Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019

Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
0

Ο Κινέζος φωτογράφος Jianhui Liao είναι ο μεγάλος νικητής του Διαγωνισμού Food Fotographer της Χρονιάς 2019, μια διοργάνωση που ξεχωρίζει τις καλύτερες φωτογραφίες με θέμα το φαγητό παγκοσμίως.

Η φωτογραφία του Liao, με τίτλο «Cauldron Noodles», δείχνει τη γιορτή της θεάς Nuwa στη συνοικία Shexian στην επαρχία Hebei της Κίνας. Ως μέρος της ετήσιας γιορτής, οι χωρικοί φορούν κοστούμια της δυναστείας των Qing για να γιορτάσουν τα γενέθλια της Nuwa και τρώνε μεγάλες ποσότητες νουντλς. Η επιτροπή λέει πως η εικόνα ξεχώρισε για τον τρόπο που αποτύπωσε μια γιορτή της κοινότητας και επειδή είναι όμορφη και ατμοσφαιρική.

Ο διαγωνισμός Pink Lady Food Photographer of the Year φέτος δέχθηκε 9.000 εικόνες από 77, αριθμός συμμετοχών που σημείωσε ρεκόρ. Ακολουθούν οι επιμέρους νικητές σε κατηγορίες:

Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Young 10 & Under: Passion Fruit Love/ Joshua George, Mπαχρέιν - Τα πάσιον φρουτ αμέσως μετά την κοπή τους από το δέντρο
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
InterContinental Food at the Table: Mussels Ready to Eat, Giles Christopher, Βρετανία - Μύδια έτοιμα για φαγητό σε ρουστίκ φόντο
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Food for the Family: Bonda Tribe, Sanghamitra Sarkar, Ινδία - Οι φυλές και το φαγητό τους η βασική θεματική της φωτογραφίας
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Fujifilm Award for Innovation: Broken Egg, by Michael Hedge, Βρετανία - Η ανορθόδοξη φωτογραφία για τη σχέση με με τη φύση και το φαγητό
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Student Food Photographer: The Carnal Supper, Chloe Dann, Αυστραλία - Μια καλλιτεχνική προσέγγιση για τη σχέση του ανθρώπου με το φαγητό
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Food Bloggers: Drying Pasta, Aimee Twigger, Βρετανία - Ζυμαρικά με μυρωδικά στεγνώνουν σε παράθυρο
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Food for Sale: Ramadan, Elise Humphrey, Βρετανία - Η πολύχρωμη αγορά στην Ινδονησία
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Production Paradise Previously Published: Red Octopus, Cosimo Barletta, Iταλία - Ένα χταπόδι σε παστέλ φόντο
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Politics of Food: Cow Tantrum, Martin Chamberlain, Βρετανία - Μια αγελάδα σε αγορά αρνείται να ακολουθήσει τον νέο της ιδιοκτήτη
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Marks & Spencer Food Portraiture: Tarte Tatin with Thyme, Nick Millward, Βρετανία- Μια τάρτα με βερίκοκα
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Bring Home the Harvest: Harvesting Gold, Kazi Mushfiq, Μπαγκλαντές - Η σοδειά και η συγκομιδή του ρυζιού
Οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες με φαγητό - Οι νικητές του Food Fotographer 2019 Facebook Twitter
Food Stylist Award: Caramel Jammy Dodgers, Kim Morphew, Βρετανία. Σπιτικά μπισκότα με καραμέλα
Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Το κρασί με απλά λόγια / Ξυνιστέρι, σπούρτικο, μοροκανέλλα: Ο κυπριακός αμπελώνας κρύβει θησαυρούς

Ο κορυφαίος Κύπριος οινολόγος και οινοποιός, Γιάννης Κυριακίδης, μοιράζεται μοναδικές πληροφορίες για τις λευκές ποικιλίες κρασιού του νησιού στην Υρώ Κολιακουδάκη και τον Παναγιώτη Ορφανίδη.
THE LIFO TEAM
Βαλκανικές συνταγές

Γεύση / Esthio: Στο Κουκάκι για ρουμάνικο λαχανοντολμά και αλβανικό γιαουρτοταβά

Το casual dining εστιατόριο του Έλβι-Δημήτρη Ζύμπα, που σύστησε στην Αθήνα τη βαλκανική κουζίνα, μόλις προστέθηκε στις προτάσεις του οδηγού Michelin. Ο σεφ το γιορτάζει, χαρίζοντάς μας τέσσερις συνταγές του για να τις φτιάξουμε στο σπίτι.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Γεύση / Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

Εστιατόρια που συζητιούνται εντόνως, τα πιο «to see and to be seen» μαγαζιά των ημερών ή απλώς μέρη που φτιάχτηκαν για να γίνουν εύκολα στέκια. - Spoiler alert: Σε αυτή τη λίστα θα συναντήσετε πολύ κρασί και μουσική από βινύλια.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ