H μουσική θρέφει χωρίς να τρώγεται, μέρος δεύτερο

Facebook Twitter
0

Σε συνέχεια από χθες, μερικές ακόμα ιστορίες ονομάτων που έχουν σχέση με το φαγητό. Σας προτείνω θερμότατα να ακούσετε όλα τα τραγούδια, θα με θυμηθείτε!


Α taste of honey

Οι A taste of Honey τραγουδάνε το Sukiyaki στα αγγλικά το 1979 και κάνουν τεράστια επιτυχία.

Πολλά χρόνια πριν από τη μελένια γεύση όμως το είχε κάνει επιτυχία ο γιαπωνέζος Kyu Sakamoto, και όταν λέμε πιο πριν εννοούμε το 1963. Ο άτυχος Sakamoto πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1985.

Το καλύτερο είναι ότι sukiyaki είναι ένα παραδοσιακό γιαπωνέζικο πιάτο, το οποίο αποτελείται από κρέας (συνήθως βοδινό, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες) το οποίο βράζει σιγά σιγά πάνω στο τραπέζι μαζί με λαχανικά. Η διαδικασία γίνεται μέσα σε ένα ρηχό σιδερένιο σκεύος και το υγρό στο οποίο βράζουν τα υλικά αποτελείται από σάλτσα σόγιας, ζάχαρη και mirin (κάτι σαν σάκε, με λιγότερο αλκοόλ). Συνήθως, κάθε μπουκιά πριν φαγωθεί, βυθίζεται σε ωμά, χτυπημένα αβγά.

 

Μία από τις ιστορίες αυτού του πιάτου είναι η εξής: κάποτε, ένας άρχοντας μετά το κυνήγι πήγε στην καλύβα ενός χωρικού και τον διέταξε να του μαγειρέψει το θήραμα. Ο χωρικός, ο οποίος δεν είχε κατάλληλα σκεύη για την περίπτωση, καθάρισε το φτυάρι του (Suki) και έψησε εκεί το κρέας (yaki).

Apple Pie Motherhood Band

 

Λίγη ψυχεδέλεια από τη Βοστώνη και μετά από τη Νέα Υόρκη:

 

Οι Apple Pie Motherhood Band αρχικά λεγόταν  Sacred Mushroom αλλά ο νέος τους μάνατζερ αποφάσισε ότι αυτό το όνομα ήταν πολύ κραυγαλέα σχετιζόμενο με τα ναρκωτικά και πρότεινε το καινούριο, το οποίο προέκυψε από το τραγούδι τους Long Live Apple Pie.

 

Το τραγούδι ίσως να μιλάει για τους παρίες, τους άστεγους και τους ναρκομανείς, οι οποίοι είναι «the children of the open sky». Η γυναίκα που αναφέρεται ίσως είναι η ίδια η Αμερική και η πρόσκλησή της (come inside any of my open doors) είναι μία τραγική ειρωνία, αφού οι άνθρωποι στους οποίους μιλάει δεν θα γίνουν ποτέ μέλος της κοινωνίας προκειμένου να γευτούν τη «μηλόπιτα», η οποία είναι το σύμβολο της καθώς πρέπει Αμερικής. Αλλά μπορεί και να υπάρχει τελείως άλλη ερμηνεία. Μιλάμε για ψυχεδέλεια άλλωστε.

Close Lobsters

 

Οι Close Lobsters έβγαλαν αυτό το κομμάτι το 1987 και έχουν πολλούς (εντάξει όχι πολλούς) οπαδούς που τους θεωρούν ισάξιους με τους Stone Roses. Ήταν μία μπάντα από την Σκωτία των οποίων τα μέλη δε μπορούσα να αποφασίσουν μεταξύ του “The Close” και “The Lobsters”.

My Friend the Chocolate Cake

 

Πρόκειται για μπάντα από την Αυστραλία, η οποία υπάρχει ακόμα. Η μουσική τους είναι κάπως folk/pop/rock που αν είναι του γούστου σας, θα σας αρέσουν σίγουρα. Όσο για το όνομα: ήταν τόσο επείγον να βρούνε ένα, που διάλεξαν τον τίτλο ενός τραγουδιού ενός άλλου συγκροτήματος που ήταν στην εταιρία στην οποία επρόκειτο να υπογράψουν. Τελικά τους άρεσε, γιατί σε ποιον δεν αρέσει το κέικ σοκολάτας;

 

Ξέρετε κι εσείς μπάντες με φαγώσιμα στο όνομά τους; Πείτε μας στα σχόλια!

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ