ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Το νέο all day μαγαζί στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo

Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Το Hippy Hippo προχωράει με σίγουρα, προσεκτικά βήματα και θα κερδίσει σίγουρα εκείνους που δίνουν σημασία στην καλή πρώτη ύλη και τη γεύση. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
0

Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν το Κουκάκι «χωράει» νέα μαγαζιά και αν θα συνεχίσει να είναι αγαπημένη περιοχή των Αθηναίων για το επόμενο διάστημα. Κάθε φορά καταλήγω πως σε αυτό το σημείο της πόλης, κάτω από τον βράχο της Ακρόπολης, υπάρχει μια ιδιαίτερη αύρα που μαγνητίζει τους επισκέπτες.

Ακόμα και αν πάψει να είναι το hip spot της πρωτεύουσας, θα συνεχίσει να έχει το δικό του κοινό. Οπότε, καλώς κάνουν και ανοίγουν νέα μαγαζιά, προσφέροντας ακόμη πιο πολλές επιλογές και μετακινώντας το ενδιαφέρον ακόμη σε περισσότερα σημεία.

Το νέο all day Hippy Hippo άνοιξε τις πόρτες του τέλη Ιουλίου στην οδό Ζίννη, που τείνει να γίνει γαστρονομικός προορισμός. Κεντρικός δρόμος η Ζίννη και απέναντι από το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, οπότε είναι περίεργο που το μαγαζί δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεται σε μια ήσυχη γωνία.

Σε αυτό βοηθάει και το μεγάλο πεζοδρόμιο που βρίσκεται μπροστά του, δίνοντας τη δυνατότητα να έχει τραπεζάκια έξω, αλλά και η αίσθηση γειτονιάς που διατηρείται με κάποια μικρά, συνοικιακά μαγαζιά που υπάρχουν τριγύρω. Για παράδειγμα, όλοι ξέρουν το pet shop του Αντώνη με τα καναρίνια στην είσοδο του μαγαζιού και το τραπεζάκι κάτω από το δέντρο στο οποίο μαζεύονται οι φίλοι του ιδιοκτήτη προσφέροντας εικόνες παλιάς Αθήνας.

Το θεωρώ ιδανικό για εκείνους που αγαπούν να δουλεύουν με τον υπολογιστή τους στα cafe της πόλης απολαμβάνοντας ένα γρήγορο γεύμα μαζί με τον καφέ, τη σοκολάτα, το κρασί ή την μπίρα τους.

Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Η διακόσμηση, απλή και εύστοχη, φαίνεται ότι έχει πετύχει τον στόχο της interior designer Κορνηλίας Φετούρη, που ήθελε να δώσει ένα minimal urban αποτέλεσμα. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Το Hippy Hippo δεν ήρθε να ταράξει αυτή την εικόνα αλλά να την ενισχύσει. Να αφομοιωθεί με το περιβάλλον, να γίνει κομμάτι της περιοχής και να αποκτήσει τους δικούς του πιστούς φίλους. 

Αυτή την αίσθηση εισπράξαμε όταν το επισκεφτήκαμε πριν λίγες μέρες. Οι θαμώνες, ευχάριστοι και πολύχρωμοι. Από εκείνους που όταν υπάρχουν γύρω σου νιώθεις άμεσα χαλαρότητα και ξεκούραση. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε ένα new age all day coffee spot όπου να μπορούν να συνυπάρχουν όλοι και να μπορεί ο καθένας να απολαμβάνει αυτό που επιθυμεί. Γι’ αυτό εξάλλου φροντίσαμε να έχουμε ένα μενού που απευθύνεται σε όλους και να έχει vegetarian και vegan επιλογές», μας εξηγεί η Μαρία Μάρη, η μία εκ των τριών ιδιοκτητών, η οποία ασχολείται χρόνια με την εστίαση και βρίσκεται καθημερινά στο μαγαζί.

Η διακόσμηση, απλή και εύστοχη, φαίνεται ότι έχει πετύχει τον στόχο της interior designer Κορνηλίας Φετούρη, που ήθελε να δώσει ένα minimal urban αποτέλεσμα ή, για μένα, ένα new urban αποτέλεσμα, αφού το ύφος των μαγαζιών που συνηθίζαμε να συναντάμε στις σκανδιναβικές χώρες φαίνεται ότι συνεχίζει να γοητεύει τόσο τους αρχιτέκτονες όσο και τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται την τελευταία διετία. 

Καθόμαστε σε ένα από τα γαλάζια, σιδερένια τραπεζάκια που βρίσκονται στον εξωτερικό χώρο, αποφασίζοντας να πάρουμε μια καλή γεύση από τις επιλογές που προσφέρει η κουζίνα. Η αλήθεια είναι πως κοιτώντας το μενού δεν βρήκαμε να κρύβει κάποια ιδιαίτερη έκπληξη. Οι προτάσεις είναι οι κλασικές που μπορεί κάποιος να βρει και σε αντίστοιχα μαγαζιά του είδους.

Η έκπληξη, ευτυχώς, ήρθε αργότερα, με τη δοκιμή των πιάτων. Φαίνεται πως η Σοφία Ουλή, που έχει επιμεληθεί το μενού, προτίμησε να κινηθεί σε πιάτα που έχουν αγαπηθεί και έχουν ήδη το κοινό τους, αποφεύγοντας να ρισκάρει με περίεργους συνδυασμούς αλλά επενδύοντας στην γεύση και την άψογη εκτέλεση των συνταγών.

Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Δυνατό χαρτί για το Hippy Hippo είναι και η pastry chef του, Λούσυ Καραγιώργου, που δημιουργεί εντυπωσιακά, αυθεντικά αμερικάνικα cakes. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Έτσι, κάπως, ο καγιανάς απέκτησε σπιρτάδα με καπνιστή ντομάτα και σπιτικό pesto πιπεριάς και τα αβγά benedict έγιναν πιο ενδιαφέροντα πάνω στο φρυγανισμένο, ζυμωτό ψωμί με τη γραβιέρα Νάξου, το μπούκοβο και τη mousse από αβοκάντο και το lime. Καλή εντύπωση μου άφησε και η σαλάτα με κινόα, παρόλο που δεν είμαι καθόλου φίλη της. Εμπλουτισμένη με καπνιστό σολομό, πολύχρωμες πιπεριές, ντοματίνια, βασιλικό και λεπτές φέτες αγγουριού, είναι δροσερή, χορταστική και ευχάριστη. Σε αυτό συνηγορεί και το dressing με πορτοκάλι και μανταρίνι που της ταιριάζει απόλυτα. Και η homemade granola, όμως, είναι εξαιρετική, όμορφα σερβιρισμένη με γιαούρτι και confit φρούτα του δάσους, είναι ό,τι πρέπει για να ξεκινήσεις τη μέρα σου ή να αντικαταστήσεις το μεσημεριανό σου με κάτι υγιεινό και πιο ελαφρύ.

Το πιάτο, όμως, που με έκανε πιο χαρούμενη ήταν τα μικρά pancakes, που μοιάζουν πολύ με αφράτα λουκουμαδάκια. Σερβίρονται με ζεστή nutella, σπιτική μαρμελάδα από berries και fillet πορτοκαλιού, και δεν τα χορταίνεις για κανέναν λόγο.

Δυνατό χαρτί για το Hippy Hippo είναι και η pastry chef του, Λούσυ Καραγιώργου, που δημιουργεί εντυπωσιακά, αυθεντικά αμερικάνικα cakes. Δοκιμάσαμε με το λεμόνι, τον παπαρουνόσπορο και το γλάσσο lime και ενθουσιαστήκαμε, ενώ, παράλληλα, ετοιμάζει μια σειρά από sugar killer sweets που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι αποφεύγουν τη ζάχαρη αλλά δεν αντέχουν να στερηθούν τις γλυκές γεύσεις. 

Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Τα αβγά benedict έγιναν πιο ενδιαφέροντα πάνω στο φρυγανισμένο, ζυμωτό ψωμί με τη γραβιέρα Νάξου, το μπούκοβο και τη mousse από αβοκάντο και το lime. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Tα μικρά pancakes, που μοιάζουν πολύ με αφράτα λουκουμαδάκια, σερβίρονται με ζεστή nutella, σπιτική μαρμελάδα από berries και fillet πορτοκαλιού, και δεν τα χορταίνεις για κανέναν λόγο. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Παρέμεινα στο μαγαζί αρκετή ώρα, απολαμβάνοντας την ατμόσφαιρα της περιοχής και απολαμβάνοντας ένα από τα εφτά signature cocktails που έχει φτιάξει ο Παβέλ Ντομπροβολίσκι για το βράδυ, το Rumble Hippy με ρούμι, ανανά, καρύδα, άγρια μούρα και προσεγμένη εμφάνιση.

Συζητώντας με τη Μαρία, έμαθα πως η ομάδα είναι έτοιμη να προσθέσει και άλλα πιάτα στο μενού του brunch και να έχει ακόμη περισσότερες επιλογές στην κατηγορία του γρήγορου σνακ. Για το βράδυ, μάλιστα, που προς το παρόν δεν υπάρχει φαγητό, τα παιδιά μου είπαν ότι ετοιμάζουν διάφορες γαστρονομικές εκπλήξεις και νέα cocktail.

Το Hippy Hippo προχωράει με σίγουρα, προσεκτικά βήματα και θα κερδίσει σίγουρα εκείνους που δίνουν σημασία στην καλή πρώτη ύλη και τη γεύση. Το θεωρώ, μάλιστα, ιδανικό για εκείνους που αγαπούν να δουλεύουν με τον υπολογιστή τους στα cafe της πόλης, απολαμβάνοντας ένα γρήγορο γεύμα μαζί με τον καφέ, τη σοκολάτα, το κρασί ή την μπίρα τους. Ανυπομονώ να δοκιμάσω τα νέα πιάτα και τις πιο χειμερινές προσθήκες του μενού. Είναι ωραία να αλλάζεις εποχή και να το νιώθεις και στο πιάτο σου.

Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Καλή εντύπωση μου άφησε και η σαλάτα με κινόα, παρόλο που δεν είμαι καθόλου φίλη της. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO
Το νέο all day στέκι στο Κουκάκι λέγεται Hippy Hippo Facebook Twitter
Rumble Hippy με ρούμι, ανανά, καρύδα, άγρια μούρα και προσεγμένη εμφάνιση. Φωτ.: Γιώργος Αδάμος/LIFO

Hippy Hippo, Αναστασίου Ζίννη 37, Κουκάκι, Τηλέφωνο: 211483649, Instagram: hippyhippo_athens  



 

Γεύση
0

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT
Proveleggios

Γεύση / Ο Αλέξανδρος Καρακάτσανης έχασε πολλά σε μια νύχτα, αλλά επιστρέφει δυναμικά στο Proveleggios

Ο νεαρός και ταλαντούχος σεφ που είδε το πρώτο του μαγαζί στην Αθήνα να καίγεται ολοσχερώς δεν το έβαλε κάτω στιγμή. Πρόσφατα ανέλαβε να αλλάξει την κουζίνα του δημοφιλούς εστιατορίου και θέλει να αφηγηθεί τις αναμνήσεις όλης της ομάδας που τον υποδέχτηκε μέσα από τα πιάτα του.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Το κρασί με απλά λόγια / Τοkaj: Η περιοχή των αυτοκρατορικών κρασιών της Ουγγαρίας

Τι είναι το Aszu, το Szamorodni, το Furmint και το Harslevelu; O Robert Kindl, γενικός διευθυντής του θρυλικού Oremus, εξηγεί στην Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET τον Παναγιώτη Ορφανίδη γιατί το Tokaj είναι μια από τις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της Ευρώπης.
THE LIFO TEAM
Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Ιστορία μιας πόλης / Πού έμαθαν να πίνουν μπίρα οι Αθηναίοι;

Φιξ, Μετς, Κλωναρίδη. Τρία τοπωνύμια, τρεις περιοχές της Αθήνας που σχετίζονται με τη ζυθοποιία. Επιχειρήσεις που έμαθαν στην αθηναϊκή κοινωνία να πίνει μπίρα, να την απολαμβάνει κατ’ οίκον ή σε πάρκα. H Αγιάτη Μπενάρδου συζητά με τον Βασίλη Νάστο για τη ζυθοποιία Κλωναρίδη και την εξέλιξη της περιοχής των Πατησίων.
THE LIFO TEAM
Alchemist

Γεύση / Στο Alchemist, ένα από τα καλύτερα εστιατόρια του κόσμου, η δυσφορία είναι στο μενού

Σε ένα εστιατόριο της Κοπεγχάγης σερβίρονται ωμές μέδουσες και παγωτό από αίμα γουρουνιού ενώ στην οροφή προβάλλονται βίντεο σχετικά με την κλιματική αλλαγή. Πρόκειται για «γαστρονομική όπερα» ή για μια ηδονιστική υπερβολή;
THE LIFO TEAM
Kennedy

Γεύση / Kennedy: Για γαλλικά κρασιά, ψωμί με βούτυρο και ακροάσεις δίσκων

Στο νέο wine bar του κέντρου -που έχει πάρει το όνομα του από το biannual περιοδικό του Chris Kontos- θα βρίσκουμε κρασιά που δεν παίζουν αλλού στην Αθήνα ενώ η μουσική και ο ήχος θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Γεύση / Σωτήρης Κοντιζάς: «Έχω ακούσει σε τσακωμό ότι έχω αλλάξει, αλλά δεν το έχω νιώσει»

Ο σταρ σεφ που όλοι θεωρούν «δικό τους άνθρωπο», σε μια συνέντευξη για την κατάσταση της εστίασης στην Αθήνα και την επιλογή του να αποχωρήσει από τρία από τα μαγαζιά που έστησε στο κέντρο της πόλης.
M. HULOT