Μετά τη Σχολή

Μετά τη Σχολή Facebook Twitter
Φιλέςα Φογκ
0

01. Simply Burgers

Νέα Ερυθραία, Κ. Βάρναλη 78, 210 6252690 / Χαλάνδρι, λεωφόρος Κηφισίας 228, 210 6800633 / Βριλήσσια, Λ. Πεντέλης 41, 210 8033833 / Παγκράτι, Αντήνορος 38, 210 7290007 / Νέα Σμύρνη, Λ. Συγγρού 133, 210 9332500 / Άγιος Στέφανος, Ηρώων Πολυτεχνείου 13, 210 6219099 / Αγία Παρασκευή, Ευεργέτου Γιαβάση 13, 210 6000688 / Νέο Ηράκλειο, Λ. Ηρακλείου 357, 210 2833838 / Μαρούσι, Χατζηαντωνίου 3, 210 8025111 / Γλυφάδα, Δ. Γούναρη 187, 210 9606900 / Αμπελόκηποι, Καρύστου 6, 210 6994949 / Παλαιό Φάληρο, Λ. Αμφιθέας 183, 210 9842700 / Ηλιούπολη, Λ. Πρωτόπαπα 43, 210 9948888 / Πειραιάς, Σωτήρος Διός 48 (Πασαλιμάνι), 210 4171355 / Γαλάτσι, Σύρου 5, 210 2910444 / Περιστέρι, Παρασκευοπούλου 44Β (Μπουρνάζι), 210 5761501

Όσο πιο φρέσκα τα υλικά, τόσο πιο καλή η γεύση! Αυτή είναι η φιλοσοφία των Simply Burgers, της αλυσίδας που άλλαξε τα δεδομένα στον χώρο του έτοιμου φαγητού. Burger από 100% φρέσκο μοσχαρίσιο κιμά σε χειροποίητο ψωμάκι που ψήνεται καθημερινά, για να είναι πάντα φρέσκο! Βρείτε το κοντινότερο κατάστημα στη σελίδα www.facebook.com/simplyburgers και απολαύστε μια από τις 8 αυθεντικές συνταγές burger, όπως το αγαπημένο The Godfather με διπλό τυρί, μπέικον και φρέσκα μανιτάρια σοτέ. Όλα τα burgers συνοδεύονται από τηγανητές πατάτες country style και τη μοναδική σος Creole για ένα χορταστικό γεύμα! Σπεύσατε!

02. Παγωτομάνια

Ελβετίας 16 & Τασσοπούλου, Αγία Παρασκευή, 210 6003288

Το παγωτό πλέον δεν έχει εποχή, ειδικά στην Ελλάδα, που το καλοκαίρι κρατάει μέχρι τις αρχές του χειμώνα. Στην Παγωτομανία της Αγίας Παρασκευής θα βρείτε περισσότερες από 40 γεύσεις παγωτού και, πέρα από τις συνηθισμένες, θα γευτείτε και άλλες, όπως τσιχλόφουσκα, πανακότα και μιλφέιγ. Εκτός από παγωτό, θα βρείτε και φρεσκοψημένες βάφλες, τούρτες και γλυκά ημέρας.

03. Rooster

Πλατεία Αγίας Ειρήνης 4, Μοναστηράκι, 210 3224410

Όσοι ξέρουν την Αθήνα καλά λένε πως η πλατεία Αγίας Ειρήνης είναι η νέα Καρύτση. Αν θέλετε να ξεφύγετε απ’ το ρεύμα, δημιουργώντας ένα καινούργιο, δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το Rooster. Είναι ανοιχτό απ’ το πρωί μέχρι αργά το βράδυ και τα τραπεζάκια του πάνω στην πλατεία γίνονται ανάρπαστα, ενώ στο εσωτερικό του θα βρείτε βιβλιοθήκη για BookCrossing, όπου μπορείτε να δανείζεστε και να δανείζετε βιβλία.

04. Πίτα Παν

Village Park Ρέντη, Θηβών 288, Άγιος Ιωάννης, 210 4253200 / Αγ. Ιωάννου & Γιαβάση 1, Αγ. Παρασκευή, 210 6001604 / Odeon Kosmopolis, λεωφ. Κηφισίας 73, Μαρούσι, 210 6198986 / Πηνελόπης Δέλτα 31 & Σικελιανού, Ν. Ψυχικό, 210 6727050 / Ιοφώντος 33, πλ. Κάραβελ, Παγκράτι, 210 7252525 / Ερμού 2, Σύνταγμα, 210 3312212

Η πρώτη αλυσίδα του είδους στην Ελλάδα σερβίρει σουβλάκια, πίτες και σαλάτες από άριστες πρώτες ύλες, προσφέροντας μια ισορροπημένη διατροφή σε πολύ καλές τιμές. Απολαύστε τα «σουβλάκια νέας γενιάς» Πίτα Παν που διατηρούν τις παραδοσιακές αξίες και διαμορφώνουν μια νέα τάση, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, σ’ ένα από τα 6 σημεία σε όλη την Αθήνα ή στο σπίτι σας, με την υπηρεσία delivery. Καλά νέα: όλα τα καταστήματα διαθέτουν δωρεάν wi-fi.

05. Octoberfest

Αγίου Ιωάννου 82, Αγία Παρασκευή, 210 6082999

Σε μια καλή μπίρα δεν είπε ποτέ κανείς όχι. Έτσι, αν θέλετε να φέρετε τους φίλους σας στο Octoberfest της Αγίας Παρασκευής, δεν θα συναντήσετε πολλές αντιστάσεις. Με μεγάλη ποικιλία στις μπίρες, διαθέτει βαρελίσιες, ξανθές, μοναστηριακές και πολλά ακόμη είδη, ενώ τα πιάτα του τις συνοδεύουν μοναδικά. Καλά νέα: Μέχρι τις 2 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η 12η Γιορτή Μπίρας που διοργανώνεται στο Octoberfest. Προλάβετε!

06. Κάνδαυλος

Περσεφόνης 47 & Ικαριέων 2, Γκάζι, 210 3424725

Το θρυλικότερο σουβλάκι στο Γκάζι, με τα τραπεζάκια του ν’ απλώνονται ακριβώς δίπλα απ’ την πλατεία, έχει ταΐσει ορδές πεινασμένων ξενύχτηδων πριν ή μετά τη βραδινή τους έξοδο στα γειτονικά μπαράκια. Εδώ θα φάτε σουβλάκια, μερίδες, σαλάτες και ορεκτικά για να πάρετε δυνάμεις πριν από την έξοδο ή μετά, για να καταφέρετε να βρείτε τον δρόμο για το σπίτι. Σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους φοιτητές προσφέρει έκπτωση 10%, όπως έχει απορροφήσει και το 23% του ΦΠΑ.

07. Story

Κολοκοτρώνη & Θησέως 15, 211 7109312

Το Story επιστρέφει στη νυχτερινή διασκέδαση της πόλης και όχι μόνο. Από το πρωί με καφέ και ροφήματα, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε κολέγια, αλλά και το βράδυ πάντα στον πεζόδρομο της Θησέως, στο κέντρο της Αθήνας, που αποκτά fun. House, freestyle μουσικές δυνατά live κι ενημερωμένα κοκτέιλ από την ομάδα του Story που έχει βάλει τα δυνατά της για να περάσει αυτός ο χειμώνας στην ιστορία.

08. Μπαλκονάτο

Γεωργίου Παπανδρέου 58, Ζωγράφου, 210 7489321

Βρίσκεται στην κατεξοχήν περιοχή των φοιτητών, στου Ζωγράφου, κι έχει κερδίσει τα τελευταία χρόνια τον νεαρόκοσμο και μεγαλύτερες ηλικίες. Λειτουργεί από τις δώδεκα το μεσημέρι, σερβίροντας καφέδες, αλλά το πραγματικά δυνατό του σημείο είναι τα ρακόμελα, η ρακή του κι η ψημένη ρακή, τα οποία συνοδεύει με καταπληκτικούς μεζέδες. Στα συν η διακόσμησή του και οι φοιτητικές τιμές του. Happy Ηour από τις 4 μέχρι τις 8, ενώ τον χειμώνα αναμένονται live βραδιές.

09. Φιλέας Φογκ

Λεωφ. Παπάγου 106, Ζωγράφου, 210 7708899

Το πρώτο που έρχεται στο μυαλό όταν ακούς το όνομά του είναι ταξίδια κι αυτό ακριβώς κάνει, φέρνοντας μια ταξιδιάρικη διάθεση. Η διακόσμησή του έχει έθνικ πινελιές, ενώ η μουσική του σε κερδίζει αμέσως με τα τζαζ και φανκ ακούσματά της. Παρεΐστικο στέκι για καφέ ή ποτό.

10. Στροφές

Χάμιλτον 7 (πλησίον ΑΣΟΕΕ), Αθήνα, 210 8833625

Τις έχουν λατρέψει οι φοιτητές της ΑΣΟΕΕ που βρίσκεται δυο βήματα μακριά, και όχι άδικα. Στις Στροφές η ατμόσφαιρα έχει άρωμα από τα παλιά, με τις παλιές αφίσες, τα δεκάδες περιοδικά και τα τραπέζια τα φτιαγμένα από παλιές ραπτομηχανές Singer να δίνουν μια νότα νοσταλγίας. Εδώ θα βρείτε δεκάδες ποικιλίες τσαγιού, ροφήματα, καφέδες αλλά και κρασί και ρακή, ώστε ν’ αντέξετε τις πολύωρες παραδόσεις.

11. Swe Burger

Εκφαντίδου 37, πλατεία Δεληολάνη, 210 7568800

Τώρα ο νεαρόκοσμος του Παγκρατίου βρίσκει το δικό του στέκι για φαγητό.Με μπέργκερ, σαλάτες, χοτ-ντογκ και πιάτα, όπως κεφτεδάκια, κοτομπουκιές και σνίτσελ, τα Swe Burgers κάνουν θραύση από τότε που άνοιξε το κατάστημα της Αθήνας στην περιοχή του Παγκρατίου. Άλλωστε, η επιτυχία που είχαν στη Θεσσαλονίκη -κατεξοχήν φοιτητούπολη- αποτελεί εγγύηση ποιότητας.Μπείτε στο www.sweburgers.gr και με online κράτηση κερδίστε μια επιπλέον έκπτωση 10%!

12. Σταυρός του Νότου

Φραντζή και Θαρύπου 37, Νέος Κόσμος, 210 9226975

Με ανανεωμένο πρόγραμμα ξεκινά και φέτος τη λειτουργία της η μουσική σκηνή του Σταυρού του Νότου, που δεν χρειάζεται συστάσεις. Στην Κεντρική Σκηνή θα φιλοξενηθούν οι Τσακνής, Ζιώγαλας και Μηλιώκας, το Plus θα έχει άρωμα γυναίκας με τις Ραλλία Χρηστίδου και Ευρυδίκη, ενώ στο Club αναμένονται η θρυλική House Band, οι Lexicon Project, ο Οδυσσέας Τσάκαλος, η Joanna Drigo, ο Βαγγέλης Μαρκαντώνης και πολλοί ακόμη αγαπημένοι καλλιτέχνες.

13. Ιπποπόταμος

Δελφών 3Β, Κολωνάκι, 210 3634583

Αγαπημένο στέκι των φοιτητών της Νομικής, που βρίσκεται πολύ κοντά, αλλά και φοιτητών από άλλες σχολές, αφού εδώ βρίσκουν ένα πραγματικό στέκι. Και πώς θα μπορούσε να μην είναι έτσι, αφού ο Ιπποπόταμος σε κερδίζει αμέσως με τη vintage αισθητική του, τα ροκ ακούσματά του και τις χαμηλές τιμές του. Tip: Διαθέτει και μια μικρή και πανέμορφη αυλή.

14. Zio Peppe

Υμηττού 84, Παγκράτι, 210 7562434 / 3ης Σεπτεμβρίου 85, πλατεία Βικτωρίας, 210 8837353 / Ταξιαρχών 21, Κορυδαλλός, 210 4949335 / Θηβών 389 & Ιερά Οδός 278, Αιγάλεω / Λεωφόρος Βεΐκου 8, Γαλάτσι, 210 2222232 / Ανδρέα Παπανδρέου 33, Χαλάνδρι, 210 6853555 / Ελ. Βενιζέλου 58, Καλλιθέα, 210 9596600 / Ηρώων Πολυτεχνείου 1, Ηλιούπολη, 210 9957222 / Μεγ. Αλεξάνδρου 2, Δάφνη, 210 9762754 / Λεωφ. Ηρακλείου 287, Νέα Ιωνία, 211 4047481 / Μπιχάκη 2, Ρέντης, 210 4825561 / Βασ. Παύλου 4, Βούλα, 210 8954280 / Βασ. Σοφίας 50, Μαρούσι, 210 8062286 / Λ. Αρτέμιδος 121, Λούτσα, 22940 84133 / Πλ. Πλαστήρα 21, Ραφήνα, 22940 24258

Όλοι γνωρίζουν την αλυσίδα Zio Peppe που προσφέρει πίτσα με το μέτρο σε πολλές γευστικές παραλλαγές. Με 16 καταστήματα σε όλη την Αττική, μπορείτε να βρείτε ένα κοντά σας και ν’ απολαύσετε λαχταριστές πίτσες, calzone αλμυρά ή γλυκά, μακαρόνια και πολλές ακόμη γευστικές δημιουργίες που παρασκευάζονται στο κατάστημα για να είναι πάντα φρέσκες τη στιγμή της παραλαβής.

More

Η Αθήνα υποδέχτηκε το φθινόπωρο και οι Κόκκοι της Ασκληπιού υπόσχονται cozy βραδιές με τζαζ, ροκ και λάτιν μουσικές. Για τζαζ αλλά και μπλουζ επισκεφθείτε επίσης το Joke στην Ομήρου, που κάθε Δευτέρα φιλοξενεί λάιβ από μπάντες με ελεύθερη είσοδο. Η κλασική πλέον Ίντριγκα, που λειτουργεί απ’ το 1981, διατηρεί τη χαλαρή της διάθεση, παίζοντας ροκ και new wave αλλά και έθνικ και fusion. Δυο δρασκελιές απ’ την πανεπιστημιούπολη, το Rock Architecture διαθέτει επιτραπέζια, playstation και νεανικό πνεύμα, υπό τους ήχους νέων μουσικών που παίζουν καθημερινά λάιβ. Για πιο mainstream βραδιές, περάστε απ’ το Soho, στο Γκάζι, που αναλαμβάνει να σας ξεσηκώσει με guest DJs και live stage. Κι αν ο χορός σας κάνει να πεινάσετε, το Dirty Ginger της Τριπτολέμου θα γαργαλίσει τον ουρανίσκο σας με τις πρωτότυπες γεύσεις του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT