Στο ολοκαίνουργιο Su Casa

Στο ολοκαίνουργιο Su Casa Facebook Twitter
0
Στο ολοκαίνουργιο Su Casa Facebook Twitter
Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO


Το ολοκαίνουργιο εστιατόριο Su Casa σε υποδέχεται στο δικό του καταπράσινο σύμπαν, στην πλατεία Νυμφών. Μια γλυφαδιώτικη μονοκατοικία της δεκαετίας του '50 έχει μετατραπεί ευφυώς σε έναν καλόγουστο χώρο εστίασης από τον αρχιτέκτονα Γιώργο Πολυδώρου, με εμπειρία στο στήσιμο εστιατορίων, που έφτιαξε το «δικό του σπίτι», δημιουργώντας στον κήπο μια ισπανική χασιέντα, ένα στέκι που σε προκαλεί να το επισκεφτείς. Τα δύο επίπεδα του σπιτιού αποπνέουν οικειότητα και ζεστασιά, με βιβλιοθήκες, χαλιά και μια υπέροχη βεράντα που αφήνει το βλέμμα να ταξιδεύει απρόσκοπτα. Η κομψότητα του χώρου, η άνεση και η ευγένεια του προσωπικού μάς έφτιαξαν το κέφι με το που καθίσαμε.

Στο ολοκαίνουργιο Su Casa Facebook Twitter
O κήπος του Su Casa μοιάζει με ισπανική χασιέντα... Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

Στο μενού μην αναζητήσετε πιάτα με ισπανική καταγωγή, οι περισσότερες προτάσεις εμπνέονται από τη θάλασσα και στα κυρίως, εκτός από φρέσκο ψάρι ημέρας, υπάρχουν τρία πιάτα με κρέας. Αρχή με καρπάτσιο τόνου (€14) που έρχεται πάνω σε λευκό, βαρύ μάρμαρο που δίνει αίγλη και τον διατηρεί δροσερό, ραντισμένο με αφρό αλατιού και μια ιδέα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Βελούδινη υφή που κοντράρεται όμορφα από το αλάτι. Ακολούθησε η Σαλάτα Ψαριού (€14) με πρασινάδες, φιλέτο σαλάχι σε μπουκιές, κυδωνάτες πατάτες βρασμένες σε ζωμό του ψαριού, πράσινες ελιές και αλάτι από φύκια. Ανάλαφρη και δροσερή η σαλάτα, τρώγεται ευχάριστα. Το ζυμωτό φρεσκοφουρνιστό ψωμί είναι πρόκληση και μόλις το δοκιμάσεις με την καπνιστή μελιτζανοσαλάτα (€8) είναι δύσκολο να σταματήσεις. Επιτέλους, μια μελιτζάνα καπνιστή, ενισχυμένη με ψητές πιπεριές Φλωρίνης και τριμμένη φέτα, χωρίς να την πνίγει το σκόρδο. Θελκτική η γεύση των μυδιών που στεφάνωνε πέστο μαϊντανού, κουκουνάρι και παρμεζάνα (€9). Από τα ζεστά ορεκτικά, εντυπωσιακό είναι το πιάτο με τον γεμιστό γαύρο με φέτα και δυόσμο, που συνόδευε ντομάτα –βγαλμένη από το τσέρκι– σε κύβους και μους γιαουρτιού αρωματισμένη με μοσχολέμονο (€9). Η ευωδιά συνόδευε το πιάτο μέχρι που προσγειώθηκε στο τραπέζι. Ανάρπαστος έγινε ο γεμιστός γαύρος – να 'ταν κι άλλος. Σε επόμενη επίσκεψή μας θα δοκιμάσουμε κάποιο από τα ζυμαρικά και το ριζότο που προτείνει ο κατάλογος. Κλείσιμο με μιλφέιγ (€9) με τραγανά φύλλα και κρέμα. Μετά το δείπνο μπορείς να συνεχίσεις με κοκτέιλ από τη φασαριόζικη μπάρα. Το Su Casa σε υποδέχεται από το πρωί για καφέ, πρωινό με ομελέτες και από τις 14:00 η κουζίνα σερβίρει το μενού.

Στο ολοκαίνουργιο Su Casa Facebook Twitter
Μιλφέιγ με τραγανά φύλλα και κρέμα. Φωτο: Πάρις Ταβιτιάν/LIFO

☛ Su Casa, πλατεία Νυμφών, Γλυφάδα, 210 8985554

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Γεύση / Starata: Οι χωριάτικες πίτες των Εξαρχείων που μας έμαθε ένας σταρ σεφ

Το πιο κλασικό ελληνικό πρωινό, η τυρόπιτα, φτιάχνεται και ψήνεται μπροστά μας σε ένα μικρό μαγαζί που συνεχίζει τη θεσσαλική παράδοση στην Αθήνα. Την πρότεινε ο Σωτήρης Κοντιζάς και τη δοκιμάσαμε.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Ηχητικά Άρθρα / Ντρόμ(ι)σες: Ένα ξεχασμένο αρβανίτικο πιάτο και η ιστορία ενός απαγορευμένου έρωτα

Φτιαγμένο με τα πιο απλά υλικά, αλεύρι, νερό και λάδι, συνδέθηκε, μαζί με την μπομπότα, με την Κατοχή. Ο M. Hulot περιγράφει τις αναμνήσεις που του φέρνει στο μυαλό αυτό το πολύ απλό «φαγητό των γιαγιάδων».
M. HULOT
Συνταγές με κουνουπίδι

Γεύση / Συνταγές με κουνουπίδι, με ένα από τα «δώρα» της χειμωνιάτικης κουζίνας

Ο σεφ Άγγελος Μπακόπουλος μοιράζεται ιδέες που έχουν το κουνουπίδι για πρωταγωνιστή, πιάτα που μπορούν να σταθούν τόσο στο καθημερινό όσο και σε ένα κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μουσουρλού μου η γλυκιά σου κουζίνα ανάβει φωτιές!

Γεύση / Ένα νέο γαστροκαφενείο στον Βύρωνα σερβίρει τη μικρασιατική παράδοση

Στη Μουσουρλού για τραγανά μύδια Κωνσταντινουπόλεως, τηγανητές πατάτες με κιμά και κασέρι, τυροκαυτερή «χτυπητή», κεμπάπ και ένα πιάτο εμπνευσμένο από τα παλιά Λαδάδικα της δεκαετίας του ’70.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Η τιμή του κρασιού και οι παράγοντες που την επηρεάζουν

Γεύση / Γιατί έχει ακριβύνει τόσο το κρασί;

Πόσο μπορεί να αντέξει στις αυξήσεις το πορτοφόλι του Έλληνα καταναλωτή; Αν πρόκειται για είδη πρώτης ανάγκης, δυστυχώς είμαστε δέσμιοι του «νόμου της αγοράς»· το κρασί όμως είναι προϊόν απόλαυσης, όχι πρώτης ανάγκης.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΜΑΝΗΣ
Συνταγές με φιστίκι

Γεύση / Ευέλικτο, πλούσιο και τραγανό, το φιστίκι Αιγίνης πρωταγωνιστεί σε αυτές τις έξι αλμυρές και γλυκές συνταγές

Τα αδέλφια Δημήτρης και Θανάσης Σταμούδης προτείνουν ριγκατόνι με πέστο φιστικιού, cookies φιστίκι και άλλες πρωτότυπες ιδέες που αξιοποιούν τον αγαπημένο ξηρό καρπό.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Το κρασί με απλά λόγια / Τι κάνει το Prosecco το πιο δημοφιλές αφρώδες κρασί στον κόσμο;

Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης μάς ταξιδεύουν στη βορειοανατολική Ιταλία με οδηγό τον σύμβουλο οινολόγο Stefano Ferrantes, ειδικό στην παραγωγή Prosecco, που εργάζεται στα μεγαλύτερα και γνωστότερα οινοποιεία της περιοχής.
THE LIFO TEAM
Βιωσιμότητα και συλλογικές φαντασιώσεις 

Γεύση / Μπορεί η υψηλή γαστρονομία να είναι πράγματι βιώσιμη;

Βραβευμένα εστιατόρια, που αποτελούν το όνειρο πολλών foodies, καυχιούνται για τις βιώσιμες πρακτικές τους, την ίδια στιγμή που κάποιες «λεπτομέρειες» για τη λειτουργία τους τείνουν να αποσιωπούνται από τη βιομηχανία της εστίασης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ
Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Γεύση / Instant noodles: Tο πιο viral φαγητό στον κόσμο τώρα

Η συναρπαστική ιστορία του πιο εύκολου φαγητού ξεκινά από την αρχαία Κίνα και τη δυναστεία Τσινγκ. Σύμφωνα με έναν τριάστερο σεφ, υπάρχει τρόπος να κάνουμε τα συσκευασμένα noodles γκουρμέ. Δοκιμάσαμε όσα βρήκαμε στην Αθήνα και προτείνουμε τα καλύτερα.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ο Dr. George Soleas εξηγεί πώς έγινε ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

Το κρασί με απλά λόγια / Πώς έγινα ο κορυφαίος αγοραστής κρασιών στον κόσμο

O Dr. George Soleas, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LCBO, του μεγαλύτερου εισαγωγέα κρασιών και οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, αφηγείται στην Υρώ Κολιακουδάκη (Dip WSET) και τον Παναγιώτη Ορφανίδη την κινηματογραφική ζωή του.
THE LIFO TEAM
Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Βιβλίο / Νίκος Ψιλάκης: Mια ζωή αφιερωμένη στην καταγραφή της κρητικής παράδοσης και κουζίνας

Ο Νίκος Ψιλάκης ερευνά και μελετά την κρητική παράδοση εδώ και τέσσερις δεκαετίες. Τα βιβλία του είναι μνημειώδεις εκδόσεις για το φαγητό, τις λαϊκές τελετουργίες και τα μοναστήρια της Κρήτης που διασώζουν και προωθούν τον ελληνικό πολιτισμό.
M. HULOT