Μία νέα ποικιλία ελληνικού καφέ μας «ταξιδεύει» σε «μαγικούς» προορισμούς

Μία νέα ποικιλία ελληνικού καφέ μας «ταξιδεύει» σε «μαγικούς» προορισμούς Facebook Twitter
0

ADVERTORIAL

Μπορεί τα ταξίδια να μην βρίσκονται στα πολύ άμεσα πλάνα μας, αλλά υπάρχουν ακόμη τρόποι να μπορέσουμε να «ταξιδέψουμε» ακόμα κι από το σπίτι μας. Όνειρα για μακρινούς και τροπικούς προορισμούς, μπορούν να γίνουν κατά κάποιον τρόπο εφικτά, μέσα από γεύσεις και αρώματα - μέσα από εμπειρίες που δεν περιορίζονται από σύνορα.

Αυτές οι πρωτόγνωρες γευστικές εμπειρίες είναι το «εισιτήριό» μας αυτή την εποχή - και ειδικά εκείνες που δημιουργούνται από μία ζεστή, απολαυστική κούπα καφέ. Ο καφές, άλλωστε, είναι ίσως η μοναδική σταθερή αξία στην κάθε μέρα μας, η στιγμή που μας χαλαρώνει και μας υπενθυμίζει πως κάποια πράγματα δε χρειάζεται να αλλάξουν. Γι' αυτό και συνεχώς αναζητούμε τον τέλειο καφέ, την πιο ποιοτική ποικιλία και φυσικά μία ξεχωριστή εμπειρία.

Και την ανακαλύψαμε. Ως πιστοί coffee lovers, γνωρίζουμε πότε κάτι νέο πρόκειται να αλλάξει την εμπειρία του καφέ και μία νέα ποικιλία ήρθε στη ζωή μας, για να αλλάξει τα δεδομένα και να μας «ταξιδέψει» σε τροπικούς προορισμούς, μέσα από τον μοναδικό τρόπο παραγωγής και τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά του. Φυσικά, αναφερόμαστε στον νέο Λουμίδη Παπαγάλο Μονοποικιλιακό, που έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές των απανταχού coffee lovers - και τις δικές μας.

 

Τι έχει αυτή η νέα πρόταση ελληνικού καφέ και ξεχωρίζει τόσο;

Αρχικά, να πούμε πως ο Λουμίδης Παπαγάλος Μονοποικιλιακός για πρώτη φορά παράγεται από μία μόνο ποικιλία, ενισχύοντας έτσι τη γεύση και τα αρώματά του και δημιουργώντας μία απόλυτα αναβαθμισμένη εμπειρία καφέ. Από την πρώτη δοκιμή, θελήσαμε να μάθουμε περισσότερα.

Ο καφές Yellow Bourbon της ποικιλίας Arabica, λοιπόν, καλλιεργείται στη Βραζιλία σε υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων, έχει πλούσιο σώμα και ξεχωριστή γεύση, χάρη στη φροντίδα της ίδιας της φύσης, αλλά και της μοναδικής γευστικής ταυτότητας της φάρμας που καλλιεργείται.

Οι ξεχωριστές του ιδιότητες, όμως, δεν περιορίζονται εκεί. Ο Λουμίδης Παπαγάλος Μονοποικιλιακός δέχεται μία φυσική επεξεργασία ονόματι «honey process», κατά την οποία αφαιρείται η φλούδα από τον καρπό και ο κόκκος στεγνώνει κάτω από τον ζεστό τροπικό ήλιο. Σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα αρώματα που αναδύονται από σοκολάτα γάλακτος, καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και άνθη πορτοκαλιού προσφέρουν στον καφέ αυτόν ήπιο σώμα και μια ξεχωριστή ισορροπημένη γεύση.

Μέσα από την μοναδική παραγωγή, την ιδιαίτερη επεξεργασία και φυσικά την μοναδική ποικιλία, έχουμε στα χέρια μας μία κούπα καφέ που έχει τη δυνατότητα να μας ταξιδέψει στη Βραζιλία και να μας ανοίξει νέους γευστικούς προορισμούς που γνωρίζουμε για πρώτη φορά. Το μόνο που χρειάζεται είναι να καθίσουμε αναπαυτικά στον καναπέ μας, να κλείσουμε τα μάτια, να απολαύσουμε τα αρώματα και να πάρουμε μία γεύση από όλα όσα έχει να μας προσφέρει ο νέος Λουμίδης Παπαγάλος Μονοποικιλιακός, μέσα από μία ζεστή κούπα καφέ.

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ