Μία νέα ποικιλία ελληνικού καφέ μας «ταξιδεύει» σε «μαγικούς» προορισμούς

Μία νέα ποικιλία ελληνικού καφέ μας «ταξιδεύει» σε «μαγικούς» προορισμούς Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Μπορεί τα ταξίδια να μην βρίσκονται στα πολύ άμεσα πλάνα μας, αλλά υπάρχουν ακόμη τρόποι να μπορέσουμε να «ταξιδέψουμε» ακόμα κι από το σπίτι μας. Όνειρα για μακρινούς και τροπικούς προορισμούς, μπορούν να γίνουν κατά κάποιον τρόπο εφικτά, μέσα από γεύσεις και αρώματα - μέσα από εμπειρίες που δεν περιορίζονται από σύνορα.

Αυτές οι πρωτόγνωρες γευστικές εμπειρίες είναι το «εισιτήριό» μας αυτή την εποχή - και ειδικά εκείνες που δημιουργούνται από μία ζεστή, απολαυστική κούπα καφέ. Ο καφές, άλλωστε, είναι ίσως η μοναδική σταθερή αξία στην κάθε μέρα μας, η στιγμή που μας χαλαρώνει και μας υπενθυμίζει πως κάποια πράγματα δε χρειάζεται να αλλάξουν. Γι' αυτό και συνεχώς αναζητούμε τον τέλειο καφέ, την πιο ποιοτική ποικιλία και φυσικά μία ξεχωριστή εμπειρία.

Και την ανακαλύψαμε. Ως πιστοί coffee lovers, γνωρίζουμε πότε κάτι νέο πρόκειται να αλλάξει την εμπειρία του καφέ και μία νέα ποικιλία ήρθε στη ζωή μας, για να αλλάξει τα δεδομένα και να μας «ταξιδέψει» σε τροπικούς προορισμούς, μέσα από τον μοναδικό τρόπο παραγωγής και τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά του. Φυσικά, αναφερόμαστε στον νέο Λουμίδη Παπαγάλο Μονοποικιλιακό, που έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές των απανταχού coffee lovers - και τις δικές μας.

 

Τι έχει αυτή η νέα πρόταση ελληνικού καφέ και ξεχωρίζει τόσο;

Αρχικά, να πούμε πως ο Λουμίδης Παπαγάλος Μονοποικιλιακός για πρώτη φορά παράγεται από μία μόνο ποικιλία, ενισχύοντας έτσι τη γεύση και τα αρώματά του και δημιουργώντας μία απόλυτα αναβαθμισμένη εμπειρία καφέ. Από την πρώτη δοκιμή, θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα.

Ο καφές Yellow Bourbon της ποικιλίας Arabica, λοιπόν, καλλιεργείται στη Βραζιλία σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων, έχει πλούσιο σώμα και ξεχωριστή γεύση, χάρη στη φροντίδα της ίδιας της φύσης, αλλά και της μοναδικής γευστικής ταυτότητας της φάρμας που καλλιεργείται.

Οι ξεχωριστές του ιδιότητες, όμως, δεν περιορίζονται εκεί. Ο Λουμίδης Παπαγάλος Μονοποικιλιακός δέχεται μία φυσική επεξεργασία ονόματι «honey process», κατά την οποία αφαιρείται η φλούδα από τον καρπό και ο κόκκος στεγνώνει κάτω από τον ζεστό τροπικό ήλιο. Σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα αρώματα που αναδύονται από σοκολάτα γάλακτος, καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και άνθη πορτοκαλιού προσφέρουν στον καφέ αυτόν ήπιο σώμα και μια ξεχωριστή ισορροπημένη γεύση.

Μέσα από την μοναδική παραγωγή, την ιδιαίτερη επεξεργασία και φυσικά την μοναδική ποικιλία, έχουμε στα χέρια μας μία κούπα καφέ που έχει τη δυνατότητα να μας ταξιδέψει στη Βραζιλία και να μας ανοίξει νέους γευστικούς προορισμούς που γνωρίζουμε για πρώτη φορά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καθίσουμε αναπαυτικά στον καναπέ μας, να κλείσουμε τα μάτια, να απολαύσουμε τα αρώματα και να πάρουμε μία γεύση από όλα όσα έχει να μας προσφέρει ο νέος Λουμίδης Παπαγάλος Μονοποικιλιακός, μέσα από μία ζεστή κούπα καφέ.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι είναι αυτό που κάνει τα αυτόριζα αμπέλια τόσο μοναδικά;

Το κρασί με απλά λόγια / Αυτόριζα αμπέλια: Ο μεγάλος θησαυρός της αμπελουργίας

Είναι τα πιο «ειλικρινή» αμπέλια στον κόσμο, εξ’ ου και οι Γάλλοι τα αποκαλούν «franc de pied». O εξαιρετικός σύμβουλος-οινολόγος Σπύρος Ζουμπούλης μιλά στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και στον Παναγιώτη Ορφανίδη για το κρασί που προσφέρει όλη την αλήθεια για το terroir που το γέννησε.
THE LIFO TEAM
Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Γεύση / Meigma: Το νέο μεζεδοπωλείο της Αθήνας δεν θυμίζει κανένα άλλο

Μετά το Ρίνι που αγαπήθηκε πολύ, η Μαρίνα Χρονά σερβίρει στον Κεραμεικό μικρά πιάτα που της αρέσουν, είτε πρόκειται για φάβα φουρνιστή και ντολμαδάκια κασιώτικα είτε για ravioloni και shepherd’s pie.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Γεύση / Konak: Στον Άγιο Δημήτριο για αυθεντικό κεμπάπ και λαχματζούν

Ο Apo, ένας Τούρκος πολιτικός πρόσφυγας που έφτασε στην Ελλάδα με 7 ευρώ στην τσέπη, σερβίρει πλέον τσιγ κιοφτέ, πληθωρικό μπεϊντί κεμπάπ και χειροποίητο ντονέρ, ενώ μοιράζεται μαζί μας τρεις από τις συνταγές του.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Φάε έναν Βαλεντίνο

Γεύση / Φάε έναν Βαλεντίνο

Όπως και στη ζωή, έτσι και στα πιο καλά ζαχαροπλαστεία της Αθήνας κυκλοφορούν καρδιές μικρές και καρδιές μεγάλες· για να τις δωρίσετε ή για να τις κρατήσετε για πάρτη σας. Φτιάχνουν επίσης cheesecake, choux, πανετόνε και rolls ειδικά για τη μέρα που κάποιοι τη γιορτάζουν και σε κάποιους περνάει εντελώς αδιάφορη. Ποιος, όμως, μπορεί να αντισταθεί σε ένα λαχταριστό γλυκό;
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Γεύση / Φαΐ να σε ζεστάνει το πιο κρύο ΣΚ της χρονιάς: 15 θέματα γεμάτα χειμωνιάτικα φαγητά και γλυκά!

Τι θες; Τις σούπες που έτρωγες στην Ήπειρο; Ωραία γιουβαρλάκια; Ή μια σωστά χυλωμένη φασολάδα; Ό,τι θες από φαγητό που να θυμίζει «χειμώνα» θα το βρεις σε αυτό εδώ το mega post.
THE LIFO TEAM
Δώδεκα Πιάτα

Γεύση / «Δώδεκα Πιάτα» στο Κουκάκι: Για χειροποίητο γύρο στην ταβέρνα ενός αστεράτου σεφ

Ο Παύλος Kυριάκης είχε κατά νου δύο πράγματα: Να φτιάξει ένα μέρος όπου θα μπορούν να τον επισκέπτονται εύκολα οι φίλοι του και να σερβίρει κλασικά πιάτα - λίγα και καλά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
CHECK Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Γεύση / Η γεύση των χιονισμένων τοπίων

Το γριβάδι πλακί με τις «καπιρές» του άκρες, ένα αγριογούρουνο μαγειρεμένο στιφάδο, μια γίδα βραστή του Ολύμπου και η φασολάδα των Πιερίων: Φαγητά που η νοστιμιά τους ενισχύεται από την ατμόσφαιρα της ζεστής συντροφιάς που σμίγει στην κρύα αγκαλιά του βουνού.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ