ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Το ήρεμο σύμπαν του Air Lounge στο Fresh Hotel

Το ήρεμο σύμπαν του Air Lounge στο Fresh Hotel Facebook Twitter
0
Το ήρεμο σύμπαν του Air Lounge στο Fresh Hotel Facebook Twitter


To Fresh Hotel βρίσκεται στην καρδιά της κεντρικής αγοράς της Αθήνας και ξεχωρίζει με τα ανοιξιάτικα χρώματά του. Αν και βρίσκεται σε πολύβουο σημείο, όταν ανέβεις στον 9ο όροφο, στο «Air Lounge» bar, ανακαλύπτεις ένα ήρεμο σύμπαν. Η θέα στην πόλη, στην Ακρόπολη, απρόσκοπτη. Το περιβάλλον είναι ευχάριστο και εκπέμπει οικειότητα, με τις βιβλιοθήκες, τον απαλό φωτισμό και τα αναπαυτικά καθίσματα. Από το πρωί, που τον χώρο τον λούζει ο ήλιος, μπορείς να πιεις τον καφέ σου και να δοκιμάσεις ένα ωραίο σάντουιτς με τορτίγια και ψητά λαχανικά, μανιτάρια πλευρώτους, ντομάτα και ανάλαφρη κρέμα γιαουρτιού (€8).Το βράδυ, η σάλα, που περιβάλλεται από τζαμαρίες, αλλάζει ύφος. Δοκιμάσαμε την ευωδιαστή μαραθόπιτα που είναι ζυμωμένη με ελαιόλαδο και συνοδεύεται με ντιπ γιαουρτιού (€6,50). Ωραίο γευστικό συνδυασμό κάνει η καλοδουλεμένη φάβα με φρέσκο κρεμμυδάκι, κάππαρη και καπνιστή πέστροφα «πηγών Ταϋγέτου» (€10,50). Η μυρωδιά της τρούφας που έρχεται από το διπλανό τραπέζι σε τραβάει από τη μύτη και μπαίνεις στον πειρασμό να δοκιμάσεις τις πατάτες που είναι κομμένες σε τσιπς και αρωματισμένες με φρέσκο θυμάρι και λάδι τρούφας (€5) . Ελκυστικές είναι τρεις σαλάτες που φιγουράρουν στο μενού, καθώς και οι επιλογές σε ζυμαρικά και ριζότο. Μου άρεσε που στον κατάλογο προσφέρεται η δυνατότητα να παραγγείλεις ζυμαρικά χωρίς γλουτένη, με έξτρα χρέωση 3 ευρώ. Καλή επιλογή είναι οι χειροποίητες ταλιατέλες ζυμωμένες με φέτα και ούζο, που συνοδεύονται από φρέσκο σολομό και λαχανικά (€14,50). Από τα κυρίως πιάτα, νόστιμα μαγειρεμένο έρχεται το κοτόπουλο ελευθέρας βοσκής σε σάλτσα από κόκκινο κρασί, με ξινό τραχανά και γραβιέρα (€18,50). Τα αρώματα του κρασιού ενισχύουν τη γευστική προσωπικότητα του πιάτου. Για το τέλος, μια ανάλαφρη τάρτα με κρέμα πατισερί και αχλάδια (€7,50) . Η σεφ Ινόη Ιωαννίδου τιμάει στην κουζίνα της τα προϊόντα της εποχής και στα πιάτα της ανακαλύπτεις αγάπη, ισορροπία και καλή τεχνική.

Το ήρεμο σύμπαν του Air Lounge στο Fresh Hotel Facebook Twitter

☛ Fresh Hotel, Σοφοκλέους 26, Αθήνα, 210 5248511

0

ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT