5 μυστικά για αξιοπρεπές μουστάκι, που αψηφά τα λάθη γελοιοποίησης και τις υπερβολές

5 μυστικά για αξιοπρεπές μουστάκι, που αψηφά τα λάθη γελοιοποίησης και τις υπερβολές Facebook Twitter
0

Εδώ και μερικά χρόνια, ο Νοέμβριος είναι ο μήνας του μουστακιού, στο πλαίσιο του κινήματος που στηρίζει γενναία την ανδρική πάλη με την ψυχική διαταραχή και την κατάθλιψη. Ωστόσο, ο υπερβολικός ζήλος κάποτε οδηγεί στην γελοιοποίηση, ενώ το μουστάκι -στο σωστό σχήμα για κάθε ανδρικό πρόσωπο- μόνο γοητεία μπορεί να χαρίσει. Αν, λοιπόν, κάποιος αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να επιτρέψει να φυτρώσει στο πάνω χείλος του ένα περιποιημένο μουστάκι, οφείλει να γνωρίζει και κάποια μικρά μυστικά, που θα τον γλιτώσουν από πειράγματα, υπερβολές και ρίσκο να γελοιοποιηθεί. 

Ιδού 5 από αυτά: 

1.

Κατ' αρχάς, πριν αρχίσετε να μεγαλώνετε μουστάκι, οραματιστείτε το σχήμα που ταιριάζει στο δικό σας πρόσωπο. Το ιδανικό είναι το μουστάκι να σκεπάζει όλο το άνω χείλος σας, χωρίς, όμως, υπερβολές στα άκρα του. Ούτε πολύ φαρδύ που να θυμίζει θάμνο, ούτε πολύ λεπτό να παραπέμπει σε κάτι διαβολικό ή ελαφρώς σαρδόνιο (θυμηθείτε τη μάσκα του "V for Vendetta").

2.

Θυμηθείτε ότι άλλο το μουστάκι και άλλο οι τρίχες της μύτης. Επειδή αφήσατε μουστάκι, μην ξεχνάτε το τριμάρισμα σε αυτές. Δεν υπάρχει πιο αντιαισθητικό από αυτές τις τριχούλες, που καθώς τις ξεχνάτε, μεγαλώνουν τόσο που αγγίζουν σχεδόν το άνω χείλος του κατά τα λοιπά αξιοπρεπούς μύστακα σας. 

3.

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ό,τι θέλετε, κανονικό ξυράφι ή ξυριστική μηχανή. Για λόγους ακρίβειας, καλό είναι να θυμάστε δύο πράγματα: η ξυριστική μηχανή απαιτεί μεγαλύτερη επιδεξιότητα, αλλά αφήνει καλύτερο αποτέλεσμα. Επίσης, η "ακρίβεια" του σχήματος φαίνεται καλύτερα σε ένα τέλεια ξυρισμένο πρόσωπο. Οπότε, αν δεν είστε ακόμη πολύ σίγουροι για το σταθερό σας χέρι, αφήστε το μουστάκι σας να υπάρχει σε γένια 3 (ή και περισσότερων) ημερών, για να "σβήνει" πιο όμορφα το όποιο λάθος σας.  

4.

Απολύτως βασική οδηγία: το μουστάκι απαιτεί περιποίηση. Κάθε δύο ημέρες οφείλετε να ψαλιδίζετε τρίχες που μεγαλώνουν πιο γρήγορα από τις άλλες, να έχετε κατά νου τριχοφυία κοντά στις φαβορίτες και, φυσικά, το κούρεμα σας. Ακόμη κι αν δεν προλαβαίνετε για τέτοιες σχολαστικότητες, αρκεί κάθε δύο μέρες ένα καλό τριμάρισμα, για να το κρατάτε σε αξιοπρεπή κατάσταση. Καλώς ή κακώς, είναι κάτι που απαιτεί περιποίηση, για να μη σας κάνει να μοιάζετε σαν άγριος - εκτός κι αν το θέλετε φυσικά. 

5.

Για να μην ξεφεύγει από τη "γραμμή" που εσείς έχετε ορίσει, μία χτένα και ίσως κάποιο έλαιο, θα σας χρειαστούν. Με τη χτένα μπορείτε να διαπιστώνετε πότε το μουστάκι σας αρχίζει να αυτονομείται και να ξεφεύγει προς το κάτω χείλος -και να ψαλιδίζετε εκεί που πρέπει- και το έλαιο, εκτός από τον καλλωπισμό, δεν αφήνει το ευαίσθητο δέρμα του άνω χείλος να ξεραθεί και να αναπτύξει μύκητες ή άλλες σκληρύνσεις που προκαλούν κνησμό και ξηροδερμία. 

Κι όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στις καμπάνιες του εξωτερικού, ένα περιποιημένο μουστάκι είναι από μόνο του μια φιλοφρόνηση για το αντρικό πρόσωπο που το φιλοξενεί και ο καλύτερος τρόπος να λειτουργεί ως υπενθύμιση για τον σκοπό, για τον οποίο αφήνει κάποιος το μουστάκι του να μεγαλώσει, κάθε Νοέμβριο. 

Με στοιχεία από Movember.com

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ