Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019

Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
0

Ο Κινέζος φωτογράφος Jianhui Liao είναι ο μεγάλος νικητής του Διαγωνισμού Food Fotographer της Χρονιάς 2019, μια διοργάνωση που ξεχωρίζει τις καλύτερες φωτογραφίες με θέμα το φαγητό παγκοσμίως.

Η φωτογραφία του Liao, με τίτλο «Cauldron Noodles», δείχνει τη γιορτή της θεάς Nuwa στη συνοικία Shexian στην επαρχία Hebei της Κίνας. Ως μέρος της ετήσιας γιορτής, οι χωρικοί φορούν κοστούμια της δυναστείας των Qing για να γιορτάσουν τα γενέθλια της Nuwa και τρώνε μεγάλες ποσότητες νουντλς. Η επιτροπή λέει πως η εικόνα ξεχώρισε για τον τρόπο που αποτύπωσε μια γιορτή της κοινότητας και επειδή είναι όμορφη και ατμοσφαιρική.

Ο διαγωνισμός Pink Lady Food Photographer of the Year φέτος δέχθηκε 9.000 εικόνες από 77, αριθμός συμμετοχών που σημείωσε ρεκόρ. Ακολουθούν οι επιμέρους νικητές σε κατηγορίες:

Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Young 10 & Under: Passion Fruit Love/ Joshua George, Mπαχρέιν - Τα πάσιον φρουτ αμέσως μετά την κοπή τους από το δέντρο
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
InterContinental Food at the Table: Mussels Ready to Eat, Giles Christopher, Βρετανία - Μύδια έτοιμα για φαγητό σε ρουστίκ φόντο
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Food for the Family: Bonda Tribe, Sanghamitra Sarkar, Ινδία - Οι φυλές και το φαγητό τους η βασική θεματική της φωτογραφίας
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Fujifilm Award for Innovation: Broken Egg, by Michael Hedge, Βρετανία - Η ανορθόδοξη φωτογραφία για τη σχέση με με τη φύση και το φαγητό
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Student Food Photographer: The Carnal Supper, Chloe Dann, Αυστραλία - Μια καλλιτεχνική προσέγγιση για τη σχέση του ανθρώπου με το φαγητό
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Food Bloggers: Drying Pasta, Aimee Twigger, Βρετανία - Ζυμαρικά με μυρωδικά στεγνώνουν σε παράθυρο
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Food for Sale: Ramadan, Elise Humphrey, Βρετανία - Η πολύχρωμη αγορά στην Ινδονησία
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Production Paradise Previously Published: Red Octopus, Cosimo Barletta, Iταλία - Ένα χταπόδι σε παστέλ φόντο
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Politics of Food: Cow Tantrum, Martin Chamberlain, Βρετανία - Μια αγελάδα σε αγορά αρνείται να ακολουθήσει τον νέο της ιδιοκτήτη
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Marks & Spencer Food Portraiture: Tarte Tatin with Thyme, Nick Millward, Βρετανία- Μια τάρτα με βερίκοκα
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Bring Home the Harvest: Harvesting Gold, Kazi Mushfiq, Μπαγκλαντές - Η σοδειά και η συγκομιδή του ρυζιού
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Food Stylist Award: Caramel Jammy Dodgers, Kim Morphew, Βρετανία. Σπιτικά μπισκότα με καραμέλα
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιαννούδι, Μαραθέφτικο, Μαύρο: Οι άγνωστες δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Το κρασί με απλά λόγια / Γιαννούδι, Μαραθεύτικο, Μαύρο: Οι ερυθρές δυνάμεις του κυπριακού αμπελώνα

Σε τι ξεχωρίζουν οι γηγενείς κόκκινες ποικιλίες της Κύπρου; Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον οινολόγο και οινοποιό Σοφοκλή Βλασίδη και συζητούν μαζί του για τα αυτόριζα αμπέλια του νησιού.
THE LIFO TEAM
Ronin: Ένα καταφύγιο ιαπωνικής κομψότητας και γεύσης στο Κολωνάκι/ Στο Ronin στο Κολωνάκι θα ανακαλύψεις το νόημα της ιαπωνικής απλότητας/ Ronin: Η ιαπωνική απλότητα που συγκινεί σε κάθε πιάτο

Γεύση / Ronin: Ιαπωνέζικη κουζίνα με ακρίβεια, λιγότερο fusion, περισσότερο zen

Το εστιατόριο Ronin φέρνει στο Κολωνάκι τη δύναμη της απλότητας της ιαπωνικής κουλτούρας και την αποθέωση της γευστικής λεπτομέρειας σε έναν απολαυστικό διάλογο μεταξύ παράδοσης και μοντέρνας δημιουργίας.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Γεύση / Καπάνι Μάρκετ: Ένα οινορεστοράν που παντρεύει Βορρά, Βαλκάνια και Ανατολή

Ο σεφ Δημήτρης Μπαλάκας σιγομαγειρεύει σχεδόν τα πάντα στον ξυλόφουρνο, «ψήθηκε» με τις παραδοσιακές γεύσεις στον φούρνο του παππού και της γιαγιάς του, και μοιράστηκε μαζί μας τρεις αυθεντικές συνταγές από τη Φλώρινα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Γκίκας Ξενάκης

Γκίκας Ξενάκης / «Έχω κάνει λάθη – δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου για να τους σέβομαι όλους στην κουζίνα»

Μεγαλώνοντας στη Θήβα, αγάπησε το φρέσκο ψάρι, τα άγρια χόρτα και τις ταπεινές συνταγές. Αν και είχε αρχικά πολύ κακή εικόνα για τους μάγειρες, εξελίχθηκε σε σεφ για τον οποίο –όπως είπε ο Επίκουρος– μπορούσε να καταλάβει κανείς ένα πιάτο του με κλειστά τα μάτια. Ο «τιμονιέρης» της κουζίνας του Aleria, Γκίκας Ξενάκης, είναι ο Αθηναίος της εβδομάδας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Γεύση / Πούλοι και κουκνούκοι, τα ζυμαρένια ειδώλια της Ανάστασης

Ευφάνταστα τσουρέκια και καλιτσούνια της Λαμπρής, που βγαίνουν σε ποικίλα σχήματα και εκδοχές στα νησιά του Αιγαίου, θυμίζουν ζυμαρένια μικρογλυπτά και αναδίδουν την αρχοντική ευωδιά των ημερών.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ
Πώς ο Ιωσήφ Ζησιάδης δημιούργησε το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς ένας πρώην υπουργός της Ελβετίας έγινε ο μοναδικός οινοποιός της Πάτμου

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης φιλοξενούν τον Ιωσήφ Ζησιάδη, έναν άνθρωπο με πολυδιάστατη πορεία που κάποια στιγμή αποφάσισε να δημιουργήσει το μοναδικό οινοποιείο της Πάτμου.
THE LIFO TEAM
Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

Γεύση / Από arrancini μέχρι καλαμάκι συκώτι στο χέρι: Αυτό είναι το νέο αθηναϊκό street food

H Αθήνα έχει πολλά στριτφουντάδικα. Όμως κάποια νέα, εκτός από το ότι ανεβάζουν το επίπεδο, έχουν καταφέρει να γίνουν instant συνήθεια για το προσεγμένο φαγητό τους, αλλά όχι μόνο γι' αυτό.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Σουπιοπίλαφο

Γεύση / Σουπιοπίλαφο: Η μυστηριώδης γεύση του Αιγαίου

Από τον μινωικό πολιτισμό και τα κύπελλα του μέχρι τα σύγχρονα τσουκάλια, το μελάνι της σουπιάς συνεχίζει να αφήνει το αποτύπωμά του, ενώ το σουπιοπίλαφο αναδεικνύει τη μοναδικότητά του, τόσο στην εμφάνιση όσο και στο γευστικό του αποτέλεσμα.
ΝΙΚΟΣ Γ. ΜΑΣΤΡΟΠΑΥΛΟΣ