The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens

The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Η φρεσκάδα της καλής πρώτης ύλης εμπλουτίζεται με εξωτικές πινελιές. Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη
0

Στρατηγική η θέση του ολοκαίνουριου εστιατορίου The Grand by Interni στο rooftop του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens στη Συγγρού. Μόλις διαβείς το κατώφλι του, σε αγκαλιάζει το λαμπερό αττικό φως, μια αίσθηση καλής αύρας και θετικής ενέργειας. Η πόλη της Αθήνας βρίσκεται στα πόδια σου και το βλέμμα σου ταξιδεύει από την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό μέχρι τη θάλασσα του Σαρωνικού. Το περιβάλλον συνδυάζει αριστοτεχνικά τα επιλεκτικά design έπιπλα με τις καθαρές γραμμές σε γήινες αποχρώσεις, τα εντυπωσιακά μαρμάρινα τραπέζια και το άφθονο πράσινο.


Εξωτισμός και κομψότητα συνδυάζονται ιδανικά σε έναν μοντέρνο χώρο και η εσωτερική αρχιτεκτονική του Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου ακολουθεί τη φιλοσοφία του Interni. Η μεγάλη μπάρα είναι καλόγουστη και προσελκύει τις παρέες που θέλουν να απολαύσουν τα signature cocktails της Χριστίνας Φωκά, τα οποία αναλαμβάνουν να σε μυήσουν στη φιλοσοφία των less (if no) zero homemade cocktails με «σπιτικά» μείγματα και φρέσκα υλικά σε μια δημιουργική συνάντηση Ελλάδας και Ασίας.

Το Grand by Interni έχει την αύρα ενός μητροπολιτικού εστιατορίου και το μενού του executive chef Θάνου Κακαρά συνδυάζει σε καλές δόσεις τη Μεσόγειο με την Ασία.


Με το κοκτέιλ στο χέρι ανακαλύπτεις την καλοκαιρινή ατμόσφαιρα του εξωτερικού χώρου με την πισίνα και τη μαγευτική θέα. Το Grand by Interni έχει την αύρα ενός μητροπολιτικού εστιατορίου και το μενού του executive chef Θάνου Κακαρά συνδυάζει σε καλές δόσεις τη Μεσόγειο με την Ασία. Η φρεσκάδα της καλής πρώτης ύλης εμπλουτίζεται με εξωτικές πινελιές.

The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη
The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη


Το ανακαλύπτεις μόλις προσγειωθεί στο τραπέζι σου το σεβίτσε λαβράκι με leche de tigre και μάνγκο, που συνδυάζει ψητή γλυκοπατάτα και τσιπς λωτού (18€). Απολαυστικό είναι το μοσχαρίσιο tataki με απαλή κρούστα από σουσάμι και ροζ πιπέρι που ενισχύεται από citrus ponzu sauce, edamame και ωραίο σπαγγέτι ρέβας (16€). Από τις πέντε σαλάτες που φιγουράρουν στο μενού δοκιμάσαμε την απολαυστική Interni Salad με ποικιλία πράσινων σαλατικών, ζεστό κατσικίσιο τυρί, τραγανά καραμελωμένα πεκάν, αχλάδι που χάριζε την δροσιά του και sherry βινεγκρέτ (14€).


Από τα ορεκτικά, τα φρέσκα νιόκι με ρικότα σε κρέμα από κατσικίσιο τυρί δένουν γευστικά με τους κύβους καραμελωμένου σύκου, το λάδι τρούφας και το τυρί πεκορίνο (14€). Προσπεράσαμε τις προτάσεις σε πάστα και ριζότο και πήραμε γεύση από το φρέσκο ψάρι ημέρας, ένα λαβράκι ψητό στη σχάρα, που συνοδεύουν ψητά λαχανικά και αρωματικό λαδολέμονο.

The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Εξωτισμός και κομψότητα συνδυάζονται ιδανικά σε έναν μοντέρνο χώρο και η εσωτερική αρχιτεκτονική του Γρηγόρη Κωνσταντόπουλου ακολουθεί τη φιλοσοφία του Interni. Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη


Ψημένη όπως τη ζητήσαμε ήρθε η ζουμερή Black Angus rib-eye ταλιάτα που συνόδευε σαλάτα ρόκα με παρμεζάνα και truffle βινεγκρέτ (31€). Μπορείς να επιλέξεις κάποια από τις τέσσερις συνοδευτικές σάλτσες του καταλόγου, όπως σος πιπεριού, Μαδέρα, βουτύρου και μυρωδικών (3 ευρώ η καθεμία), που θα τονίσουν ευχάριστα τη γεύση του κρέατος.


Ο γλυκός επίλογος γράφτηκε με ελληνικά επιδόρπια, όπως ο ζεστός σιμιγδαλένιος χαλβάς με παστέλι μελιού και παγωτό καϊμάκι (9€) και ο μπακλαβάς με παγωτό μαστίχα, ροζ πιπέρι και μους από πραλίνα φουντουκιού (9€).

The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη
The Grand by Interni: Επισκεφθήκαμε το νέο εστιατόριο του ξενοδοχείου Grand Hyatt Athens Facebook Twitter
Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη


The Grand by Interni, Grand Hyatt Athens, Συγγρού 115, Αθήνα, 214 4021208

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT