7 επιτυχημένοι τρόποι για να συνυπάρξετε με ανθρώπους που δεν ταιριάζετε

7 επιτυχημένοι τρόποι για να συνυπάρξετε με ανθρώπους που δεν ταιριάζετε Facebook Twitter
Δεν χρειάζεται πάντα απάντηση μια πρόκληση. Ένα χαμόγελο, μια γκριμάτσα και η επίμονη σιωπή μπορούν να πουν περισσότερα.
0

Στη ζωή και τη δουλειά ένα είναι σίγουρο: δεν αρέσουμε σε όλους και φυσικά δεν μπορούμε να συμπαθούμε τους πάντες. Όταν έχουν εξαντληθεί όλες οι προσπάθειες, η σκληρή πραγματικότητα είναι εκεί, παρούσα. Με κάποιους ανθρώπους δεν ταιριάζουμε, αλλά θα πρέπει ή να συνυπάρξουμε για λίγο σε κάποια κοινωνική εκδήλωση (όλοι μπορούμε να το κάνουμε αυτό), ή να συνεργαστούμε (δύσκολο, κάποτε αβάσταχτο). Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να επιτευχθεί το φαινομενικά ανέφικτο και να τα βήματα για να φτάσουμε σε αυτό

- Κατ' αρχάς, συνειδητοποιούμε αυτό που ήδη προαναφέρθηκε. Δεν μας συμπαθούν όλοι και τανάπαλιν. Δεν σημαίνει ότι αυτοί είναι κακοί άνθρωποι ή ότι είμαστε εμείς. Σε δεύτερο επίπεδο δεν υποκρινόμαστε. Στη σύγχρονη επιχειρηματική ζωή οι υπεύθυνοι HR γνωρίζουν ότι είναι καλύτερο να υπάρχει μηδενική σχέση ανάμεσα σε ανθρώπους που δεν τα πηγαίνουν καλά, αλλά αποδίδουν άριστα, παρά προσποίηση ότι όλα πηγαίνουν καλά και ότι υπάρχει αμοιβαία συμπάθεια. Η ειλικρίνεια είναι ο πιο εύκολος δρόμος εδώ.

- Δεν αδιαφορούμε γι' αυτό που νιώθουμε. Αν ένα τοξικό περιβάλλον ή ένας τοξικός συνάδελφος μας γεννά αισθήματα θυμού ή ενόχλησης, δεν τα σκεπάζουμε ούτε τα προσπερνάμε. Τα λαμβάνουμε υπ' όψιν και παρακολουθούμε την κλιμάκωσή τους. Αν θεωρήσουμε ότι πρέπει να απομακρυνθούμε από τον χώρο την πιο κρίσιμη στιγμή, φυσικά και το κάνουμε. Και δεν χρειάζεται πάντα απάντηση μια πρόκληση. Ένα χαμόγελο, μια γκριμάτσα και η επίμονη σιωπή μπορούν να πουν περισσότερα.

- Εστιάζουμε στο θέμα που δημιουργεί την αντιπαράθεση και όχι στο πρόσωπο. Αποφεύγουμε τις προσωπικές επιθέσεις και επιμένουμε στο πρόβλημα. Δεν είναι εύκολο, θέλει εξάσκηση, αλλά το μυστικό είναι στις μικρές κοφτές προτάσεις που επισημαίνουν το ζήτημα, δεν αφήνουν περιθώριο για περισσότερες συζητήσεις.

- Βασικό: δεν το παίρνουμε προσωπικά. Πολλές φορές οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τα προβλήματά τους μέσα από τους άλλους. Κι αυτό θέλει εξάσκηση, αλλά σ' αυτό το σημείο προσπαθούμε να διευρύνουμε την προοπτική μας και να δούμε πάνω από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Είναι ένας τρόπος να μην καταλήξουμε σε πικρά και λανθασμένα συμπεράσματα που εν τέλει βλάπτουν τη δουλειά ή τον περίγυρο μας. Κάποιοι ζουν έτσι. Το συνειδητοποιούμε και συνεχίζουμε τη δική μας ζωή, χωρίς να χάνουμε τον προσωπικό μας στόχο.

- Στεκόμαστε υπεράνω του όποιου παραλογισμού. Είναι πολύ εύκολο να χαθεί η ψυχραιμία, όταν κάποιος απαιτεί παράλογα πράγματα. Το μυστικό είναι ότι δεν χρειάζεται να ανταποκριθούμε στο χάος, χωρίς να το επισημάνουμε ήρεμα και με σαφήνεια. Δεν χρειάζεται να παριστάνουμε τον Θεό. Υπάρχουν πράγματα που μας ξεπερνούν σωματικά και ψυχικά και όταν κοντράρονται με την κοινή λογική, δεν οφείλουμε να συμπεριφερόμαστε σαν να αντιμετωπίζουμε το πιο φυσιολογικό πράγμα στον κόσμο.

- Επιλέγουμε τις μάχες μας και θωρακίζουμε την περιοχή μας. Δεν χρειάζεται να απαντάμε σε όλες τις προκλήσεις, παρά μόνο στις ουσιαστικές. Και το σημείο στο οποίο εργαζόμαστε ή επικοινωνούμε με τους ανθρώπους μας είναι «δικό μας», όχι με την έννοια της κτήσης, αλλά της ιερότητας. Κάνουμε μια δουλειά εκεί ή συναντιόμαστε με ανθρώπους αγαπημένους: δεν επιτρέπουμε παραβιάσεις.

- Αποκτούμε συμμάχους. Όχι με την έννοια της κλίκας ή του στρατοπέδου, αλλά με εκείνην της ομάδας ανθρώπων που επικοινωνούμε καλύτερα και συνεργαζόμαστε χωρίς κενά επικοινωνίας.

Με στοιχεία από το Εntrepreneur.com

Υγεία & Σώμα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Υγεία & Σώμα / Η Φλόγα που ζεσταίνει τις καρδιές των παιδιών με καρκίνο και των οικογενειών τους

Ο παιδικός καρκίνος είναι μια πολύ δύσκολη δοκιμασία. Όμως καμιά οικογένεια δεν είναι μόνη γιατί έχει συμπαραστάτη εδώ και 42 χρόνια τη «Φλόγα», ενώ το ιατρικό οπλοστάσιο διευρύνεται με πρωτοποριακές θεραπείες που εφαρμόζονται στα ελληνικά νοσοκομεία και η χώρα αποκτά περισσότερους δότες μυελού των οστών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
MOUTH TAPE

Υγεία & Σώμα / Μπορεί το κλείσιμο του στόματος με ταινία να βοηθήσει με το ροχαλητό και την υπνική άπνοια;

Εικόνες ανθρώπων που κοιμούνται με το στόμα τους κλεισμένο με ταινία έχουν κατακλύσει το Instagram και το TikTok, αλλά και την έβδομη σεζόν του δημοφιλούς ριάλιτι «Love is Blind».
THE LIFO TEAM
Νόσος ALS: Ο κορυφαίος ερευνητης James Berry στην Ελλάδα

Υγεία & Σώμα / Ο ειδικός της νόσου ALS στην Ελλάδα: Νέες θεραπείες και ελπίδα για το μέλλον

Σε εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ και στο Αιγινήτειο, ο δρ. James D. Berry μίλησε για τη σπάνια νευροεκφυλιστική ασθένεια ALS, τις θεραπείες που έχουν εγκριθεί και εκείνες που βρίσκονται σε στάδιο κλινικών δοκιμών.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού βοηθά να αλλάξουμε νοοτροπία απέναντι στον καρκίνο

Υγεία & Σώμα / Το success story της πρόληψης του καρκίνου του μαστού

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα ζωής» έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτυχημένη προσπάθεια πρόληψης του καρκίνου του μαστού, η οποία αποτελεί τη ναυαρχίδα στα προγράμματα προσυμπτωματικού ελέγχου για χρόνια νοσήματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Οι ασθενείς έχουν να αντιμετωπίσουν το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Υγεία & Σώμα / Το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης του καρκίνου

Οι ογκολογικοί ασθενείς δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μονάχα την ίδια τη νόσο αλλά και όλα τα εμπόδια που συναντούν στην πορεία. Ένα από αυτά, που δυσκολεύονται να υπερπηδήσουν, αφορά το χάσμα μεταξύ της υποψίας και της διάγνωσης, δύο στάδια καθόλου αλληλένδετα στην πράξη, για τα οποία μας μιλά ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), Γιώργος Καπετανάκης.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Υγεία & Σώμα / Συναισθηματική υπερφαγία: «Έτρωγα κρύες πίτσες με μαρμελάδα και έξτρα τυρί»

Δύο γυναίκες που ζουν με τη διατροφική διαταραχή περιγράφουν τα επεισόδιά τους και εξηγούν πώς είναι να μην απολαμβάνεις το φαγητό αλλά να το χρειάζεσαι για να αποφορτιστείς.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΛΙΑΚΑΚΟΥ
Ινστιτούτο Copernicus: Βαριά η σκιά της κλιματικής αλλαγής στην υγεία των Ελλήνων

Υγεία & Σώμα / Η κλιματική αλλαγή και οι σοβαρές επιπτώσεις της στην υγεία των Ελλήνων

Η κλιματική αλλαγή εξελίσσεται ραγδαία, με την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία να σηκώνουν το μεγαλύτερο φορτίο, καθώς το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Copernicus προβλέπει τριπλασιασμό των θανάτων από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ
«Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Lifo Videos / «Το να είσαι διαβητικός δεν σημαίνει ότι δεν είσαι και ασταμάτητος»

Ο Κωνσταντίνος Κατσούδας, διαβητικός και συνιδρυτής της πρωτοβουλίας Riding4Diabetes, μοιράζεται μια βαθιά προσωπική ιστορία, μιλά για τη σημασία της ενημέρωσης γύρω από τον διαβήτη και την αξία της εξάλειψης του στίγματος γύρω από τη νόσο.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Για πρώτη φορά πλάνο εντοπισμού της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων παθογόνων

Υγεία & Σώμα / Αναζητώντας την αλήθεια για τις πανδημίες: Το πλάνο του ΠΟΥ για τη δημόσια υγεία

Στο ερώτημα από πού προήλθε ο «ένοχος» για κάθε επιδημική έξαρση στοχεύει να δώσει απάντηση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, δημιουργώντας για πρώτη φορά ένα πλήρες πλάνο για τον εντοπισμό της προέλευσης νέων ή αναδυόμενων (παλιότερων) παθογόνων.
ΑΛΕΞΙΑ ΣΒΩΛΟΥ