«Κωστηλάτα»: Ένα φυσικό μεταλλικό νερό με διακεκριμένη γεύση και ποιότητα

«Κωστηλάτα»: Ένα φυσικό μεταλλικό νερό με διακεκριμένη γεύση και ποιότητα Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Ζούμε σε μία εποχή που θέλουμε να γνωρίζουμε πως τα αγαθά που καταναλώνουμε είναι αγνά. Κι αν υπάρχει ένα αγαθό που θεωρείται το πιο αγνό όλων, αυτό είναι το νερό. Η φρεσκάδα και η δροσερή του γεύση είναι δύο ιδιότητες που επιθυμούμε να έχει το νερό που επιλέγουμε - και ειδικότερα το φυσικό μεταλλικό νερό.

Η Ελλάδα είναι μία χώρα με πολλές φυσικές πηγές - οι πηγές Κωστηλάτας βρίσκονται σε ένα από τα επιβλητικότερα ορεινά συμπλέγματα των Αθαμανικών Ορέων, που θεωρούνται από τις πιο άγριες κορυφογραμμές της Πίνδου. Συγκεκριμένα, στην περιοχή υπάρχουν περισσότερες από 300 πηγές νερού - και από εκεί προέρχεται και το φυσικό μεταλλικό νερό «Κωστηλάτα», το οποίο ξεκινά ως νιφάδα χιονιού ή σταγόνα βροχής- από τις κορυφές των Αθαμανικών Ορέων, συνεχίζει την πορεία του υπογείως, περνώντας μέσα από τα βραχώδη φίλτρα της φύσης, αναβλύζει στην πηγή του σε υψόμετρο 1.450 μέτρων, όπου και γίνεται η εμφιάλωσή του σε μια υπερσύγχρονη γραμμή παραγωγής.

«Κωστηλάτα»: Ένα φυσικό μεταλλικό νερό με διακεκριμένη γεύση και ποιότητα Facebook Twitter

Αυτό που κάνει το νερό «Κωστηλάτα» να ξεχωρίζει, είναι τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Καθώς δεν επιδέχεται καμία διαδικασία απολύμανσης ή χημικής κατεργασίας, το νερό αποκτά με τρόπο αργό και σίγουρο την ιδανική χημική ισορροπία σε μέταλλα και pH και ταυτόχρονα μας χαρίζει την αξεπέραστα απαλή και δροσερή του γεύση. Η εξαιρετικά χαμηλή περιεκτικότητά του τόσο σε νάτριο (Na+: 1,1 mg/l) όσο και σε μαγνήσιο (Mg++: 2,0 mg/l), το καθιστά κατάλληλο σε ανθρώπους που ακολουθούν μια δίαιτα χαμηλή σε νάτριο και συνιστάται σε άτομα που πάσχουν από χρόνιες καρδιακές παθήσεις.

Σε ό,τι αφορά τη σκληρότητα του νερού, είναι παράμετρος ποιότητάς του που σχετίζεται με την περιεκτικότητα αυτού σε άλατα ασβεστίου και μαγνησίου. Το φυσικό μεταλλικό νερό «Κωστηλάτα» είναι το νερό με την χαμηλότερη ολική σκληρότητα, γεγονός που αποδεικνύει περεταίρω την ποιότητά του, κατατάσσοντάς το σε ένα από τα πιο ολιγομεταλλικά νερά στην Ευρώπη.

«Κωστηλάτα»: Ένα φυσικό μεταλλικό νερό με διακεκριμένη γεύση και ποιότητα Facebook Twitter

Με βάση όλα τα παραπάνω, το φυσικό μεταλλικό νερό «Κωστηλάτα» έλαβε ακόμα μία διάκριση που το καθιστά στην κορυφή της λίστας στις προτιμήσεις τόσο της αγοράς, όσο και των καταναλωτών. Συγκεκριμένα, έλαβε για 7η συνεχόμενη χρόνια την κορυφαία διάκριση από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας (iTQi - International Taste & Quality Institute).

H νέα αυτή διάκριση με το Diamond Taste Award 2021 απονέμεται σε προϊόντα που έχουν βραβευτεί με 3 αστέρια για 7 φορές σε μια περίοδο 10 ετών. Έτσι λοιπόν, κατατάσσει το προϊόν ως κορυφαία ποιότητα τόσο σε διεθνές επίπεδο και δικαιώνει για μια ακόμη χρονιά τους στόχους της εταιρείας. Η κριτική επιτροπή του Taste Institute απαρτίζεται από καταξιωμένους σεφ και σομελιέ και η αυστηρή μεθοδολογία γευσιγνωσίας έχουν συντελέσει στο να γίνει το Superior Taste Award η πιο διάσημη ανεξάρτητη πιστοποίηση σε όλο τον κόσμο, 100% επικεντρωμένη στην γεύση.

«Κωστηλάτα»: Ένα φυσικό μεταλλικό νερό με διακεκριμένη γεύση και ποιότητα Facebook Twitter

Για μία ακόμη χρονιά, λοιπόν, το φυσικό μεταλλικό νερό «Κωστηλάτα» αποδεικνύει την ποιότητά του σε κάθε τομέα. Όχι μόνο από μία ακόμη σημαντική διάκρισή του, αλλά και από την ποιοτική του προέλευση, δροσερή γεύση και ξεχωριστή φρεσκάδα, που κάνουν τη διαφορά. Μάλιστα, μέσα στους επόμενους μήνες, η εταιρία αλλάζει όλες τις συσκευασίες με νέες, οι οποίες θα αποτελούνται από αυτοδιασπώμενο r-pet, ένα 100% ανακυκλώσιμο προϊόν και πολύ σημαντικό σύμμαχο στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματός της.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM