5 αμήχανες στιγμές στο σεξ και τι να κάνετε μ' αυτές

Όταν το σώμα μας μάς προδίδει και μας φέρνει σε αμηχανία μπαίνει δυναμίτης και καταστρέφει μια πολλά υποσχόμενη στιγμή.
3

Δεν είναι για ντροπή, δεν είναι και για δημόσια συζήτηση. Το σεξ, όσο είναι απολαυστικό, όσο είναι μία από τις βασικές χαρές της ζωής, τόσο μπορεί να μας φέρει σε δύσκολη θέση κυρίως γιατί το σώμα μας μπορεί να μας ανήκει, μπορεί να νομίζουμε ότι το ξέρουμε καλά, μπορεί όμως και να μας προδώσει. Κι όταν μας φέρνει σε αμηχανία το βασικό μέσο με το οποίο συμμετέχουμε σε όλη αυτή τη χαρά, (κι όταν με τον παρτενέρ η γνωριμία δεν είναι και ακριβώς πολύχρονη), μπαίνει δυναμίτης και καταστρέφει μια πολλά υποσχόμενη στιγμή. 

Τι μας σώζει, λοιπόν, από τις ώρες που το σώμα μας «φλυαρεί» περισσότερο απ' όσο πρέπει ή απλώς δεν συνεργάζεται την ώρα της κρίσεως; Μερικές κλασικές στιγμές αμηχανίας και ο τρόπος με τον οποίο ανταπεξερχόμαστε ακολουθούν παρακάτω και, ναι, είναι και αυτές που φαντάζεστε και μερικές που όχι απλώς δεν έχετε ομολογήσει πουθενά, αλλά ακόμη κι εσείς θα θέλατε να διαγράψετε από τη μνήμη σας. 

1.

Προβληματική στύση: Έχει συμβεί σε όλους, ασχέτως αν το ομολογούν ή όχι. Δεν είναι, ωστόσο, μια στιγμή ντροπής και πλέον όλοι γνωρίζουν ότι μπορεί να προκληθεί από τεράστια γκάμα παραγόντων (ψυχολογία, κούραση, φάρμακα, αλκοόλ, κ.λπ). Αν είστε άντρας, μην μπείτε στη διαδικασία των αέναων προσπαθειών που δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερο άγχος. Πάρτε τον χρόνο σας και κυρίως μιλήστε με ειλικρίνεια στον/στην παρτενέρ. Δεν χρειάζεται να κάνετε χιούμορ, αν δεν το νιώθετε. Κυρίως δεν πρέπει να επιτρέψετε στο άγχος να σας κυριεύσει. Αν είστε γυναίκα, μην υιοθετήσετε παρηγορητικό ύφος, κάνει το κλίμα ακόμη πιο βαρύ και την κατάσταση ακόμη πιο περίπλοκη. Λίγη άνεση σε συνδυασμό με διακριτικότητα θα κάνουν θαύματα. Όχι πολλή άνεση και όχι πολλή διακριτικότητα. 

2.

Αέρια: Ας είμαστε ειλικρινείς - οι παλινδρομικές κινήσεις (σε συνδυασμό με τις λιπαντικές ουσίες), δημιουργούν αέρια. Τα οποία, ως γνωστόν δεν μένουν εγκλωβισμένα για πολύ ώρα στο (όποιο) σημείο δημιουργήθηκαν. Τα αποτελέσματα είναι γνωστά. Ένας χαρακτηριστικός ήχος μπορεί να μετατρέψει μια στιγμή πάθους σε φαρσοκωμωδία. Ειλικρινά, μην αγχωθείτε. Αυτή η αμηχανία διαλύεται είτε με ένα αυθόρμητο γέλιο, είτε με ιλιγγιώδη προσπέραση. Διαλέξτε ποιος χειρισμός ταιριάζει περισσότερο στη δική σας περίσταση και συνεχίστε (μικρή σημείωση: η επιλογή του γέλιου μπορεί να λειτουργήσει ανασταλτικά, οπότε αν δεν είστε απολύτως σίγουροι για την έκβαση του αποτελέσματος, αποφύγετε την).

3.

Ούρηση (και/ή) οργασμός: ένα μεγάλο μέρος του γυναικείου πληθυσμού πολύ συχνά έρχεται αντιμέτωπο με αυτόν τον βραχνά κατά τη διάρκεια του σεξ. Τι απ' τα δύο συμβαίνει και γιατί αυτό να αποτελεί αφορμή για αμηχανία; Επί του συγκεκριμένου έχει ήδη εδώ και λίγο καιρό αποφανθεί η επιστήμη και αυτό ίσως λειτουργήσει παρηγορητικά για τις γυναίκες που παράγουν περισσότερα υγρά -από τα συνηθισμένα- κατά τη διάρκεια του οργασμού. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία και στην κλινική του ερευνητικού κέντρου Parly II στην κοινότητα Le Chesnay αποδείχθηκε ότι «τα υγρά που εκτοξεύονται από τον γυναικείο κόλπο κατά τον οργασμό έχουν την ίδια χημική σύσταση με τα ούρα. Επίσης, περιέχουν μικρές ποσότητες του αντιγόνου που περιέχει τόσο η αντρική εκσπερμάτιση, όσο και τα υγρά του γυναικείου οργασμού». Σύμφωνα με τον ερευνητή Barry Komisaruk, η μελέτη πρακτικά γεφυρώνει τις θεωρίες για τα υγρά που απελευθερώνει το γυναικείο σώμα κατά τη διάρκεια του οργασμού, που είναι δύο και το καθένα απελευθερώνεται από διαφορετικό σημείο. Οπότε, προς τι η ντροπή;  

4.

Λεκέδες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του πρωκτικού σεξ: δεν μπορούν να γίνουν πολλά εδώ. Οι σχετικές πλύσεις δεν συνιστώνται πάντα από τους γιατρούς και η ενεργοποίηση του παχέος εντέρου δεν είναι κάτι που μπορεί να αποφευχθεί. Συνιστώνται τα ελαφρά γεύματα πριν τη συνεύρεση και η σχολαστική υγιεινή. Κατά τα λοιπά, οτιδήποτε συμβαίνει μεταξύ ενήμερων ενηλίκων δεν μπορεί να αποτελεί πηγή αμηχανίας, απλά πράγματα. 

5.

Δάκρυα - συναισθηματική φόρτιση: η συναισθηματική ένταση που παράγεται κατά τη διάρκεια μιας συνεύρεσης μπορεί να προκαλέσει... κλάματα. Δεν σημαίνει απαραίτητα ότι κάτι ανακαλέσατε στη μνήμη σας ή ότι κάτι πήγε στραβά. Μην μπείτε στη διαδικασία ούτε να απολογηθείτε ούτε να ηρεμήσετε τον άλλο. Τα δάκρυα κατά τη διάρκεια του σεξ είναι ένα από τα μεγαλύτερα ταμπού. Κακώς, διότι αυτό που συμβαίνει εκείνη τη στιγμή έχει ταυτόχρονη εμπλοκή ψυχής και σώματος και οι ψυχολογικοί μηχανισμοί που ενεργοποιούνται συνήθως είναι πέρα από τον έλεγχο μας.

Με στοιχεία από το Men'sHealth.com, Guardian, PsychologyToday.com 

Υγεία & Σώμα
3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Ψυχή & Σώμα / Kατάψυξη ωαρίων: Τάση ή αναγκαία επιλογή;

Γιατί αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών που επιλέγουν την κατάψυξη ωαρίων; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τον γυναικολόγο Γιώργο Μακρή, διευθυντή της Γυναικολογικής Κλινικής του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, ο οποίος αναλύει τους πιθανούς κινδύνους της κρυοσυντήρησης ωαρίων, τις ηλικίες στις οποίες η διαδικασία δεν είναι ενδεδειγμένη, καθώς και τον λόγο που αυτή η μέθοδος έχει εξελιχθεί σε μια διαδεδομένη «μόδα» τα τελευταία χρόνια.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Ψυχή & Σώμα / Μητρότητα και αλκοόλ: Αναγκαίο «διάλειμμα» ή εξάρτηση;

Γιατί υπάρχει αυτή η εικόνα της εξουθενωμένης μητέρας που βάζει τα παιδιά της για ύπνο και με το που εκείνα κοιμούνται τρέχει και βάζει ένα μεγάλο ποτήρι κρασί και το πίνει όλο, σχεδόν μονορούφι, στην υγειά των αντοχών της; Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την συγγραφέα Γιούλη Ψαρράκη για τη μητρότητα και την κατανάλωση αλκοόλ.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Ψυχή & Σώμα / Ακμή στην εφηβεία: Αιτίες, μύθοι και λύσεις

Τι σημαίνει η ακμή για έναν έφηβο; Γιατί εμφανίζεται; Είναι κληρονομική; Υπάρχουν πια δραστικές θεραπείες; Η Τζούλη Αγοράκη συζητά με τη δερματολόγο Μάργκη Καπελλάρη για τις σύγχρονες μεθόδους καταπολέμησης της ακμής, η οποία δεν ταλαιπωρεί μόνο τους εφήβους, αλλά μπορεί να εκδηλωθεί και σε μεγαλύτερες ηλικίες.
THE LIFO TEAM
Οι ψυχεδελικές θεραπείες ξανά στο προσκήνιο

Explainer / Ψυχεδελικές θεραπείες: Τι ξέρουμε τώρα

Μπορούν οι ψυχεδελικές ουσίες να προσφέρουν αποτελεσματική θεραπεία για ψυχικές παθήσεις όπως η κατάθλιψη και το PTSD; Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τις ιαματικές τους ιδιότητες; Ποια είναι τα νομικά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν για την ευρεία χρήση τους στην ιατρική;
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο»: Το μήνυμα της υπερβολής και η «ευγονική» του Τραμπ

Υγεία & Σώμα / Το «πρόσωπο του Μαρ-α-Λάγκο» και η «ευγονική» του Τραμπ

Τη στιγμή που επικρατεί η τάση για ένα «φυσικό» λουκ, όπου οι αισθητικές παρεμβάσεις είναι όσο το δυνατόν πιο αόρατες, το λουκ του Μαρ-α-Λάγκο, με το υπερβολικό botox, τα ορατά fillers προσώπου και το ακραίο μαύρισμα, υποστηρίζει την υπερβολή ως στοιχείο ταυτότητας.
THE LIFO TEAM
Ψυχική υγεία των εργαζομένων: Το νέο success metric για τους οργανισμούς

Υγεία & Σώμα / Ψυχική υγεία και εργασία: Ο νέος δείκτης μέτρησης επιτυχίας για τους οργανισμούς

Γιατί το μέλλον ανήκει στους οργανισμούς που αντιλαμβάνονται και κατανοούν ότι η επιτυχία δεν είναι μόνο οι αριθμοί αλλά και οι άνθρωποι που την κάνουν πραγματικότητα και επενδύουν στη διαμόρφωση ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΟΥΝΤΑ, CHAIRWOMAN & CEO ΤΗΣ HELLAS EAP
Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Υγεία & Σώμα / Η «Τελική έξοδος» και το δικαίωμα στην ευθανασία

Έχουμε το δικαίωμα να επιλέξουμε πώς θα πεθάνουμε όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα του αναπόφευκτου, χωρίς αυτό να αντιβαίνει στην αξία της ζωής; Ποια είναι τα ηθικά, νομικά και πολιτισμικά διλήμματα; Μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μικρή Σκηνή της Στέγης.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Ψυχή & Σώμα / Γιατί έκανα παιδί με τον γκέι φίλο μου

Η Τζούλη Αγοράκη μιλά με την Ελίζα Γερολυμάτου, μια τολμηρή γυναίκα που αψήφησε την εμπειρία του ορμονοεξαρτώμενου καρκίνου και την έλλειψη ωαρίων, ακολουθώντας την εσωτερική της φωνή που της έλεγε πως ήθελε να γίνει μητέρα. Παρά τις αντιξοότητες, απέκτησε ένα παιδί με έναν άνθρωπο που θαύμαζε.
ΤΖΟΥΛΗ ΑΓΟΡΑΚΗ
ΕΠΕΞ Γιατί όλοι ξετρελαίνονται με το πάντελ;

Υγεία & Σώμα / Πάντελ: Το άθλημα με την παράξενη ρακέτα που πωρώνει τους Αθηναίους

«Το πιο ωραίο είναι ότι το παιχνίδι είναι πάντα τόσο έντονο που σε απορροφά, για μιάμιση ώρα το μόνο που έχει σημασία είναι πού πάει το κίτρινο μπαλάκι, πράγμα που σε βοηθάει πολύ να αποφορτιστείς»
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Κοκέτα / Η ομορφιά ως βία, ως εμπειρία και ως προϊόν

Τα πάντα ώστε τα πράγματα να μπουν σ’ ένα κουτί και το κλειστό κύκλωμα «ομορφιά - κατανάλωση - εκτόνωση» να διατηρηθεί ακέραιο, να μην υπάρχει τίποτα το καινούργιο, τίποτα το έντονο Ή το εκπληκτικό, παρά μόνο η ίδια Διαφορά παντού.
ΧΑΡΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ
Γιατί γίνεται τόσος ντόρος με το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Ψυχή & Σώμα / Γιατί γίνεται τόσος ντόρος γύρω από το μικροβίωμα του εντέρου και τη διατροφή;

Τι συμβαίνει με τα τρισεκατομμύρια μικροοργανισμών στο έντερό μας; Πώς αλληλεπιδρούν με τη διατροφή μας –ενισχύοντας ή διαταράσσοντάς την– και τι σημαίνει αυτό για την υγεία μας; H Μερόπη Κοκκίνη συζητά με τη Μαντώ Κυριακού, καθηγήτρια Μικροβιολογίας, στο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ
Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Υγεία & Σώμα / Η γυναίκα που ανέδειξε τον οργασμικό διαλογισμό θα συνεχίσει να το κάνει ακόμα και στη φυλακή

Η Νικόλ Ντεντόν υπήρξε για μια δεκαετία επικεφαλής μιας αυτοκρατορίας κέντρων ευεξίας που μετέτρεπε τη σεξουαλική διέγερση σε πρακτική διαλογισμού. Τώρα αντιμετωπίζει την κατηγορία της εκμετάλλευσης των εργαζομένων στην εταιρεία που ίδρυσε.
THE LIFO TEAM
Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Ζωή στα καλύτερά της / Διατροφή και γυμναστική: Με τόσα trends στο TikTok πώς θα βρω αυτό που μου ταιριάζει;

Mια συζήτηση για τις αλήθειες και τους μύθους της διατροφής και της γυμναστικής με τον αθλητικό επιστήμονα Γιάννη Κωτσή, στο πλαίσιο της νέας σειράς podcast «Ζωή στα καλύτερά της», με την υποστήριξη των συμπληρωμάτων διατροφής EVIOL.
THE LIFO TEAM

σχόλια

2 σχόλια
Οι στιγμες αμηχανιας δειχνουν οτι το πλοιο εχει σαλπαρει. Και η αποχαιρετας στο λιμανι η ειπες αντιο και εισαι στο πλοιο. Υπαρχει και μια τριτη λυση, η μηχανοποιηση των στιγμων αμηχανιας, δεν ειναι ομως και τοσο καλη.
Και ενώ όλα αυτά, αργά ή γρήγορα αντιμετωπίζονται σε μία σχέση ως καταστάσεις κατά περίσταση απολύτως φυσιολογικές, τραγική ειρωνεία αποτελεί (το έχω βιώσει), να σιχαίνεται να φάει από το πιάτο σου την μισοτελειωμένη μερίδα φαγητού ή γλυκού που της/του προσφέρεις επειδή χόρτασες...!..και πιστέψτε με, αυτό είναι (για εμένα τουλάχιστον), κάτι απολύτως ξενερωτικό εν αντιθέσει με όσα «αμήχανα» περιγράφονται στο άρθρο.