγωνιστικού άντρα μάγειρα που περιμένει επιβράβευση και –πώς να το κάνουμε- ανταπόδοση.

Αυτά που λένε οι άντρες μεταξύ τους

Mario Batali

Ο Mario Batali είναι ένας αναγνωρισμένος μάγειρας και γνώστης της ιταλικής κουζίνας, με πολλά επιτυχημένα εστιατόρια. Ο ίδιος ντύνεται με σορτς και Crocs, αλλά μάλλον είναι από τους άντρες που δε χρειάζεται να προσπαθήσουν πολύ: στο άρθρο του για το Esquire συμβουλεύει τους Άντρες, από Άντρα σε Άντρα. Αν το διαβάσετε ολόκληρο μονορούφι μπορεί να θελήσετε να κατουρήσετε ένα δέντρο ή να ξεκινήσετε καυγά σε μπαρ. Ξεκινάει λέγοντας ότι «το καλύτερο φαγητό ήταν αυτό που μπορούσατε να βρείτε» ή «αυτό που πουλάνε σε γήπεδα» και καταλήγει λέγοντας ότι «το μαγείρεμα είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε τρεις φορές την ημέρα, χωρίς χάπια, για το υπόλοιπο της ζωής σας. Και για δύο δραστηριότητες απαιτείται εξάσκηση.»

Αναρωτιέμαι ποια να είναι η δεύτερη….  Πάντως οι ενδιάμεσες συμβουλές «αγοράστε τρία καλά μαχαίρια, πέντε σκεύη για μαγείρεμα και δύο καλά βιβλία μαγειρικής» είναι καλές.

Αν ζούσε ο Χέμινγκγουεϊ στην εποχή του ίντερνετ, θα έγραφε κριτικές για εστιατόρια;

Pho

Ο εκδοτικός οίκος Timothy Mc Sweeney’s από το Σαν Φραντζίσκο έχει εκτός από τα βιβλία του, ένα σάιτ χιουμοριστικό και τεράστιο, με καταπληκτική αισθητική. Το αγαπημένο μου κομμάτι είναι το “Ernest Hemingway, Yelper” στο οποίο ο Alex Buckley γράφει για ρεστοράν και καφέ με το ύφος του μεγάλου συγγραφέα. Και τον πετυχαίνει απόλυτα:

Sun City Asian Bistro and Café
Κατηγορία: Ασία
Δύο αστέρια

Τηλεφώνησα στον Σαμ και τον ρώτησα αν ήθελε να πάμε για φαγητό αλλά είπε ότι είχε προπόνηση σόφτμπολ και του είπα ότι ήταν κρίμα και το έκλεισα. Όταν έφτασα στο Sun City η Μπέα και ο Ρομπ ήταν στο μπαρ, πίσω από γυναίκες με τατουάζ και άντρες με κιθάρες. Καθόταν στη σκιά και οι μπύρες τους ήταν μισάδειες. Ήπιαμε μπύρα και φάγαμε Φο (βιετναμέζικη σούπα με νουντλς) αλλά ο Ρομπ ήταν ανήσυχος και δεν μιλούσε πολύ. Είπε ότι ήθελε να δει μια μπάντα που έπαιζε σε ένα μπαρ στην άλλη πλευρά της πόλης. Η Μπέα τον αποκάλεσε φαντασμένο χίπστερ και ο Ρομπ την αποκάλεσε σκύλα κι εγώ καθόμουν κι έπινα τη μπύρα και ευχόμουν να μην είχα πάει. Έφυγαν νωρίς και πλήρωσα για τα σπρινγκ ρολς της Μπέα και πήγα σπίτι μόνος.

Σημείωση: φυσικά και γνωρίζω αγόρια που ξέρουν να μαγειρεύουν, που είναι νοικοκύρηδες και δεν το κάνουν και θέμα αλλά δε μπορώ να σας τους γνωρίσω γιατί είναι όλοι μέλη μίας απολύτως μυστικής οργάνωσης και απειλείται η ζωή μου.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ