H μουσική θρέφει χωρίς να τρώγεται, μέρος δεύτερο

Facebook Twitter
0

Σε συνέχεια από χθες, μερικές ακόμα ιστορίες ονομάτων που έχουν σχέση με το φαγητό. Σας προτείνω θερμότατα να ακούσετε όλα τα τραγούδια, θα με θυμηθείτε!


Α taste of honey

Οι A taste of Honey τραγουδάνε το Sukiyaki στα αγγλικά το 1979 και κάνουν τεράστια επιτυχία.

Πολλά χρόνια πριν από τη μελένια γεύση όμως το είχε κάνει επιτυχία ο γιαπωνέζος Kyu Sakamoto, και όταν λέμε πιο πριν εννοούμε το 1963. Ο άτυχος Sakamoto πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1985.

Το καλύτερο είναι ότι sukiyaki είναι ένα παραδοσιακό γιαπωνέζικο πιάτο, το οποίο αποτελείται από κρέας (συνήθως βοδινό, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες) το οποίο βράζει σιγά σιγά πάνω στο τραπέζι μαζί με λαχανικά. Η διαδικασία γίνεται μέσα σε ένα ρηχό σιδερένιο σκεύος και το υγρό στο οποίο βράζουν τα υλικά αποτελείται από σάλτσα σόγιας, ζάχαρη και mirin (κάτι σαν σάκε, με λιγότερο αλκοόλ). Συνήθως, κάθε μπουκιά πριν φαγωθεί, βυθίζεται σε ωμά, χτυπημένα αβγά.

 

Μία από τις ιστορίες αυτού του πιάτου είναι η εξής: κάποτε, ένας άρχοντας μετά το κυνήγι πήγε στην καλύβα ενός χωρικού και τον διέταξε να του μαγειρέψει το θήραμα. Ο χωρικός, ο οποίος δεν είχε κατάλληλα σκεύη για την περίπτωση, καθάρισε το φτυάρι του (Suki) και έψησε εκεί το κρέας (yaki).

Apple Pie Motherhood Band

 

Λίγη ψυχεδέλεια από τη Βοστώνη και μετά από τη Νέα Υόρκη:

 

Οι Apple Pie Motherhood Band αρχικά λεγόταν  Sacred Mushroom αλλά ο νέος τους μάνατζερ αποφάσισε ότι αυτό το όνομα ήταν πολύ κραυγαλέα σχετιζόμενο με τα ναρκωτικά και πρότεινε το καινούριο, το οποίο προέκυψε από το τραγούδι τους Long Live Apple Pie.

 

Το τραγούδι ίσως να μιλάει για τους παρίες, τους άστεγους και τους ναρκομανείς, οι οποίοι είναι «the children of the open sky». Η γυναίκα που αναφέρεται ίσως είναι η ίδια η Αμερική και η πρόσκλησή της (come inside any of my open doors) είναι μία τραγική ειρωνία, αφού οι άνθρωποι στους οποίους μιλάει δεν θα γίνουν ποτέ μέλος της κοινωνίας προκειμένου να γευτούν τη «μηλόπιτα», η οποία είναι το σύμβολο της καθώς πρέπει Αμερικής. Αλλά μπορεί και να υπάρχει τελείως άλλη ερμηνεία. Μιλάμε για ψυχεδέλεια άλλωστε.

Close Lobsters

 

Οι Close Lobsters έβγαλαν αυτό το κομμάτι το 1987 και έχουν πολλούς (εντάξει όχι πολλούς) οπαδούς που τους θεωρούν ισάξιους με τους Stone Roses. Ήταν μία μπάντα από την Σκωτία των οποίων τα μέλη δε μπορούσα να αποφασίσουν μεταξύ του “The Close” και “The Lobsters”.

My Friend the Chocolate Cake

 

Πρόκειται για μπάντα από την Αυστραλία, η οποία υπάρχει ακόμα. Η μουσική τους είναι κάπως folk/pop/rock που αν είναι του γούστου σας, θα σας αρέσουν σίγουρα. Όσο για το όνομα: ήταν τόσο επείγον να βρούνε ένα, που διάλεξαν τον τίτλο ενός τραγουδιού ενός άλλου συγκροτήματος που ήταν στην εταιρία στην οποία επρόκειτο να υπογράψουν. Τελικά τους άρεσε, γιατί σε ποιον δεν αρέσει το κέικ σοκολάτας;

 

Ξέρετε κι εσείς μπάντες με φαγώσιμα στο όνομά τους; Πείτε μας στα σχόλια!

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΕΞ Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Γεύση / Έκανε την Ελληνίδα μαμά του αστέρι του TikTok κι όταν εκείνη πέθανε, συνέχισε να μαγειρεύει τις συνταγές της

Ο Ελληνοαμερικανός stand-up κωμικός Γκας Κωνσταντέλλης έφτιαξε έναν «βωμό» στα social media για τη μητέρα του και τις συνταγές της, οι οποίες συγκεντρώνονται τώρα σ’ ένα βιβλίο.
THE LIFO TEAM
Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ