Τρεις προτάσεις για ρεβεγιόν στο κέντρο της Αθήνας

Τρεις προτάσεις για ρεβεγιόν στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Extra tip: Ανήμερα τα Χριστούγεννα το εστιατόριο θα είναι ανοιχτό, ενώ ανήμερα την Πρωτοχρονιά το εστιατόριο θα παραμείνει κλειστό!
0

Ρεβεγιόν στο ΜΑΝΗΜΑΝΗ

Γνωστό για τις παραδοσιακές του γεύσεις, με έμπνευση όχι μόνο απ' τη Μάνη αλλά και από διάφορες γωνιές της Ελλάδας, που παρουσιάζονται με ασυνήθιστο τρόπο, το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ έβαλε τα γιορτινά του και υπόσχεται δύο αξέχαστα ρεβεγιόν για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά στη σκιά της Ακρόπολης. Και από ένα εστιατόριο που έχει συμπεριληφθεί στις κορυφαίες προτάσεις των «New York Times» για την Ευρώπη και λαμβάνει σταθερά τα τελευταία επτά χρόνια Certificate of Excellence από το TripAdvisor, που το 2015 βρέθηκε ανάμεσα στα 10 καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα, μην περιμένεις τίποτα λιγότερο από ντελικάτες γεύσεις και άριστη εξυπηρέτηση.

Θα σε καλωσορίσουν με ένα ποτήρι αφρώδους οίνου προτού σε ζεστάνουν με μια βελουτέ μανιταριών με γιαούρτι και λάδι τρούφας. Για τη συνέχεια, το μενού έχει πολύχρωμα ραβιόλια με θαλασσινά, κρέμα κολοκύθας και σάλτσα οστρακοειδών και σαλάτα «Πανδαισία» χειμερινών λαχανικών λουσμένων με βινεγκρέτ φρέσκων βοτάνων. Για κυρίως, προσφέρεται κοκοράκι γεμιστό με βασιλομανίταρα, κάστανα και πουρέ γλυκοπατάτας. Ο επίλογος γράφεται με μιλφέιγ με κρέμα πραλίνα, καραμελωμένα φουντούκια και σάλτσα από φρούτα του δάσους (45 ευρώ/άτομο).

ΜάνηΜάνη, Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη Ακρόπολη, 210 9218180, www.manimani.com.gr, Facebook

Χριστούγεννα στον πιο θεατρικό κήπο της Αθήνας

Τρεις προτάσεις για ρεβεγιόν στο κέντρο της Αθήνας Facebook Twitter
Extra tip: Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε το χριστουγεννιάτικο punch που θα ρέει καθ' όλη τη διάρκεια των γιορτών.

Ακριβώς απέναντι από το πάρκο Ναυαρίνου συναντάς τον Βυσσινόκηπο σε έναν ζεστό και φιλικό χώρο που θυμίζει σκηνικό θεάτρου. Σε υποδέχεται καθημερινά απ' τις 9:30 το πρωί με καλοφτιαγμένο καφέ TAF (Hand crafted coffee - Sustainability blends), Valrhona bitter σοκολάτα, εξαιρετικές επιλογές σε τσάι από τον «Δρόμο του Τσαγιού» αλλά και γευστικά σνακ για πρωινό, ενώ τα Σαββατοκύριακα σερβίρει σπέσιαλ brunch με λιχουδιές όπως pancakes με αυγά ποσέ, παστράμι, τσένταρ και σος hollandaise.

Όσο η ώρα προχωράει, στο παιχνίδι μπαίνουν τα μοναδικά κοκτέιλ του Βυσσινόκηπου, με τα περισσότερα να έχουν βάση τα ελληνικά προϊόντα Roots (μαστίχα, τεντούρα, ρακόμελο και herbs), υπό τους ήχους funky, trip hop, σουίνγκ, τζαζ και άλλων μουσικών επιλογών. Αυτές τις μέρες ο Βυσσινόκηπος βρίσκεται σε γιορτινό mood και μας προσκαλεί για ρεβεγιόν σε δύο αξέχαστα πάρτι με υπέροχο εορταστικό μενού και γνωστούς DJs στα decks.

Μη χάσεις τα ρολίνια κοτόπουλο με φρουτώδες chutney και γραβιέρα Ρεθύμνου (€8) με ένα δροσερό Pornstar την παραμονή των Χριστουγέννων ή τη μεθυσμένη πανσέτα με vin doux και ολόκληρα δαμάσκηνα (€9) που ξεχωρίζει απ' το πρωτοχρονιάτικο μενού, συντροφιά με ένα κοκτέιλ Elizabeth Taylor.

Βυσσινόκηπος, Ζωοδόχου Πηγής 27. Εξάρχεια, 210 3801691, Facebook, Instagram

Το νέο, εντυπωσιακό all day bar στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας

Ο βραβευμένος αρχιτέκτονας Joris Braat, χρησιμοποιώντας γυαλί, σίδερο και ξύλο, δημιούργησε στην πλατεία Κλαυθμώνος έναν εντυπωσιακό χώρο που τραβάει τα βλέμματα των περαστικών. Με ψηφιδωτό πάτωμα από 11.600 κύβους πεύκου στο εσωτερικό του, το B/2 μας υποδέχεται από νωρίς το πρωί σερβίροντας speciality καφέδες αλλά και brunch style σάντουιτς και σαλάτες, όλα φτιαγμένα από τα χέρια του σεφ Γιώργου Κασβίκη.

Πολλά από τα πιάτα, μάλιστα, σερβίρονται ως αργά το βράδυ, για να συνοδεύσουν τα ποτά μας. Το δυνατό χαρτί του μαγαζιού είναι τα υπέροχα κοκτέιλ του. Ο Νίκος Σωτηρόπουλος, ο Χρήστος Καριπίδης και ο rum expert Νίκος Αρβανίτης έχουν ετοιμάσει έναν πραγματικά πρωτότυπο κατάλογο κοκτέιλ, χωρισμένο σε τρεις κατηγορίες, βασισμένες στον ήχο και τις συχνότητες που ακούμε, δημιουργώντας μια μοναδική εμπειρία. Όλη η ομάδα παρέα με τον Νίκο Αρβανίτη έχουν βάλει το χεράκι τους και στη γεμάτη σπάνια αποστάγματα λίστα πότων.

Παράλληλα, μερικοί από τους καλύτερους DJs της Αθήνας, χρησιμοποιώντας ένα φοβερό ηχοσύστημα, επιμέλειας του Bengoa, συνιδιοκτήτη της επιχείρησης, κάνουν μελετημένες μουσικές επιλογές για να απογειώσουν την απόλαυση. Την περίοδο των Χριστουγέννων το B/2 θα βάλει τα γιορτινά του και ετοιμάζει διάφορα events, όπως brunch την παραμονή των Χριστουγέννων και ένα απογευματινό barbeque party την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

B/2, Ιωάννου Παπαρηγοπούλου 15, Αθήνα, 210 3319059, Facebook, Instagram

Γεύση
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Γεύση / Μέσα στη νέα, πολυσυλλεκτική Αίγλη Ζαππείου

Ένα τοπόσημο της πόλης αλλάζει ριζικά, επενδύει σε μια dream team και σε ό,τι κλασικό, από το φαγητό και το ποτό μέχρι την αρχιτεκτονική του, ακόμα και τη μουσική του μερικές φορές, και περιμένει τη νέα γενιά Αθηναίων, ακόμα κι εκείνους που δεν το είχαν στο ραντάρ τους μέχρι τώρα.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Γεύση / Η ξέφρενη πορεία του Nolan και η επόμενη μέρα του

Μπορεί ένα εστιατόριο να είναι μια ιστορία πάθους, ταλέντου, απανωτών δυσκολιών και επιμονής; Φυσικά και μπορεί. Ο restaurateur Κώστας Πισιώτης αφηγείται την πορεία του μικρού εστιατορίου του Συντάγματος, λίγο πριν αυτό ξεκινήσει το νέο του κεφάλαιο. 
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ