Η σαλάτα της Τζένιφερ Άνιστον

Η σαλάτα της Τζένιφερ Άνιστον Facebook Twitter
1

Μετά από ένα πολύ διάσημο γάμο και διαζύγιο, δημόσια αντιπαράθεση με το ζεύγος Μπραντζελίνα και κάποιες απόπειρες, η (σχεδόν) συμπατριώτισσα Ρέιτσελ/Τζένιφερ αρραβωνιάστηκε. Περιμένοντας τον γάμο – όχι, δεν θα γίνει στην Κρήτη, ούτε στη Σκιάθο ούτε στην Αντίπαρο – μπορείτε να δοκιμάσετε τις δύο σαλάτες που έγιναν διάσημες λόγω της Τζένιφερ:

Πριν από δύο χρόνια η Κόρτνεϊ Κοξ/Μόνικα έκανε μια δήλωση που αντήχησε στα απύθμενα βάθη του ίντερνετ και ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι συζητήσεων, διαφωνιών και σχολίων: τα τρία κορίτσια από τα «Φιλαράκια» έτρωγαν επί δέκα χρόνια, κάθε μεσημέρι, το ίδιο φαγητό: σαλάτα Cobb.

Αν προσπεράσουμε το γεγονός ότι τρεις άνθρωποι που είχαν τον κόσμο στα πόδια τους έτρωγαν επί δέκα χρόνια το ίδιο φαγητό (άλλωστε και ο Αϊνστάιν είχε το ίδιο κοστούμι σε πολλά αντίτυπα για να μην χάνει χρόνο με το ντύσιμο) η πληροφορία είναι πάλι δύσκολο να γίνει επεξεργάσιμη.  

Σαλάτα Cobb; Είναι δυνατόν; Η σαλάτα Cobb παραδοσιακά γεμάτη με θερμίδες: βραστό αβγό, μπέικον, λάδι! Η Κόρτνεϊ έσπευσε να συμπληρώσει: όχι η κλασική σαλάτα Cobb, όχι. Μια εκδοχή της Τζένιφερ που ήταν πιο ελαφριά, με γαλοπούλα και ρεβίθια. Δηλαδή μια άλλη σαλάτα. Την οποία θα αποπειραθώ να αναπαραστήσω, γιατί όσο και αν ψάξει κανείς, δε βρίσκει τη συνταγή «à la Friends.»

Κλασική σαλάτα Cobb

Dressing

(για 2-3 σαλάτες, το οποίο διατηρείται σε βάζο στο ψυγείο)

  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κουτάλι χυμός λεμονιού
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 κουταλάκι γούστερ σος
  • ½ κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • Αλάτι, πιπέρι

Για τη σαλάτα

  • ½ iceberg σε κομμάτια
  • ½ μαρούλι
  • 1 ματσάκι κάρδαμο
  • 60 γρ ροκφόρ
  • 6 φέτες μπέικον
  • 3 αβγά σφιχτά βρασμένα κομμένα στα 4
  • 1 στήθος κοτόπουλο χωρίς κόκκαλο, βρασμένο και κομμένο σε κομμάτια
  • 1 αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια
  • Αλάτι, πιπέρι

Ανακατέψτε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι πολύ καλά. Στο τέλος προσθέστε το λάδι λίγο λίγο, ανακατεύοντας συνέχεια. Μπορεί να γίνει και μονομιάς στο μούλτι. Αφήστε το μίγμα για λίγη ώρα στο ψυγείο, η γεύση του βελτιώνεται.

Για τη σαλάτα ξεκινήστε τοποθετώντας σε ένα μπολ με τα πράσινα λαχανικά, και προσθέστε από πάνω τα υπόλοιπα. Συμπληρώστε με το dressing.

H σαλάτα Cobb της Τζένιφερ Άνιστον

Αφαιρέστε τα αβγά, το μπέικον και το κοτόπουλο. Στη θέση τους προσθέστε βρασμένα ρεβίθια, στήθος γαλοπούλας και μπέικον γαλοπούλας και ντομάτα.

Γεύση
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια
Τι είναι η γούστερ σος??.. Μπορώ να την αντικαταστήσω με κάτι πιο γνωστό?.. (Ούτε το ροκ φορ το θεωρώ απαραίτητο..! )Υ.Γ. Γουστάρω αβοκάντο σε σαλάτα!