Μία νέα ποικιλία ελληνικού καφέ μας «ταξιδεύει» σε «μαγικούς» προορισμούς

Μία νέα ποικιλία ελληνικού καφέ μας «ταξιδεύει» σε «μαγικούς» προορισμούς Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Μπορεί τα ταξίδια να μην βρίσκονται στα πολύ άμεσα πλάνα μας, αλλά υπάρχουν ακόμη τρόποι να μπορέσουμε να «ταξιδέψουμε» ακόμα κι από το σπίτι μας. Όνειρα για μακρινούς και τροπικούς προορισμούς, μπορούν να γίνουν κατά κάποιον τρόπο εφικτά, μέσα από γεύσεις και αρώματα - μέσα από εμπειρίες που δεν περιορίζονται από σύνορα.

Αυτές οι πρωτόγνωρες γευστικές εμπειρίες είναι το «εισιτήριό» μας αυτή την εποχή - και ειδικά εκείνες που δημιουργούνται από μία ζεστή, απολαυστική κούπα καφέ. Ο καφές, άλλωστε, είναι ίσως η μοναδική σταθερή αξία στην κάθε μέρα μας, η στιγμή που μας χαλαρώνει και μας υπενθυμίζει πως κάποια πράγματα δε χρειάζεται να αλλάξουν. Γι' αυτό και συνεχώς αναζητούμε τον τέλειο καφέ, την πιο ποιοτική ποικιλία και φυσικά μία ξεχωριστή εμπειρία.

Και την ανακαλύψαμε. Ως πιστοί coffee lovers, γνωρίζουμε πότε κάτι νέο πρόκειται να αλλάξει την εμπειρία του καφέ και μία νέα ποικιλία ήρθε στη ζωή μας, για να αλλάξει τα δεδομένα και να μας «ταξιδέψει» σε τροπικούς προορισμούς, μέσα από τον μοναδικό τρόπο παραγωγής και τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά του. Φυσικά, αναφερόμαστε στον νέο Λουμίδη Παπαγάλο Μονοποικιλιακό, που έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές των απανταχού coffee lovers - και τις δικές μας.

 

Τι έχει αυτή η νέα πρόταση ελληνικού καφέ και ξεχωρίζει τόσο;

Αρχικά, να πούμε πως ο Λουμίδης Παπαγάλος Μονοποικιλιακός για πρώτη φορά παράγεται από μία μόνο ποικιλία, ενισχύοντας έτσι τη γεύση και τα αρώματά του και δημιουργώντας μία απόλυτα αναβαθμισμένη εμπειρία καφέ. Από την πρώτη δοκιμή, θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα.

Ο καφές Yellow Bourbon της ποικιλίας Arabica, λοιπόν, καλλιεργείται στη Βραζιλία σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων, έχει πλούσιο σώμα και ξεχωριστή γεύση, χάρη στη φροντίδα της ίδιας της φύσης, αλλά και της μοναδικής γευστικής ταυτότητας της φάρμας που καλλιεργείται.

Οι ξεχωριστές του ιδιότητες, όμως, δεν περιορίζονται εκεί. Ο Λουμίδης Παπαγάλος Μονοποικιλιακός δέχεται μία φυσική επεξεργασία ονόματι «honey process», κατά την οποία αφαιρείται η φλούδα από τον καρπό και ο κόκκος στεγνώνει κάτω από τον ζεστό τροπικό ήλιο. Σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα αρώματα που αναδύονται από σοκολάτα γάλακτος, καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και άνθη πορτοκαλιού προσφέρουν στον καφέ αυτόν ήπιο σώμα και μια ξεχωριστή ισορροπημένη γεύση.

Μέσα από την μοναδική παραγωγή, την ιδιαίτερη επεξεργασία και φυσικά την μοναδική ποικιλία, έχουμε στα χέρια μας μία κούπα καφέ που έχει τη δυνατότητα να μας ταξιδέψει στη Βραζιλία και να μας ανοίξει νέους γευστικούς προορισμούς που γνωρίζουμε για πρώτη φορά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καθίσουμε αναπαυτικά στον καναπέ μας, να κλείσουμε τα μάτια, να απολαύσουμε τα αρώματα και να πάρουμε μία γεύση από όλα όσα έχει να μας προσφέρει ο νέος Λουμίδης Παπαγάλος Μονοποικιλιακός, μέσα από μία ζεστή κούπα καφέ.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Nothing Days / Νάπολη: Γιορτάζοντας τη χαρά της ζωής στη σκιά του Βεζούβιου

Ένα «ανοιξιάτικο» τριήμερο σε μία πόλη που ξέρει από φυσικές καταστροφές αλλά ξέρει και να υμνεί τη ζωή, και μία μεγάλη βόλτα στην Πομπηία και στο Ερκολάνο. Από το αρχαίο «fast food» στις σύγχρονες γεύσεις της ναπολιτάνικης κουζίνας.
M. HULOT
Από Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Γεύση / Από το Άγιο Όρος στην Κρήτη: Πώς μαγειρεύει η Ελλάδα τον μπακαλιάρο

Σε μακαρονάδα ή παστός με ρεβίθια, ή λεμονάτος με ολόκληρα κρεμμύδια: Από το ένα πέλαγος στο άλλο, το τελετουργικό μας πιάτο παίρνει διαφορετικές μορφές, αποτελώντας ένα εκλεκτό έδεσμα της ελληνικής cucina povera.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τραβόλτα: Σ’ αυτή την ψαροταβέρνα η παράδοση και η καινοτομία που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας πάνε χέρι-χέρι

Γεύση / Πώς να φτιάξετε στο σπίτι τα κορυφαία πιάτα του Τραβόλτα

Πριν από 13 χρόνια, σε μια ψαροταβέρνα πολύ μακριά από τη θάλασσα, οι αδελφοί Λιάκοι μαζί με τον Ανέστη Λαζάι συνδυάσαν την παράδοση με την καινοτομία και δημιούργησαν γεύσεις-σταθμούς, όπως το καλαμάρι κοντοσούβλι και η τσιπούρα χουνκιάρ, κερδίζοντας φανατικούς θαυμαστές.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Λήμνος: Ταξίδι στους αμπελώνες και τις γεύσεις του νησιού

Το κρασί με απλά λόγια / Λήμνος: Ένα από τα αρχαιότερα μέρη στον κόσμο που έφτιαχνε κρασί

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET ταξιδεύει στη Λήμνο για να οινοτουρισμό και μοιράζεται με τον Παναγιώτη Ορφανίδη τις εμπειρίες της από τις γεύσεις που δοκίμασε και φυσικά ό,τι έμαθε για τα κρασιά, τις ποικιλίες, την αμπελουργία και τα οινοποιεία του νησιού.
THE LIFO TEAM
Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές, κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου φαγητού

Γεύση / Χταπόδι με ασκολύμπρους, αβρονιές και κρίθαμα: Τα πολλά πρόσωπα ενός αρχέγονου γεύματος

Δεν είναι απλώς ένα έδεσμα. Είναι μια τελετουργία που χάνεται στα βάθη του χρόνου, μια ιεροτελεστία που ξεκινά από την άγρια καταδίωξη στα βράχια και καταλήγει στο μεθυστικό άρωμα της θάλασσας, που αναδύεται στο πιάτο.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Οι Αθηναίοι / Τάσος Μαντής: Από τα υδραυλικά στα αστέρια Michelin

Ένα απρόσμενο Σαββατοκύριακο σε ένα κότερο στάθηκε αρκετό για να αλλάξει τη ζωή του. Από την πρώτη του εμπειρία ως μάγειρας στον στρατό μέχρι τις κουζίνες των κορυφαίων εστιατορίων του κόσμου, κάθε σταθμός διαμόρφωσε τη φιλοσοφία του βραβευμένου σεφ. Σήμερα, μέσα από το αστεράτο Soil, αποδεικνύει πως η μαγειρική δεν είναι απλώς τέχνη, αλλά τρόπος ζωής.
M. HULOT
Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Γεύση / Αξώτης: Για καλοψημένο παϊδάκι και θεϊκές πατάτες στο Πολύγωνο

Μια ταβέρνα που έχτισαν το '56 οι οικοδόμοι της περιοχής και κράτησαν ζωντανή ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα comfort zone, με λίγα, κλασικά και καλά πράγματα, για τις μέρες που δεν θέλουμε να είμαστε μέρος της «φάσης».
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ