Oven Sesame: όταν το ταπεινό κουλούρι γίνεται καταπληκτικό φαγητό

Oven Sesame: όταν το ταπεινό κουλούρι γίνεται καταπληκτικό φαγητό Facebook Twitter
Το «ΣουΚου», δηλαδή σουσαμένιο κουλούρι φτιαγμένο με φρέσκια ζύμη, ψήνεται και γεμίζεται μπροστά σας με εκλεκτά ελληνικά υλικά τη στιγμή της παραγγελίας.
0

Oven Sesame, δηλαδή σουσάμι του φούρνου, ή μήπως λογοπαίγνιο με το παραμυθένιο «οpen sesame» («σουσάμι άνοιξε»); Όπως και να 'χει, το Oven Sesame άνοιξε στην Αιόλου, στην καρδιά της Αθήνας, και δεν είναι παραμύθι. Είναι μια καινούργια πρόταση για φρέσκο, γρήγορο φαγητό. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ένα μικρό, all day φαγάδικο του δρόμου προτείνει μια άλλη άποψη για το σουσαμένιο κουλούρι. Το παρασκεύασμα θυμίζει «τσαντάκι», είναι χωρίς ψίχα και παίρνει γεύση από τα υλικά με τα οποία γεμίζεται. «Θέλαμε να φτιάξουμε street food που να είναι καινούργιο, αλλά ταυτόχρονα παραδοσιακό και με οικεία ελληνική γεύση. Τι καλύτερο από το να στηριχτούμε στο σουσαμένιο κουλούρι;» εξηγεί ο εμπνευστής του Βαγγέλης Σταματελάτος.

Το «ΣουΚου», δηλαδή σουσαμένιο κουλούρι φτιαγμένο με φρέσκια ζύμη, ψήνεται και γεμίζεται μπροστά σας με εκλεκτά ελληνικά υλικά τη στιγμή της παραγγελίας. Δώδεκα διαφορετικές σπιτικές γεύσεις φιγουράρουν στη βιτρίνα και μπορούν να γεμίσουν με νοστιμιά το σουσαμένιο τσαντάκι σας. Τα υλικά δείχνουν όλα φρέσκα και χειροποίητα και απευθύνονται σε κάθε διάθεση. Μπορείς να γευθείς γέμιση από σπιτικό μείγμα με φέτα Ελασσόνας, στραγγιστό γιαούρτι, παρθένο ελαιόλαδο και φρέσκα μυρωδικά (€1,70) ή με χοιρινά strips ή φρεσκοψημένα κομμάτια από στήθος κοτόπουλο. Για πιο μερακλήδες, υπάρχει το αρμένικο με κιμά μοσχαρίσιο που είναι ελαφρά πικάντικος και συνδυάζεται με μεσογειακή σάλτσα ντομάτας, πράσινη σαλάτα, φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και σος γιαουρτιού που το δροσίζει (€2,90). Διαλέξαμε το Tuna Fresh (€3) και πήραμε θέση στα ψηλά ξύλινα σκαμπό στον πεζόδρομο με θέα την Ακρόπολη. Μέχρι να ψηθεί το «ΣουΚου» δροσιστήκαμε με χειροποίητη λεμονάδα με φύλλα δυόσμου, που η αληθινή γεύση της σε ταξιδεύει στα παιδικά σου χρόνια.

Το σουσαμένιο «τσαντάκι» ήρθε τραγανό και σε κάθε μπουκιά αποκάλυπτε την ευχάριστη γεύση του σουσαμιού που συνδυαζόταν με τη σαλάτα τόνου με ανάλαφρη μαγιονέζα, στην οποία τη γευστική ένταση χάριζε η ποικιλία από λαχανικά τουρσί, ντομάτα και φρέσκο κρεμμυδάκι. Το φρεσκοψημένο γεμιστό κουλούρι αποδεικνύεται ωραία ιδέα. Τίποτα δεν πάει χαμένο, γιατί το μισοφέγγαρο που λείπει για να σχηματίζεται η «λαβή» που δημιουργεί το τσαντάκι γίνεται «σουσαμίνι», δηλαδή γλυκές μπουκιές που γεμίζονται με κρέμα τυριού, περιχύνονται με μέλι και ραντίζονται με κανέλα και καρύδια (€2,60) ή με πραλίνα φουντουκιού και ξύσμα σοκολάτας. Το Oven Sesame δίνει τη δική του νόστιμη διαφορετική εκδοχή για φαγητό στο πόδι.

Oven Sesame: όταν το ταπεινό κουλούρι γίνεται καταπληκτικό φαγητό Facebook Twitter
Το παρασκεύασμα θυμίζει «τσαντάκι», είναι χωρίς ψίχα και παίρνει γεύση από τα υλικά με τα οποία γεμίζεται.
Oven Sesame: όταν το ταπεινό κουλούρι γίνεται καταπληκτικό φαγητό Facebook Twitter
Oven Sesame: όταν το ταπεινό κουλούρι γίνεται καταπληκτικό φαγητό Facebook Twitter


☛ Oven Sesame, Αιόλου 17Α, Αθήνα, 210 3230038.

 

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση της LIFO.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ