Η σάλτσα του Ραντς

Η σάλτσα του Ραντς Facebook Twitter
4

Σύμφωνα με την επικρατέστερη φήμη, η σάλτσα ρανς ανακαλύφθηκε σε ένα αληθινό ραντς, και συγκεκριμένα στο Hidden Valley Ranch που υπήρχε τη δεκαετία του '50 στην Καλιφόρνια. Το θεϊκό μίγμα ξινόγαλου, ξινής κρέμας, γιαουρτιού, κρεμμυδιού και σκόρδου ενθουσίασε την εταιρία Clorox που αγόρασε τη συνταγή το 1972. Όμως η εταιρία λέει τώρα μια άλλη ιστορία: ότι ο διευθυντής της Clorox, Grant LaMontagne εμπνεύστηκε την ιδέα όταν είδε την έφηβη κόρη του να βουτάει σε αυτό το μίγμα τον σολωμό της.

Η σάλτσα Ranch είναι η πιο δημοφιλής σάλτσα για σαλάτα στις ΗΠΑ: οι Αμερικανοί τη χρησιμοποιούν διπλάσιες φορές από τις υπόλοιπες σάλτσες. Επίσης τη βάζουν στο κοτόπουλο, στις τηγανιτές πατάτες, στην πίτσα, στα σάντουιτς και στα τσιπς. Τεράστια απειλή για το κέτσαπ!

Εκατομμύρια είναι οι συνταγές της, αλλά φαντάζομαι ότι θέλετε μια εύκολη. Η παρακάτω ζητάει sour cream ή crème fraiche – επειδή δε θα βρείτε εύκολα, μπορείτε να βάλετε γιαούρτι, καλύτερα στραγγιστό για να μην χαλάσει η σύσταση.

Ranch Dressing

  • 1 1/3 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 1/3 φλιτζάνι sour cream (ή crème fraiche, ή γιαούρτι)
  • 1/3 φλιτζάνι ξινόγαλα
  • ½ κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη (ή και φρέσκο, πάρα πολύ ψιλοκομμένο)
  • ½ κουταλάκι κρεμμύδι σε σκόνη (ή και φρέσκο, πάρα πολύ ψιλοκομμένο)
  • Πιπέρι μαύρο
  • Πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι
  • Άνηθος
  • Μαϊντανός
  • 2 σταγόνες Worcestershire sauce

Γεύση
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT

σχόλια

3 σχόλια